נוטר הכרמים כתב:לא היתה לי שום היכרות עם הרב שמרלר זצ"ל ...זאת מעבר לידיעה כי מדובר בזקן ויושב בישיבה מזה עשרות שנים, והעמיד המוני תלמידים. לכן ארשה לעצמי להעיר כי לענ"ד אין זה מכובד כלל להבליעו באלון בכות הניצב על אם הדרך ולהטמינו תחת האלה.
ומעבר לכך, לא הבנתי את פשר החסכנות שנפלה על מנהלי אתרא הדין, מה לדיווחים על ת"ח שנלב"ע, ולו בצירוף פרטים מעטים, לאתרי חדשות??
נוטר הכרמים כתב:לא היתה לי שום היכרות עם הרב שמרלר זצ"ל מעבר שזכיתי לראותו פעם או פעמיים, אך התרשמתי מאוד מתורתו שבכתב, וזאת מעבר לידיעה כי מדובר בזקן ויושב בישיבה מזה עשרות שנים, והעמיד המוני תלמידים. לכן ארשה לעצמי להעיר כי לענ"ד אין זה מכובד כלל להבליעו באלון בכות הניצב על אם הדרך ולהטמינו תחת האלה.
ומעבר לכך, לא הבנתי את פשר החסכנות שנפלה על מנהלי אתרא הדין, מה לדיווחים על ת"ח שנלב"ע, ולו בצירוף פרטים מעטים, לאתרי חדשות??
כדכד כתב:האשכול על הרב לוי יצחק הלפרין גם נפתח ומחק שוב ושוב עד שהרב אוצר החכמה הסביר שזה ההסבר שהוא קבל שאין ענין באשכול על עצם הידיעה על הפטירה.
לענ"ד גם שם וגם כאן היה ברור שעשוי להצטבר חומר על הנפטר שאין לו כל כך סיכוי להצטבר בלי שיהיה עליו אשכול ולכן אני מציע שיהיה אפשר לפתוח אשכולות רק בידיעה על הפטירה ואם לא יצטבר חומר תוך יומים שלשה - אז ההנהלה תמחק את האשכול.
האשכול על ידיעות קצרות אין בו ענין כלל לכאורה אם זה לא אתר חדשות
כדכד כתב:האשכול על הרב לוי יצחק הלפרין גם נפתח ומחק שוב ושוב עד שהרב אוצר החכמה הסביר שזה ההסבר שהוא קבל שאין ענין באשכול על עצם הידיעה על הפטירה.
לענ"ד גם שם וגם כאן היה ברור שעשוי להצטבר חומר על הנפטר שאין לו כל כך סיכוי להצטבר בלי שיהיה עליו אשכול ולכן אני מציע שיהיה אפשר לפתוח אשכולות רק בידיעה על הפטירה ואם לא יצטבר חומר תוך יומים שלשה - אז ההנהלה תמחק את האשכול.
בברכה המשולשת כתב:כדכד כתב:האשכול על הרב לוי יצחק הלפרין גם נפתח ומחק שוב ושוב עד שהרב אוצר החכמה הסביר שזה ההסבר שהוא קבל שאין ענין באשכול על עצם הידיעה על הפטירה.
יפה כתב הרה"ג כדכד שליט"א
ברוך דיין האמת: הגאון חכם שאול קצין זצ"ל, רבה הראשי של הקהילה הסורית בניו יורק, הלך לעולמו במהלך השבת, כשהוא בן 97 בפטירתו.
הרב קצין זצ"ל, מגיע משושלת ארוכה מאוד של מנהיגים ורבנים גדולים, מאז שנת 1492 בספרד.
אביו היה חכם יעקב קצין זצ"ל, ששימש כרב ראשי של הקהילה הסורית החל משנת 1932. גיסו של חכם שאול זצ"ל.
הרב קצין הוא שריד אחרון לדור של חכמי חאלב שנותרו מהשושלת המפוארת.
הותיר אחריו ארבעה בנים ושלוש בנות, ומהם עשרות צאצאים ההולכים בדרך התורה והיראה כפי שהנחיל להם.
מסע הלוויה יצא מישיבת 'פורת יוסף' בשכונת גאולה, שם הספידוהו גדולי הרבנים, לעבר בית העלמין בהר המנוחות, שם נטמן לצד ציון אביו חכם יעקב קצין זצ"ל
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.
תולדות כתב:דומני שהקהילה החרדית ברחובות נוסדה עוד כשהנ"ל גר בירושלים, ואולי עוד לפני שנולד.
לכן לא מתאים לכתוב מייסד הקהילה החרדית, יותר מתאים לכתוב מייסד מוסדות הקהילה החרדית.
בברכה המשולשת כתב:בד"ה הרב הצדיק אלישע וישליצקי זצ"ל
הלך לעולמו בשעות הבוקר אחרי מחלה ממושכת.
כיתת רגליו בכל רחבי הארץ להרביץ תורה.
עניו גדול. שמעתי שהוא היה מעביר שיעורים ולא הרשה שיקראו לו הרב, עד שמרן רה"י הגאון רבי אברהם אלקנה כהנא שפירא זצ"ל הורה לו להסכים שיקראו לו הרב, כי לא יכול להיות שמי שמעביר שיעורים בישיבה איננו רב.
ארזי הלבנון כתב:בברכה המשולשת כתב:בד"ה הרב הצדיק אלישע וישליצקי זצ"ל
חבל שלא נפתח אשכול לכבודו.
ארזי הלבנון כתב:בברכה המשולשת כתב:בד"ה הרב הצדיק אלישע וישליצקי זצ"ל
הלך לעולמו בשעות הבוקר אחרי מחלה ממושכת.
כיתת רגליו בכל רחבי הארץ להרביץ תורה.
עניו גדול. שמעתי שהוא היה מעביר שיעורים ולא הרשה שיקראו לו הרב, עד שמרן רה"י הגאון רבי אברהם אלקנה כהנא שפירא זצ"ל הורה לו להסכים שיקראו לו הרב, כי לא יכול להיות שמי שמעביר שיעורים בישיבה איננו רב.
חבל שלא נפתח אשכול לכבודו.
רבים מחכמי הפורום יכלו להעשיר ממה שחוו והכירו את האיש, ואף אני הקטן הייתי מוסיף מדילי.
מלבד הסיפורים, קיימים מסמכים שונים, כגון מכתבו המרגש של הרצי"ה קוק זצ"ל אל רבינו כשלמד בישיבת 'מרכז הרב' בשיעור א', לנחמו על פטירת אחותו.
אך מסיבות ידועות לצערנו לא זכינו לאשכול שכזה.
תוכן כתב:היום יום ששי ערב שבת בא ה' שבט תשע"ט תצא הלווייתו של המובחר מבני עלייה ר' שלמה ולדן.
משוש דורים כתב:האם היה חולה?
נהר שלום כתב:הרב קצין הוא שריד אחרון לדור של חכמי חאלב שנותרו מהשושלת המפוארת.
כמעיין המתגבר כתב:נהר שלום כתב:הרב קצין הוא שריד אחרון לדור של חכמי חאלב שנותרו מהשושלת המפוארת.
אינו שריד אחרון, הניח אחריו ברכה כמה נכדים תלמידי חכמים מופלגים
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 304 אורחים