ידידיה כתב:לציבור המבוגר קשה לקבל את הסכנה שיש ברחובות צרים.
הרי הלויות רבות עברו ברחובות וילקומירר דסלר רשבם ועוד
ועל אף הדוחק העצום (זכורני גדר אבן שנתמוטטה מלחץ האנשים ברח וילקומירר)
ולא היה שום נזק ומה שקרה ר"ל היה במדרגות ולא ברחוב.
אמנם ככל הנראה יש באמת חשש רחוק ולכן למרות הרצון המובן להוציא ממקום שבו פעל וחי כל ימיו, כשהמשטרה מזהירה מסכנה איש אינו מתווכח.
ידידיה כתב:
לציבור המבוגר קשה לקבל את הסכנה שיש ברחובות צרים.
הרי הלויות רבות עברו ברחובות וילקומירר דסלר רשבם ועוד
ועל אף הדוחק העצום (זכורני גדר אבן שנתמוטטה מלחץ האנשים ברח וילקומירר)
ולא היה שום נזק
ומה שקרה ר"ל היה במדרגות ולא ברחוב.
אמנם ככל הנראה יש באמת חשש רחוק ולכן למרות הרצון המובן להוציא ממקום שבו פעל וחי כל ימיו, כשהמשטרה מזהירה מסכנה איש אינו מתווכח.
טרקטור כתב:לפני מספר שנים שוחחתי עם בנו הגאון רבי אברהם ישעיהו קרליץ על גדלותו של אביו זצ"ל, והוא שח לי עובדה מעניינת:
לדבריו - היה יהודי בבני ברק בשם הרב אברהם צבי לייכטמן שהיה ממקורבי הרב מפוניבז', שבהיותו אברך צעיר הכיר את האברך רבי ניסים קרליץ ועודד ודרבן אותו ללמוד הלכה למעשה, ואף קבע איתו חברותא שנשתמרה לאורך שנים רבות ללימוד שו"ע על הסדר.
לאחר תקופה כשכבר פקע שמו של רבינו זצ"ל, היה הרב לייכטמן הנ"ל מתאבק בעפר רבינו והחשיב את רבינו לרבו המובהק.
.השוחט כתב:כז.
בענייני חינוך.
בתחילת דרכי כמחנך התייעצתי עמו הרבה על חינוך.
פעם אחת שאלתי משהו והתבטאתי בתוך הדברים על התלמידים "הרי הם לא ילדים" !
הוא תפס בידי ואמר לי בניגון "הם כן ילדים" !
ברגע אחד השתנה לי כל המבט לתמיד !
אמרתי לו פעם אחרי כמה שנים שמאז ירדו לי רוב השאלות. הוא חייך והסכים שזה מוריד הרבה שאלות.
נוטר הכרמים כתב:מעניין שעוד לא ציינו את הסיפור הידוע שהיה עם חותנו ר' הרש קופשיץ והחזו"א.
.השוחט כתב:להרב אש משמים. על גיל 14/15.
להרב גיזונטע. כתבו על כך. אף אני כתבתי מיד בהתחלה שרוב מנין ובנין של המוצים וכו'.
ובעיתונים זה מרכז הכתיבה.
חיים שאול כתב:עובדיה חן כתב:היה אחד שמינו אותו לתפקיד אחראי בהלכה שהיה קשור לרבי ניסים, ואז הוא פנה איליו ואמר לו שהוא נורא מפחד וירא הוראה ,אמר לו רבי ניסים :אנחנו מאוד אוהבים אנשים מפחדים ירא הוראה.
לפני שתלמידו הגדול הגרש"צ רוזנבלט שליט"א החל להורות הוא ניסה להתחמק שהוא לא יודע וכו׳ ומרן ז"ל אמר - כזה אנחנו צריכים, רב שלא יודע
מ,א,ור כתב:חיים שאול כתב:עובדיה חן כתב:היה אחד שמינו אותו לתפקיד אחראי בהלכה שהיה קשור לרבי ניסים, ואז הוא פנה איליו ואמר לו שהוא נורא מפחד וירא הוראה ,אמר לו רבי ניסים :אנחנו מאוד אוהבים אנשים מפחדים ירא הוראה.
לפני שתלמידו הגדול הגרש"צ רוזנבלט שליט"א החל להורות הוא ניסה להתחמק שהוא לא יודע וכו׳ ומרן ז"ל אמר - כזה אנחנו צריכים, רב שלא יודע
לפי השמועה שאלו הגר"נ האם בדברים שאינך יודע תוכל לומר איני יודע ? א"כ זהו רב שאנו צריכים,
מחולת המחנים כתב:אגב, באחד מגליונות החומה הופיעה מודעה ובה מודיע הסב רבי שמואל הלל שיינקר על הולדת נכדו בן לרבי נסים קרליץ חתן חתנו רבי הירש קופשיץ, וכמדומני שהוא אף מזמין לשמחת הברית.
.השוחט כתב:אני מצרף כאן את כל הדברים שנכתבו לעיל מקובצים יחדיו.
ומכאן ואילך, ארשום כאן מדי פעם בלי נדר.
א.
היתה תקופה שיהודי אחד יקר היה לוקח אותי עמו בימי ששי הארוכים של הקיץ לבתי חולים לבריאות הנפש, לשיר ולנגן עם החולים, להחלימם ולרפאותם על ידי השמחה. הגיעו שלושת השבועות, וניגשתי לשאול את הרב כדת מה לעשות. הוא השיב לי בתקיפות [הרגשתי שהוא מתאמץ לשוות לקולו נעימה של נזיפה על עצם השאלה, שאבין שזה בכלל השואל מגונה, שלא תהיה הסכמה מצידו שהיתה כאן באמת שאלה]: אצל אנשים כאלו, שהנגינה להם היא ממש עצם רפואתם, יש בכלל שאלה? בוודאי מצוה גדולה לנגן אצלם גם בתשעת הימים, ואולי אף בת"ב עצמו אם זה לא מסתדר לפני או אחרי.
אגב. היתה לי הזכות פעם אחת לנגן אצלו בבית בפורים שחל בערב שבת. א' הנכדים ביקשני לכך. הרב מאד נהנה, אבל באיזשהו שלב אמר, ערב שבת היום וצריך מעט להזדרז. ושוב פעם אחת נתבקשתי על ידי המשפחה לפני שנתיים בערך בחול המועד סוכות לנגן אחרי מעריב שבאכסנייתו אצל בנו ר' מרדכי שליט"א. וכבר לא דיבר כלום, אבל ממש ראו על פניו את ההתרגשות מהמילים של השירים, וזלגו עיניו דמעות התרגשות.
.השוחט כתב:אני מצרף כאן את כל הדברים שנכתבו לעיל מקובצים יחדיו.
א.
היתה תקופה שיהודי אחד יקר היה לוקח אותי עמו בימי ששי הארוכים של הקיץ לבתי חולים לבריאות הנפש, לשיר ולנגן עם החולים, להחלימם ולרפאותם על ידי השמחה. הגיעו שלושת השבועות, וניגשתי לשאול את הרב כדת מה לעשות. הוא השיב לי בתקיפות [הרגשתי שהוא מתאמץ לשוות לקולו נעימה של נזיפה על עצם השאלה, שאבין שזה בכלל השואל מגונה, שלא תהיה הסכמה מצידו שהיתה כאן באמת שאלה]: אצל אנשים כאלו, שהנגינה להם היא ממש עצם רפואתם, יש בכלל שאלה? בוודאי מצוה גדולה לנגן אצלם גם בתשעת הימים, ואולי אף בת"ב עצמו אם זה לא מסתדר לפני או אחרי.
טרקטור כתב:יתכן ותמונה זו פורסמה כבר בפורום כאן, בכל מקרה, מצרף שוב.
תמונת מחזור בישיבת תפארת ציון משנת ת"ש
בין התלמידים, הגר"ח גריינמן זצ"ל, הגר"נ קרליץ זצ"ל, ולהבחל"ח הגר"ח קנייבסקי שליט"א
חכמת המשפט כתב:.השוחט כתב:אני מצרף כאן את כל הדברים שנכתבו לעיל מקובצים יחדיו.
א.
אגב. היתה לי הזכות פעם אחת לנגן אצלו בבית בפורים שחל בערב שבת. א' הנכדים ביקשני לכך. הרב מאד נהנה, אבל באיזשהו שלב אמר, ערב שבת היום וצריך מעט להזדרז. ושוב פעם אחת נתבקשתי על ידי המשפחה לפני שנתיים בערך בחול המועד סוכות לנגן אחרי מעריב שבאכסנייתו אצל בנו ר' מרדכי שליט"א. וכבר לא דיבר כלום, אבל ממש ראו על פניו את ההתרגשות מהמילים של השירים, וזלגו עיניו דמעות התרגשות.
ייש''כ על הדברים המופלאים.
האם יש אישור להעביר ולהפיץ את הקובץ המצורף?
זיסקינד כתב:הגר"נ קרליץ ז"ל בשמחה משפחתית בכפר חב"ד לפני כארבעים שנה - יושב לצד דודו הרה"ג ר' יוסף דב קסטל ז"ל.
דודי צח כתב:באיזה שם משפחה הוא נולד, ובאיזה נסיבות החליפוה
.השוחט כתב:וכך היה מעשה. [ראוי שלא להעתיק את הסיפור הזה ברבים. מישהו יבין שבו מדובר].
חכמת המשפט כתב:האם יש אישור להעביר ולהפיץ את הקובץ המצורף?
.השוחט כתב:אפשר להפיץ. רק להדגיש שעל הוראות הלכתיות אין שום אחריות בלי אישור של מורה הוראה.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 156 אורחים