מנקיי הדעת שבירושלים כתב:מה הם הנשאי כלים הבסיסים לשולחן ערוך אבן העזר?
בכבוד הראוי
גמח כתב:ספר 'ברכת התורה' וינברג
מנקיי הדעת שבירושלים כתב:מה הם הנשאי כלים הבסיסים לשולחן ערוך אבן העזר?
בכבוד הראוי
רון כתב:מצו"ב שיעור בענין בא במחתרת
נריה אור כתב:רון כתב:מצו"ב שיעור בענין בא במחתרת
אשמח לדעת מי אמר או כתב את השיעור?
יוסףאברישמי כתב:לכל חברי הפורום היקרים.
אני מתעד לעשות עבודה עיונית על הסוגיא המפורסמת על הריגת כינים בשבת אך דא עקא שאני מחפש בעיקר מאמרים מחקרים בנושא, גם חומר כללי יעזור לי מאוד.
אשמח למקורות מאמרים וכו' בנושא.
דרומי כתב:ב'אוצר החכמה' קיימים שני קונטרסים ששמם 'רודף ובא במחתרת'
אני מתעד לעשות עבודה עיונית על הסוגיא המפורסמת על הריגת כינים בשבת אך דא עקא שאני מחפש בעיקר מאמרים מחקרים בנושא, גם חומר כללי יעזור לי מאוד.
והוא ענין תמר הצדקת בתו של שם, אשר בחר בה ה' להיותה אם היחס המלכיי
דרומי כתב:קיימת סדרה בשם 'ילקוט משיח וגאולה על התורה' (כמדומה שנמצא גם באוצר החכמה), ושם - בפרשת וישב - תמצא ליקוט של מדרשים וכו' בענין זה.
ארזי הלבנון כתב:אשמח למקורות בתלמוד, מדרשים וראשונים [ללא אחרונים], בעניין הזכות שנפלה בחלקה של תמר שממנה יצאה מלכות בית דוד.
בקשתי היא אגב דברי מהר"י עראמה בהקדמתו למגילת רות:והוא ענין תמר הצדקת בתו של שם, אשר בחר בה ה' להיותה אם היחס המלכיי
איתן כתב:ארזי הלבנון כתב:אשמח למקורות בתלמוד, מדרשים וראשונים [ללא אחרונים], בעניין הזכות שנפלה בחלקה של תמר שממנה יצאה מלכות בית דוד.
בקשתי היא אגב דברי מהר"י עראמה בהקדמתו למגילת רות:והוא ענין תמר הצדקת בתו של שם, אשר בחר בה ה' להיותה אם היחס המלכיי
נזיר כג:, מגילה י:, זהר ח"א קפח:, בר"ר פה,ח, בר"ר פה,י, יל"ש בראשית קמהבאדיבות "אוצר אישי התנ"ך" עיי"ש.
גימפעל כתב:אוצה"ס שרוצה להתרחב, בנושאים יותר מגוונים אבל מחוסר מקום מחפש רק ספרים מקצועיים ומוצלחים,
מעוניין במידע על ספרים בעניין זמני היום
הספר הכי פופולרי,
וגם ספר הכי מקצועי,
וגם ספר הכי קל למתחילים.
שמואל_הקטן כתב:גימפעל כתב:אוצה"ס שרוצה להתרחב, בנושאים יותר מגוונים אבל מחוסר מקום מחפש רק ספרים מקצועיים ומוצלחים,
מעוניין במידע על ספרים בעניין זמני היום
הספר הכי פופולרי,
וגם ספר הכי מקצועי,
וגם ספר הכי קל למתחילים.
נדמה לי שהכי פופולרי - הזמנים בהלכה (בניש), ומבחינת סידור והיקף הנושאים, מסתמא גם הכי מקצועי.
"הזמנים בהבנה" שיצא לאחרונה (לאמפין) קל מאוד למתחילים, וממש 'מאכיל בכפית' את הסוגיות והנידונים בענין.
מקדש מלך כתב:נראה לי שחבל לפספס את 'יום ולילה של תורה' לרבי יעקב גרשון וייס.
מגדל כתב:אני כרגע תר אחר מנהג גור ושמא עוד חסידויות, להשליך כל הד' כנפות לאחוריהם, ורק לאחר מכן להחזיר ב' כלפי פנים.
העיד לי אדם שכך ראה את הבית ישראל עושה, אך שאין זה כתוב בספר.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 66 אורחים