בינוני כתב:סיפור מבהיל שמעתי מאחד שעזב את מתמידים לפני שנים רבות. מדובר באחד שלמד בישי"ג של מתמידים, והוא עזב את מתמידים בטריקת דלת. פגשתי אותו בלוויה, שופך דמעות כמים. ניגשתי אליו והתחלתי איתו שיחה, וכה סיפר לי, לא יאומן כי יסופר.
"כידוע לך הייתי בישי"ג, ויצאתי כמי שיש לו טענות רבות על הישיבה. אבל היה הסיפור לא היה ככה. הגר"ל החליט שעלי לעזוב את הישיבה, זה היה בערך בתקופת חנוכה, הגר"ל ניגש אלי, והוא אומר לי שאני לא אוכל להישאר בישיבה, אבל מכיון שקשה למצוא ישיבה טובה באמצע הזמן, אז הוא מרשה לי להישאר בישיבה עד חודש אייר, ושאשתדל לא לחרוג מהכללים בתקופה זו. בכדי שלא יהיו לך בושות שהעיפו אותך מהישיבה – המשיך הגר"ל – אני מרשה לך מהיום ועד חודש אייר למצוא כל יום טענות חדשות נגדי ונגד הישיבה, אתה תגיד לחברים שלך שזה לא מקום טוב וכו' וכו', וכך תיראה העזיבה שלך טבעית מאוד". כך סיפר לי העוזב כשהוא משתנק מדמעות כל משפט וחצי.
לייבעדיג יענקל כתב:כרכי בן מלך המצויים באתר HebrewBooks: על שיר השירים, מצוות התמידיות שבמקדש, מדת הביטחון, חכמה ומוסר, חג המצות, על ספירת העומר וחג השבועות, גלות וגאולה, בין המצרים, ימים הנוראים, חג הסוכות, חנוכה וט"ו בשבט, פורים.
שומר כתב:מה היתה הסיבה לרדיפות נגדו
בינוני כתב:חמיו היה הרה"ג ר' אליעזר דוד ברנד זצ"ל המוכר מאוצר הפוסקים. גיסיו הם: הגה"ח רבי שלום חיים פרוש זצ"ל, יבלחט"א הגאון הגדול רבי שלמה פישר שליט"א, והגאון רבי חיים ברנד שליט"א, ר"מ בישיבת לוצרן, ואביו של ידידו מנוער של הגר"ל הגאון רבי שמואל ברנד זצ"ל נושא: רבי שמואל ברנד איננו. גיס נוסף הוא הרה"ח ר' נוח וינברג שליט"א.
כל גיסיו החיים איתנו הספידוהו בהלוויה.
עושה חדשות כתב:והנני להוסיף כאן את שני הכרכים הראשונים מתוך הסידרה עה"ת, והראשון כולל בתחילתו את המבוא הארוך והנפלא.
בן מלך בראשית א
בן מלך בראשית ב
נוטר הכרמים כתב:כשקוראים כאלו תיאורים ועובדות, ממלאים צער ויגון את הנפש, למה לא זכינו, ויותר מכך, למה לא חשבנו על כך שאולי ניתן לזכות. לא פעמים רבות, ובכל זאת לאחרונה זה לא כ"כ נדיר, שאתה מתרעם על ההנהגה הרווחת בדור הזה. מצד אחד, פרסום ללא הרף, תמונות, תוארים, פלייארים ומגזינים, ומצד שני, כל כך מעט מלל עם תוכן שיעניק לך צוהר למה שיש.
אישית, הכי התחברתי לתיאורים אודות הענוה, וקבלת הבזיונות באהבה. 'קשה כשאול קנאה', ומשבעת מדורי גיהנום מי שצריך להתמודד מול הקנאה. אין לי ספק שבין מתנגדי הגאון זצ"ל היו גם אנשים שמרנים בטבעם ובחינוכם שהתכוונו לש"ש, לפחות במידת מה, אולם בודאי שלמערכות מסוג זה מתלווה המון קנאה.
נהניתי לקרוא על היחסים בין ר' לייב למו"ר הגרש"א הכ"מ. כל פעם מחדש אני מתפעל מהגישה הירושלמית הרחבה. הרי מו"ר היה רחוק מהסגנון של ר' לייב כרחוק מזרח ממערב, ובכל זאת יצא להגן עליו בעוז ובתעצומות כי הכיר וידע (גם באמצעות אחיו הגאון ר' עזריאל יבלחט"א) שכוונתו לשמים.
---
ובאגב, אולי הגיע הזמן להשתחרר קצת מהתקנות המחמירות של הפורום, לפיהן רק 'אחרי מות - קדושים אמור', אולי אם נתוודע יותר להלכי הרוח, לסגנון, לאוירה, במקומות שאינם בתוך ד' אמותינו, נשכיל להספיק בזמן...
אותה אבקש כתב:רעואל המדייני כתב:דודי צח כתב:סרטון ממסע ההלווייה וההספדים. לא מצוי לראות כיום כאלה בכיות בהלוויית מנהיג וראש ישיבה
http://www.bhol.co.il/news/948356
נטפרי לא פותחים, אפשר להעלות בדרך אחרת?
אם אפשר להעלות בדרייב.
בתודה מראש.
לדעת חכמה כתב:גדולה האבידה לכל בית ישראל - ואין לה תמורה!
הגם שאינני מרבה להגיב, חושבני לתועלת הכלל להוסיף סיפור קטן, כפי ששמעתי מא' מתלמידיו, אברך ליטאי שהשתתף בועד שבועי שהתקיים במעונו לאברכים ליטאים [שאינם קשורים לקהילה, ונשאבו לאורו].
היה זה בפרוץ המחלוקת הליטאית, וסאת הרדיפות היתה בשיאה, אש המחלוקת אחזה בכל ישיבה ובית כנסת, בכל בית וכו' וכו'.
האברכים שומעי לקחו, [שכפי שניתן להבין היו עם ראש 'גדול' ורחב יותר], חפצו לשמוע לצורת מבטו על הענין, וכה אמר בהתרגשות וערגה:
בטחוני שהקב"ה יושב בשמים בשמחה עצומה, הרי הרבה דורות לא היה כזה קידוש ד', שהרי מכיר אני היטב גם את הגראי"ל וגם את הגרש"א, ושתיהם במהותם סולדים מכל זיק של מחלוקת וריב, ואם כן מדוע נשאבו לתוך המאבק הנורא הזה?
אלא, שתיהם בטוחים ע"פ דרכם, שזהו רצון ד', וע"יז יתקלס עילאה, ואם כן הולכים ומתעלים על דרכם וטבעם ועומדים בעוז על דעתם, ואצל כל אחד מהם זה ממש מסירות נפש, - הן כבר הרבה שנים לא היה כדבר הזה. עם כל גודל הכאב מסביב, ברור שיש להקב"ה מזה נחת רוח!
שברי לוחות כתב:היכן אפשר לשמוע הקלטות שיעורים מהרב זצ"ל
חיים סגל כתב:אכן נפלא ומרגש ביותר!
ובעיקר, שחלק מהדברים המובאים הם ממש 'והחי יתן אל ליבו', כל אחד ואחד יכול להתחזק בדברים אלו,
אף אחד לא מצפה מאדם רגיל שיתנהג עם שונאיו כצדיק זה, או שיגיע כמוהו להשגות בתורה הק', אך למשל לתת מילה טובה לשני כמעט כל אחד מסוגל! רק צריך לחשוב על זה וקצת להתאמץ!
אנא הוסיפו לכתוב מאורחותיו המופלאים!
דורשי יחודך כתב:וכל כך למה?
הרי הוא נראה אדם כזה שלו, כזה רגוע, שקשה להאמין שיש כאן עבודה וחשיבה מאומצת. הכל זורם בטבעיות, אז כנראה שהוא נולד ככה...
תוכן כתב:את ר' לייב לא הכרתי מקרוב, אבל את הביקורת עליו שמעתי מבן דודו. מקריאת האשכול אני מבין שר' לייב הפנים את הביקורת ושינה את דרכו. האם מישהו יכול לתת תיאור מדויק מה היה דעתו ושיטתו לפני הביקורת ומה הוא שינה אח"כ. האם מדובר בשינוי מלאכותי ושטחי, או בשינוי מהותי.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 14 אורחים