הודעהעל ידי דרומי » ו' ספטמבר 08, 2017 10:58 am
יתכן והדברים שאכתוב אינם חידוש לאף אחד, אבל בכ"ז אשתף במשהו קטן שקרה לי השבוע והתקשר לי עם אשכול זה.
עסק חשוב ומפורסם, מפרסם מודעות רשמיות בעיתונים ובשאר מקומות על כמה סניפים בערים חרדיות. שעות הפתיחה הם מ-6 בערב עד 9. בעירי אין סניף של אותו עסק והוצרכתי לנסוע לעיר אחרת במיוחד, הנסיעה לא היתה כה פשוטה והשתדלתי לתכנן מראש את כל הפרטים מכיון שמיהרתי אחר כך למקום אחר וכו'. מיהרתי מאוד כדי להגיע בשעה 6 בדיוק לאותו סניף שבעיר שאינה מוכרת לי. ליתר בטחון התקשרתי לטלפון של מי שמפעיל את אותו סניף באמצע הדרך ואמרתי לו שאני בדרך וביקשתי את הכתובת המדוייקת.
בשעה 6:02 הגעתי לאותה דירה שבה ממוקם הסניף, ועל הדלת שלט מפואר עם שעות הפתיחה וכו'. כמובן אף אחד לא נמצא והדלת סגורה. לאחר 4 דקות התקשרתי למקומי ואמרתי לו שאני מחכה לו. הוא נשמע קצת המום ומופתע, ואומר: טוב, זה יקח בערך רבע שעה עד שאגיע. אמרתי לו שאני מאוד ממהר ותלוי בתחבורה ציבורית לעירי וכו', הוא אמר לי: טוב, אם אתה ממהר אני אקח מונית. לאחר עשר דקות (6:16) אני מתקשר שוב, הוא אומר לי: אה, באמת, אתה ממהר, טוב אני יקח מונית... לאחר עשר דקות (6:26) אני כבר ממש לחוץ ומתקשר שוב, הוא אומר לי: הנה, הנה, אני כבר בפינת הרחובות ... וכבר אני מגיע (לי זה לא אומר כלום בתור תושב עיר אחרת). אני כבר הייתי לחוץ והתפרצתי עליו מעט, והוא אומר לי (בטלפון): מה אני יכול לעשות, אני עושה את השתדלותי בתחום הנורמלי!!! בשעה 6:35 הגיע האיש ולהפתעתי הוא נראה יהודי ממש מכובד ונחמד... לא איזה טיפוס משונה שלא יודע מה קורה אתו.
חשבתי לעצמי, שאם העסק היה מיועד לאנשים לא חרדיים, והיה אותו יהודי מקבל כמה צעקות מאיזה גברת קשישה מרמת גן, הוא היה קצת פחות אדיש ויותר נמרץ. אבל מה לעשות שאני, בתור חרדי כמוהו, חייכתי אליו ולא ניסיתי לחנך אותו. יצויין, אגב, שבשל הלחץ שבו הייתי נתון רכשתי בהיקף מצומצם והוא בסך הכל הפסיד מהאיחור... (ואולי גם אני).