קראקובער כתב:עמקן כתב:חוקר_ומקובל כתב:האם נכונה השמועה שכשהגר"ח שהגיע לחתונה של בנו ר' משה עם בת ר' אליהו פרוז'ינר היה בצער גדול מהמודרניות של משפחת הכלה ?
כלומר שאי-הקנאות של רמ"ס נבע מזה ?
אני שמעתי משהו כזה מנכד של הרב אליהו פרוז'ינר, שבעצמו למד אצל הרי"ד סאלאווייציק מבוסטון.
אני חושב שהבעיה היה השכלה ולא מודרניות.
בתו מייזלמן כותבת
(ראיתי לפני שנים ויתכן שזה לא מדויק) שרבי חיים דווקא לא חשש מהשכלה שלה והוא ידע מזה היטיב.
האט זי געזאקט. היא לא היתה יכולה לשמוע זה מהגר"ח, ולכל היותר כתבה מה ששמעה ממאחרים. כבר הבאתי
דוגמא לאמינות הספר, המראה שהיא לא היתה מסוגלת אפילו לדקדק בסיפורים שהיא מביאה שלא יהיו מוסתרים ע"י מסמך שהיא הביאה בעצמה באותו ספר. למה לי לחשוב שהיא דקדקה יותר בסיפורים שאין דרך לאחרים לתפוס אותה.
בפרט שטעות הנ"ל בדבר שאינו מעלה ומוריד. כאן מסופר בטענות חמורות על אמא שלה, והיה לה אינטרסט מובהק במה שכתבה.
בנוסף היא עצמה היתה מאד מאד בעד השכלה. עד כדי כך שאפילו בית הספר היהודי רמב"ם, בניהול גיסתה אשת הריד"ס מבוסטון, לא הספיק לה, והיא שלח בנה לבית ספר לא יהודי, Boton Latin, משום שרמת לימודי החול שם היתה גבוה יותר. [אל תדאג רמב"ם לא היה חיידר, ורמת לימודי החול היתה די גבוה.] מה אתה תצפה שהיא תכתוב?