ברוז כתב:רבי ישראל צבי. רב מורשה. שם לא מוכר.
י. אברהם כתב:ברוז כתב:רבי ישראל צבי. רב מורשה. שם לא מוכר.
בן רבי יצחק דוד הכהן פרשיסחר הי"ד אבד"ק זעליחוב.
ברוז כתב:י. אברהם כתב:ברוז כתב:רבי ישראל צבי. רב מורשה. שם לא מוכר.
בן רבי יצחק דוד הכהן פרשיסחר הי"ד אבד"ק זעליחוב.
יחוסו הנזכר, ידוע ?
ברוז כתב:נראה מעניין, למי יותר פרטים ?
שייף נפיק כתב:ברוז כתב:נראה מעניין, למי יותר פרטים ?
זה לא חתנו של המנחת אלעזר? (נידון כאן בהרחבה באשכול אחר)
ברוז כתב:נראה מעניין, למי יותר פרטים ?
ברוז כתב:עדיין מעניין מיהו הרב דיכטוולד.
גן הירק כתב:כתב הפנינים של הגרי"ש אלישיב - תשיג
גן הירק כתב:גן הירק כתב:כתב הפנינים של הגרי"ש אלישיב - תשיג
החתום הנוסף הוא ככה"נ ראש ישיבת מרכז הרב והרה"ר ר' אברהם שפירא
ומיהו החתום ר' אהרן ביאליסטוצקי? חמיו של הגר"מ שפירא זצ"ל?!
האם היה לו תפקיד רשמי 'מטעם'?
גן הירק כתב:ומיהו החתום ר' אהרן ביאליסטוצקי? חמיו של הגר"מ שפירא זצ"ל?! האם היה לו תפקיד רשמי 'מטעם'?
ברמן כתב:רבי אהרן ביאליסטוצקי היה ראש הכולל "ישיבת אוהל תורה" של הרב הילמן וחתנו הרב הרצוג (בו למדו כידוע: הגרי"ש אלישיב, הגר"ש וואזנר, הגר"ש שבדרון, הגרב"י זילבר ועוד).
מגדולי תלמידי ישיבת סלבודקה וחברון (בה היה מכונה "ר' אהרן בריסקער").
ראה תמונת מחזור של הכולל כאן: https://www.kedem-auctions.com/he/conte ... 7%A8%D7%91
בערל כתב:מכתב הלכתי מהר' חיים לייב אויערבאך
ב"ה ט"ו תמוז תשי"ז
הוד כבוד מרן הגאון רבי יצחק אייזיק הלוי הרצוג שליט"א
הרב הראשי לישראל
אחדש"ת הדר"ג שליט"א,
כתשובה למכתב מיום ב' תמוז דנא בו נתבקשתי לחוות דעתי על החומר להצעת תקון הלוח האזרחי שקבל מרן שליט"א - הנני להביע את דעתי כדלהלן:
הצעה מס' 1 היא אולי יותר מעשית היות ולפיה תמיד השנה מופיעה בחדשים עגולים בני 4 שבועות, אולם מחזור השנים הוא לפי הצעה זו בטווח ארוך ביותר היינו 16000 שנה. משום כן יש לדעתי יתרון מכריע להצעה מס' 2 בהיותה יותר מתקבלת על הדעת בגלל מחזורה בן 400 השנים.
והנה אני כתבתי בשנת תשי"ג תזכיר לאומות המאוחדות, הצעה אודות תקון הלזה, ופניתי גם ע"י משרד החוץ למדינת ישראל. לפי הצעת מרן שליט"א שלחתי העתק התזכיר להרב ברוידי הרב הראשי לאימפריה הברריטית.
בתזכירי הנ"ל אני מביא גם הצעה מס' 2 של מר זאנגען, בתקונים אחדים.
אולם בהצעת המחזור מ-400 שנה, המתוקן ע"י הלוח החדש הוא: 1. שכל חודש יהא מספר שוה של ימים ושבועות. 2. כל ראש שנה וראש חודש יתחיל מיום ראשון בשבוע. אבל מספר הימים ב-400 שנה לפי זה לוח גרעגריוס ולפי ההצעה הזו הוא שוה בדיוק. ולא נפתרה הבעיה לשנוי הלזה, מכיון שיש יתרה בלזה גרעגריוס לשנת החמה ב-400 שנה ב 20 53 2 [כאן סימונים שיש לפענח].
ולכן סידר מר זאנגען מחזורים גדולים לפי הצעה מס' 1 מחזור גדול מ-1209600 שנה; ולפי הצעה מס' 2 מחזור גדול מ-302400 שנה; והרי זה רחוק מרוח היהדות המקורית.
ובהצעה שלי יש מחזור גדול להתאמת הלוח האזרחי עם שנת החמה וכמובן לא בהצעה משונה כזו.
ביקרא דאורייתא ובהוקרה כערכו הרם
ניסן אהרן טוקצינסקי
נ.ב. בהתאם לבקשתו אני מליט פה חזרה את החוברת ומכתב מר זאנגען.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 42 אורחים