שלמה משלם כתב:אני מתחיל לחשוש שאני מדבר עם תשב"ר.
מה קשור כאן נושא האשכול?
וכי הבעתי את דעתי על מירון ועל הבעשט על הזריחה ועל השקיעה?
כתב פה דברים חמורים בגנות בני התורה, ואתם במקום להתנער מהדברים, עוד כורכים עם השטות הזו את כל תורת החסידות?
תמות נפשי עם פלשתים?!
מילא סגי נהור, סומא גמור, אבל ממקד"מ ציפיתי ליותר, חבל!
שלמה משלם כתב:בקשר עם האמירה של הגדלות והשוואה וכו', כבר כתבתי את מניעי התגובה וע"ז אין מה להוסיף,
רק אציין שכמובן אין המכוון לגדלות תורנית, שכמובן שייתכן וכך האמת שאצל החסידים לא צמחו גדולי תורה פחות מאצל בני ליטא, אבל גדלות בעה"ת וחיהרי"מ במדרגת החסידות, ע"ז המדובר [אם באמת רוצים בלי היתממות], ר"ל אין הכונה למשנ"ב ושועה"ר, וד"ל,
וגם בזה כמובן שכל א' מצייר את דמות האדם השלם והמקודש עפ"י חינוכו ואמונתו, ואם יש ויכוח בין ב' יהודים על ערכי היהדות וסולם העבודה, מי יתפלא למראה המרעיש כי גם ישפוטו בעיניהם את גדולי הדת לפי אמונתם, הרבה קודם תוכל להידיין איך ניתן לדעת בכלל מה האמת ואם יש אמת וכו', אבל להתלונן אך כשזה מגיע אצל סדור מדרגת הצדיקים זוהי היתממות המכסה על מפלגתיות ואנוכיות,
מקדש מלך כתב:מי שחונך שהעיקר זה דביקות יראה בבעל התניא את השיא, ומי שחונך לגדלות תורנית (על פי שיטת לימודו של הגר"א הפשטנית) יראה בחזון איש את השיא.
יתן חן כתב:מקדש מלך כתב:ומי שחונך לגדלות תורנית (על פי שיטת לימודו של הגר"א הפשטנית) יראה בחזון איש את השיא.
על כל דבריך אני מסכים, אבל פה, במחילה, נפלת באותו דבר שאתה טוען עליו.
אם אתה כותב שהחזו"א לא היה דבוק בהשי"ת בדרגה הגבוהה ביותר, אתה צריך לחלוץ המנעלים ולבקש מחילה על קברו. זי"ע.
שלמה משלם כתב:סגי נהור, סומא גמור
חיימשה כתב:אני טוען שאף אחד לא היה דבוק בהקב''ה בדרגה הגבוהה ביותר, אולי חוץ ממשרע''ה ור' עקיבא, אני צריך לבקש מחילה?
לא רואים תיקוןיתן חן כתב:חיימשה כתב:אני טוען שאף אחד לא היה דבוק בהקב''ה בדרגה הגבוהה ביותר, אולי חוץ ממשרע''ה ור' עקיבא, אני צריך לבקש מחילה?
תיקנתי את הודעתי המקורית.
מקדש מלך כתב:אתה טוען שהעולם המתנגדי הוא העולם היהודי המקורי.
אבל יש לי חדשות בשבילך.
החסידים (על כל פנים ודאי חלקם) סוברים שהם העולם היהודי המקורי! לטענתם היו דברים ביהדות שהם בגדר 'שכחום וחזרו ויסדום'! (בלי להיכנס יותר מדאי לפרטים, האם ממש 'שכחום', או שכיום אי אפשר לקיים מצוות אהבה ויראה כדבעי בלי להיזדקק לחידושים שלהם, זה בעצם אותו דבר).
מי צודק? זה ויכוח בין הגר"א והבעל שם טוב.
בין רבי חיים מואלוז'ין לבעל התניא.
בין רבי עקיבא אייגר והנועם אלימלך.
בין החידושי הרי"ם ורבי יצחק אלחנן.
בין השפת אמת ורבי חיים מבריסק.
להמשיך הלאה?
עצם הטיעון הברור שלך שיש יהדות רגילה, ויש מישהו שהמציא דברים, היא עצמה חלק מהמחלוקת.
שלמה משלם כתב:תגובה האחרונה נכתבה טרם ראיתי דבריך האחרונים,
ובכן, איני יודע איך מצאת בדבריי את פירושך, בתואר יהודי נורמלי התכונתי לבוכרי או תימני או יהודי מלפני ג' מאות שנים,
אחרי שהבהרת את עמדתך איני רוצה לשוב ולדון בנושא, אנא כבד את רצוני ואל תשים דברים בפי שלא עלו אפי' על לבי.
קראקובער כתב:חיימשה כתב:לדעתי שינוי ההיררכיה הוא תאונה שקרתה במהלך הגלות והחסידות מעט איזנה אותה.
נוכל לתאר לעצמינו את זקן ראשי הישיבות יושב באהל מחוץ למחנה עם כתם נוראי על זקנו העבות, ועומד וממתין בחיל וברעדה לכהן שיבוא ויפסוק את דינו... אם יכול לשוב אל המחנה או שמא עליו לפרום את בגדיו וטמא טמא יקרא... את רבבות זקני ישראל ובראשם הסנהדרין מלווים את הכהן גדול הצעיר בדרכו לביתו אחר עבודת יוה''כ.. סתם אב''ד שנסחב עם שעירה שמנה וממתין שהכהנים יכפרו עבורו... לוי תלמיד חכם שנדרש להקדיש 5 שנים ללימוד נגינה בחליל ובנבל... סוג של היררכיה.
העובדה היא שהיו מעמדות שונים ומגוונים בישראל.
כהנים, לווים,מלכים ומשפחותיהם, נשיאים, שבטים, שרי אלפים, רשאי גלויות. נביאים, בני נביאים.
באלף האחרון טושטשו העניינים לכדי מעמד אחד בלבד. לומדים - לעומת בע''ב. החסידות רק החייתה במעט את המעמדות הללו.
יבואו עכשיו ויזעקו שאין היום מלוכה וכו' כרגיל.
הכל נכון ויפה.
אבל רואים שהמתכונת של עם ישראל ממש לא מתוכננת להיות מחולקת אך ורק לפי כמות דפי הגמרא של כל אחד.
יש עוד פרמטרים. לא של יותר חשיבות אלא של סוג שונה של חשיבות.
[קטונתי מלהסביר ומלהבין מה הקריטריונים על פיהם נבחרו מלכים, ואם יש איזשהו קשר ל''מלכות'' של אדמור''י בית רוז'ין . אני מעז לכתוב כאן משפט שיקפיץ הרבה אנשים. אם נשאל מישהו מי היה מתאים להיות נביא בדורנו, על מי הייתם מצביעים?].
משעשע מה שכתבת, החסידים בזמנם טענו שכל יהודי הוא חביב ולא רק הלומדים ואתה טוען שדווקא לאיזה בנש"ק/ממשפחת המלוכה גם אם הוא לא ת"ח או עובד גדול מגיע כבוד.
(למותר לציין תשובתו הידועה של הדברי חיים בנושא)
לגבי נביא בדורינו היות שנבואה ניתנה לשוטים האפשרויות הן בלתי מוגבלות..
איני מבין מהיכן ההתנשאות והפטרונות מי כוונתו למען כלל ישראל ומי לבית מדרש ופראנצעס.קראקובער כתב:אתה מתכוון ליהודי כמו הרב שטיינמן שבגיל 95 עוד נסע לחזק קהילות יהודיות בעולם ולגייס כספים לא לעצמו ולא לבני ביתו אלא למען לב לאחים/שובו/חינוך עצמאי? אולי כוונתך לוויתורים המפליגים שלו למען השלום בתוך יהדות התורה? קשה להאמין שכוונתך דווקא לאלו שכלל ישראל לא תמיד בראש מעייניהם אלא בעיקר להמשיך השולשלת שלו עם בית מדרש ופארנצעס הכי גדולים.
קראקובער כתב:אתה מתכוון ליהודי כמו הרב שטיינמן שבגיל 95 עוד נסע לחזק קהילות יהודיות בעולם ולגייס כספים לא לעצמו ולא לבני ביתו אלא למען לב לאחים/שובו/חינוך עצמאי? אולי כוונתך לוויתורים המפליגים שלו למען השלום בתוך יהדות התורה? קשה להאמין שכוונתך דווקא לאלו שכלל ישראל לא תמיד בראש מעייניהם אלא בעיקר להמשיך השולשלת שלו עם בית מדרש ופארנצעס הכי גדולים.
אבני גזית כתב:חיימשה כתב:
מעניין שכתבת דווקא רב''מ. הוא הוא גדול הדור הליטאי?
שאלת על נביא, לא על גדול הדור.
רב"מ יותר מהדהד כנביא מאשר רח"ק או רד"ל או רג"ג (או מי שיתד יחליט).
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 81 אורחים