קראקובער כתב:שמר כתב:אגב במקומות חילונים אחוז הנשירה פחות! בדוק!.
מטעם חינוך הילדים יש היתר לגור באזור חרדי?!
פשוט שלכתחילה אסור להיכנס לנסיון כמבואר בגמ' (סנהדרין) אמנם עכ"פ מי שמוכרח לגור שם חוזה בפלא שאחוז הנשירה מועט.
קראקובער כתב:שמר כתב:אגב במקומות חילונים אחוז הנשירה פחות! בדוק!.
מטעם חינוך הילדים יש היתר לגור באזור חרדי?!
אש משמים כתב:הרואה כתב:שאלה -
האם עדיף שילדינו (ואני מתכוון בדור הזה) לא יקראו אף פעם דעה לא נכונה?
אני חושב שכדאי שכן יקראו קצת, כך יפתחו חוש ביקורת וידעו להזהר מהשקרים בעולם.
ילד שכל מה שהוא קורא אין לו משקל האם לקבל את הדברים או לדחותם יהיה הרבה יותר פגיע לדברי כפירה וכדומה.
אולי כדאי לתת לילדים קטנים לנסות לחצות את הכביש לבד וכך ידעו להסתדר בחיים??
אם היחס לדברי כפירה היה כסכנה לכל דבר אף אחד לא היה מעיז לכתוב את דברי 'הרואה' אלא שהיחס הוא מזלזל בתורה ובאמונה ולכן אפשר לומר שכדאי שיחשף לדברי כפירה כדי שידע להיזהר.
(מעניין ש'הרואה' הוא מלומדי התנ"ך המלא באמונה חזקה ודוחה כל שורש פורה ראש ולענה ובכל זאת אלו דעותיו על אמונה וכפירה)
פרנקל תאומים כתב:רבי אש,
לא התורה, לא ההלכה, ולא האמונה, נמצאות בכיס של מעלת כבודך.
במחילה, אפשר להתעמת ולהתווכח מבלי להאשים את הבר פלוגתא בהאשמות מגוחכות, ובאופן כללי אפשר לכתוב באופן רגוע יותר, האמת האבסולוטית של התורה לא מונחת בכפות ידיך בלבד.
פרנקל תאומים כתב:ולעצם העניין:
לא אתן לילד לחצות את הכביש לבד. אבל כשהוא יגיע לגיל המתאים בהחלט אקח אותו לכביש ואלמד אותו כיצד חוצים ומה היא הזהירות הנדרשת.
ובגיל מבוגר יותר אף אסמוך עליו שהוא בוגר דיו כדי לחצות את הכביש לבדו.
כלומר אנחנו בהחלט נותנים לילדים (מגיל מסויים ואחרי הדרכה) לחצות את הכביש, אע"פ שהכביש הוא סכנת נפשות מעין כמותה.
מדוע אנו עושים כן? מפני שאנו יודעים שזו מיומנות שהילד חייב לרכוש כדי להתמודד עם החיים שלו בעולמנו. יש כבישים, הם מסוכנים וצריך לדעת לחצות אותם מבלי להינזק.
לדידך, נכון היה לסגור את הילד בבית ולהעלים ממנו את העובדה הזאת שיש בכלל כבישים בעולם.
אוצר החכמה כתב:כמובן שגם אני שותף לגאווה הירושלמית. אבל דווקא בשנה האחרונה הזדמן לי להיות במספר בתי כנסת בב"ב בשבת ולא ראיתי.
אוצר החכמה כתב:כמובן שגם אני שותף לגאווה הירושלמית. אבל דווקא בשנה האחרונה הזדמן לי להיות במספר בתי כנסת בב"ב בשבת ולא ראיתי.
אוצר החכמה כתב:סתם שאלת סקרנות.
איפה אתם גרים ובאיזה בתי כנסת אתם מתפללים שכל העלונים האלה שגורים על לשונכם.
אצלנו לא רואים אותם.
ברוז כתב:אוצר החכמה כתב:כמובן שגם אני שותף לגאווה הירושלמית. אבל דווקא בשנה האחרונה הזדמן לי להיות במספר בתי כנסת בב"ב בשבת ולא ראיתי.
בבית הכנסת אליהו הנביא ברח' קאליש בב"ב יש מתקן עלונים ובו כל עלוני הזוהמה והפריצות המדוברים.
יוצא לי להגיע לאיזור בליל שבת ועל כן אם תבקר שם אחרי, אכן לא תראה אותם.
ישא ברכה כתב:בעז"ה
יש לי שאלה להרב הרואה והרב אש משמים, ואם יהיה בעיה של בי"ד שקול, יהיו כמה שיהיה אפשר להוסיף כשיעמדו למנין.
האם עלוני קדושת ציון בכלל עלוני השבת מהציבור הדל"י שדינם ככל התורה הכתובה באשכול זה או יש לחלק??
הרואה כתב:שאלה -
ילד שכל מה שהוא קורא אין לו משקל האם לקבל את הדברים או לדחותם יהיה הרבה יותר פגיע לדברי כפירה וכדומה.
נוטר הכרמים כתב:דיון משונה.
בבני ברק, למשל, לא חסרות כתובות לעלונים המשוקצים והרדודים הללו, זה נמצא באיצקוביץ בחדרים ובמתקנים החיצוניים, בחיסדא, בבית הכנסת הגדול, ועוד ועוד.
באשר ליחס הסלחני של פ"ת וחבריו, ברצוני לספר מעשה שהיה. אחי שיחי' היה מכניס מדי פעם בטאון חרדי מסוים לביתו. השוויגער שלו שבאופן כללי לא מתערבת מאומה בחיי ילדיה, כמו למשל בצניעות בנותיה וכדו', העירה לו שזה נגד גדולי ישראל וכו' וכו'. אחי ענה בדרך ארץ ובאיפוק: אני מבין שזה מגיע מהגיסים, ה'בשבע' שהם מכניסים לפה מדי שבוע בשבוע כבר כמה שנים זה בהוראתם של גדו"י??
לקרוא דברי נאצה וניבול פה כמו המדור של ישראל רוז' זה כמו לחצות את הכביש, אבל לקרוא שיחת מוסר מר' טוביה נוביק על ר"ע קיסטר זצ"ל זה סכנה לכל האידישקייט... אנא תסתכל על עצמך במראה.
וע"ז כבר אמר ר' שלו' זצ"ל את הסיפור הידוע עם 'מאירקע'. כל אחד והמאירקע שלו.
אליסף כתב:חזקה על הנוטר החמוד שיתקע את המחלוקת שלו היכן שרק שייך
לא אכזבת. חזק.
אש משמים כתב:הרואה כתב:שאלה -
בניו של 'הרואה' כנראה גדולים יותר.
הרואה כתב:אש משמים כתב:הרואה כתב:שאלה -
בניו של 'הרואה' כנראה גדולים יותר.
אש מעמיא ואזלא לטעמיה שכל דבר לא נכון הוא כפירה. כמובן שלא דיברתי על לקרוא כפירה ממש, ונראה לי שגם כולם כאן הבינו את זה.
הרואה כתב:ייש"כ על המחמאות, מישהו פה הבין?
נוטר הכרמים כתב:דיון משונה.
בבני ברק, למשל, לא חסרות כתובות לעלונים המשוקצים והרדודים הללו, זה נמצא באיצקוביץ בחדרים ובמתקנים החיצוניים, בחיסדא, בבית הכנסת הגדול, ועוד ועוד.
באשר ליחס הסלחני של פ"ת וחבריו, ברצוני לספר מעשה שהיה. אחי שיחי' היה מכניס מדי פעם בטאון חרדי מסוים לביתו. השוויגער שלו שבאופן כללי לא מתערבת מאומה בחיי ילדיה, כמו למשל בצניעות בנותיה וכדו', העירה לו שזה נגד גדולי ישראל וכו' וכו'. אחי ענה בדרך ארץ ובאיפוק: אני מבין שזה מגיע מהגיסים, ה'בשבע' שהם מכניסים לפה מדי שבוע בשבוע כבר כמה שנים זה בהוראתם של גדו"י??
לקרוא דברי נאצה וניבול פה כמו המדור של ישראל רוז' זה כמו לחצות את הכביש, אבל לקרוא שיחת מוסר מר' טוביה נוביק על ר"ע קיסטר זצ"ל זה סכנה לכל האידישקייט... אנא תסתכל על עצמך במראה.
וע"ז כבר אמר ר' שלו' זצ"ל את הסיפור הידוע עם 'מאירקע'. כל אחד והמאירקע שלו.
ההוא גברא כתב:לא הבתי, אתה מתלונן שילדים קוראים בהם בלי ידיעת ההורים, או שאתה מחשיב את כל בני ברק לילדים שלך שאתה אחראי לחינוכם?
ההוא גברא כתב:ידוע שבבני ברק אין מעליות בבניינים וכולם צריכים לטפס במדרגות עם הסלים כדי שלא יבואו להשתמש במעלית שבת. בכל שאר הערים החרדיות יש מעליות ואף על פי כן לא משתמשים במעלית שבת, ונמצא שהעסקן שאסר מעליות בבני ברק הוא סתם רשע שהתעלל בהמוני יהודים בלי צורך. לכן יסלחו לנו הבני ברקים אם אין לנו אמון בהם.
ההוא גברא כתב:טענתי שהתקנה היתה מיותרת, וראיה לדבר מכל הערים החרדיות האחרות שבהן יש בניינים גבוהים ואעפ"כ לא משתמשים במעליות.
אכן טעיתי, ולא אסרו מעליות אלא אסרו בניינים גבוהים יותר מארבע קומות וממילא הקבלנים פטורים ממעליות לפי החוק.
תושבי הקומות העליונות עדיין סובלים כשהם צריכים לסחוב סלים או כשהם זקנים, אבל ההגבלה אכן גרמה פחות סבל מהצד הזה. רק שבגללה יש הרבה פחות דירות לציבור החרדי והמחירים עולים וצא וחשוב מה התוצאות. (אחת מהן: המוני בחורים שרואים את הוריהם מתאמצים לתת דירות ואינם יכולים, וגומרים בדעתם: אני לא אהיה אברך כי אי אפשר לחיות כך. וזה נותן לעסקנים עוד הרבה שטח לפעול...).
משתמשים הגולשים בפורום זה: גבול ים ו־ 279 אורחים