מתפעל כתב:יישר כח, אבל מי זה הרב במרכז ומה שמות הבחורים? שניים מהם אני יודע. היושב משמאל הוא ר' יוחנן מטאלנא זצ"ל והשני מצד ימין הוא בערל ברגמן שהיה לו בתי אבות והסתבך עם החוק, וגם נקשר שמו עם פרשת ילדי תימן. הרב במרכז, יתכן ושמו הרב גינצבורג. אבל זה כל מה שאני זוכר עליו. לא יודע מי הוא היה.
seated L-R; Reb Yochonon of Tolna-Montreal-Jerusalem; Rav Ginsberg; Berl Bergman; Levi Yitzchok (Schneersohn-)Twersky (son of Reb Moshe'le)
standing L-R; Reb Aron Ben R' Yitzchok Twersky of Skver-Tel Aviv; Reb Yitzchok Yoel Rabinovich of Monestristch; R' Mordechai ben R' Yitzchok Twersky of Skver-Tel Aviv; Reb Boruch Meir ben R' Gedalia Aron Rabinovich of Monestristch.
This seems to be some kind of class picture. Ginsberg was apparently their melamed. I guess this picture was taken in New York. It might bet that you had to be some kind of בנש"ק to attend this class, since even Bergman was Rebbish. He later traveled to the Holy Land and learned in the Chevroner Yeshivah, leaving soon before the Massacre in '29. His later marriage to the Bilker Rov's daughter probably had less to do with his yichus. The Skverrer Rebbe of Tel-Aviv lived in the Bronx before he went up to the Holy Land, which is why his kids are here too.
נחום וואהלינער כתב:התמונה ופענוח האנשים אכן מופיעים בספרו של יצחק מאיר טווערסקי "אדמור"י מלכות בית טשערנאביל"
האירוע הוא בחג הסמיכה שלהם
מיללער כתב:נחום וואהלינער כתב:התמונה ופענוח האנשים אכן מופיעים בספרו של יצחק מאיר טווערסקי "אדמור"י מלכות בית טשערנאביל"
האירוע הוא בחג הסמיכה שלהם
אין לו מידע על 'הרב גינזבורג'- הנ"ל?
חלמישצור כתב:תמונה נוספת מאותו אירוע
מיללער כתב:אסיפת הרבנים בפוילן על גזירת השחיטה שנת. תרצ"ו, אני מזהה את האדמור רבי שלמה מבאבוב (עם הקולפיק) בצעירותו בתמונה השמאלית
מיללער כתב:חלמישצור כתב:תמונה נוספת מאותו אירוע
נואם אינו רש"י הילמן?
עבד הזמן כתב:מי הרבנים שיושבים?
אינגערמאן כתב:מימין לשמאל : רבי משה צבי מטולנא, רבי מנחם מנדל חודורוב מטולנא ויז'ניץ, רבי דוד משה מגואדזיץ סאדיגורא, רבי משולם זוסיא מטולנא
חלמישצור כתב:תמונה נוספת מאותו אירוע
אישנמ כתב:מי כאן?
אינגערמאן כתב:מימין לשמאל : רבי משה צבי מטולנא, רבי מנחם מנדל חודורוב מטולנא ויז'ניץ, רבי דוד משה מגואדזיץ סאדיגורא, רבי משולם זוסיא מטולנא
מיללער כתב:אסיפת הרבנים בפוילן על גזירת השחיטה שנת. תרצ"ו, אני מזהה את האדמור רבי שלמה מבאבוב (עם הקולפיק) בצעירותו בתמונה השמאלית
חמרא טבא כתב:לשמאלו של האדמו"ר מבאבוב זצ"ל יושב הה"צ רבי משה'לי רובין הי"ד בן רבי יצחק טובי' רובין חתן הה"ק מצאנז זצ"ל
אישנמ כתב:עוד תמונה מהאסיפה הנ"ל
מתפעל כתב:מי כאן
מיללער כתב:מתפעל כתב:מי כאן
הנואם כנראה האדמו"ר מקאלוב, לידו משמאל אולי הרב מנארול?
מיללער כתב:מתפעל כתב:מי כאן
הנואם כנראה האדמו"ר מקאלוב, לידו משמאל אולי הרב מנארול?
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 160 אורחים