דרדקי כתב:אז מה אני, האזרח הקטן נענש בגלל זה?
אני צריך לברור או לא?
יש תולעים או אין?
מי יודע משהו ברור?
יש כאן מישהו שבביתו כן מוצאים תולעים באורז?
תולעת ספרים07 כתב:ומה יקרה למשל בסופר סת"ם כאשר בדק את ספרי התורה שלו כמה פעמים ולא נמצא כל שגיאה שמא תאמר שגם בזה יש חזקה ושוב אין צריך בדיקה.
ומי ייאמר שניתן להשליך מבדיקה אחת על השנייה עד שנאמר שיש בזה חזקה - והרי פעם הקודמת אינה מהוה כל ראיה לפעם הרביעית.
וצריך יישוב.
אגב, ר' תולעת ספרים.
בדיוק היום ראיתי באחד מהליקוטים, בהלכות סעודה שצריך ללמוד באמצע הסעודה, אבל צריך ליזהר שלא יפלו תולעים מהספרים על האוכל.
האם זה יותר מצוי?
חכם הרזים כתב:האם מישהו מצא פעם משהו בקמח
דוד העיתונאי כתב:כמשגיח כשרות שבדקתי מאות מאות ק"ג של אורז, אם לא יותר. והכרתי כמה ספקים וכמה חברות אריזה.
היה ספק שהיה מביא את הסחורה הנקי'ה ביותר, והוא הסביר לי את הסוד שלו, הוא קונה רק סחורה טריה, ומקפיד כל הזמן על הדברה במחסן.
אך גם בסחורה שלו מצאתי תולעים. פעם מצאתי 2 תולעים בשק של 25 ק"ג.
צופר הנעמתי כתב:דוד העיתונאי כתב:כמשגיח כשרות שבדקתי מאות מאות ק"ג של אורז, אם לא יותר. והכרתי כמה ספקים וכמה חברות אריזה.
היה ספק שהיה מביא את הסחורה הנקי'ה ביותר, והוא הסביר לי את הסוד שלו, הוא קונה רק סחורה טריה, ומקפיד כל הזמן על הדברה במחסן.
למצוא פעם בשק של 25 ק"ג שתי תולעים מצריך בדיקה?
דוד העיתונאי כתב:צופר הנעמתי כתב:דוד העיתונאי כתב:כמשגיח כשרות שבדקתי מאות מאות ק"ג של אורז, אם לא יותר. והכרתי כמה ספקים וכמה חברות אריזה.
למצוא פעם בשק של 25 ק"ג שתי תולעים מצריך בדיקה?
שים לב דיברתי כאן על הסחורה הכי טרי'ה שנשמרה בתנאים הכי טובים. בסחורה רגילה מוצאים יותר.
סגי נהור כתב:יתכן מאוד שלא מוצאים כיון שלא יודעים בדיוק מה צריך לחפש. אי אפשר להזהר מתולעים וחרקים בלי לדעת איך הם נראים ובאיזה אופן הם מסווים את עצמם. ולדידי מסתברא שמומחי ורבני התולעים למיניהם יוכלו למצוא חרקים ותולעים שעקרות הבית אינן מוצאות, ואת זאת תדע מהוראותיהם החמורות בכל הנוגע לבדיקה.
גם בפירות יבשים וכדומה מקובל לפתוח ולבדוק, דא עקא שאם אינך יודע איך אמור להיראות החרק והיכן צריך לחפש אותו, לכאורה קלושים הסיכויים שתמצאהו.
ממרומי היער כתב:מנסיוני מכמה שנים באורז לבן אין ובאורז מלא הרבה פעמים מצאתי !
אחד הלומדים כתב:אני מוצא תדיר חרקים בספרים הן בביתי והן בביהמ"ד ובמקומות אחרים, אלא שהם קטנים מאד ובהירים.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 430 אורחים