שלמה בן חיים כתב:לא נעים לי להעיר לך כבוד הרב היקר, אבל אתה מגזים לאורך כל האשכול ומסיט את כל הנידון כאן לנידון רגשי ובהטלת אשמות על דעת המתירים. החלטת כי כל המתירים סובלים מיצר הרע, ושאף אחד לא מתחשב בכבוד הבריות וכדומה, עירוב רגשות מכל הכוונים, גם הטלת האשמות הוא עירוב האשמות שלא מתאים לוויכוח ענייני. לאט לך אדוני היקר. מותר לסבור אחרת ממך, הנידון הזה הוא כמו כל סוגיא הניתנת לדיון ולמחלוקות. ידוע לך היטב כי יש הרבה פוסקים מקילים ביניהם גדולי הגדולים, ובראשם מרן פוסק הדור הגאון רבי משה פיינשטיין זצ"ל, ועוד רבים. נראה לי כי ההתבטאות שלך בנושא זו מוגזמת ביותר ואינה ראויה ודאי לא בימם אלו שאבלים אנו על חורבן בית המקדש שנחרב מחמת שנאת חנם. ויש עוד רבות להאריך אך אסיים בזה משום כבוד הבריות....
א. חורבן הבית ודיני האבלות הם נושא רגשי לחלוטין אלא שהתורה היא שקובעת איך לבטא את הרגש הנצור בלבינו אך ברור שהרגש הוא חלק בלתי נפרד מהנידון!!
אין זה כדיני תרומות ומעשרות שאין בהם רגש והוא הלכה וצווי פשוט כאן יש עניין להרבות ולהוסיף רגש וצער על חורבן הבית וברור שיראי ה' וחושבי שמו לא מחפשים בנרות להקל בכך.
ב. זה שלי (ולעוד כמה) נראה שהדיון אינו מתוך חשיבות לדין כבוד הבריות אומר דרשני, אין זה קשור כי הוא זה ל'עירוב רגשות מכל הכיוונים'.
ג.כבר כתבתי לעיל ואכתוב שוב אין הנידון באשכול זה נוגע בדינים עצמם כלל אלא בצורת ההלכה, פירוש: אפשר לכתוב 'היום אסור לקיים מנהגי אבלות על חורבן ביהמ"ק משום שמזיעים הרבה' ואפשר לכתוב 'חייב אדם לנהוג בכל מנהגי אבלות על חורבן ביהמ"ק ומי שמזיע הרבה יכול להקל', כולם מסכימים להלכה שאפשר להקל למי שמזיע וכו'.
ד. איני שונא שנאת חינם לשום יהודי באשר הוא!!
זה שיצאתי חוצץ כנגד הרוצים לבטל את מנהגי האבלות על חורבן ביהמ"ק אינו שנאה אלא דאגה.
(כבוד הבריות אינו תירוץ הלכתי לכל קושי בקיום המצוות)