דעת ותבונה כתב:הקלטה (נדירה?): נאומו הנרגש, בעגה "ליטאית" כבדה ("אֵיי לנו ס'כך עלתה בימינו!") כנגד ש. גורן (וגשל, תשלג).
מעניין מה שאומר שם (דקה 6 ואילך) שעדיף להנהיג נישואין אזרחיים וכך לא יכפו החילונים עלינו פשרות בד"ת.
דעת ותבונה כתב:הקלטה (נדירה?): נאומו הנרגש, בעגה "ליטאית" כבדה ("אֵיי לנו ס'כך עלתה בימינו!") כנגד ש. גורן (וגשל, תשלג).
חרסון כתב:עם פטירת בנו, אב"ד בני ברק הגאון ר' משה יהודה לייב ז"ל, הנה קטע (מרתק, לטעמי) מתוך עיתון בקהילה (תשס"ו), בו מספר הבן והאח, יבלחט"א ר' אליהו שליט"א, על ימיו האחרונים של אביהם ז"ל:"עיקר צוואתו התייחסה לסידורי הקבורה וההלוויה שלו. היו גם כמה דברים פרטיים שהוא כתב למשפחה. דבר מעניין שאפשר להזכיר מצוואתו, שהוא ציווה להניח בידו את המכתב בו האדמו"ר הרש"ב מליובאוויטש זצ"ל מינה אותו כ'רב החצר' ולקבור אותו אתו".
דעת ותבונה כתב:בעקבות ההקשר האקטואלי שהעלית, אני מהרהר לעצמי, אם היום היה קורה דבר מעין היתר הממזרים (ומסתבר שקורה כל העת) - האם היה איכפת למישהו? האם מישהו נזעק לנוכח היתר כזה או אחר לאשה פלמונית על ידי רב מטעם?
כלומר, הזעקה הגדולה המובעת שם מצביעה לכאורה על אוירה שונה לחלוטין מן האוירה המצויה במחוזותינו כיום.
יונת אלם כתב:בהקשר לדברי הטעם של דעת ותבונה.
היום בבקר ביקר העומד בראה"מ בבית מדרש בת"א, והרעו לכבודו ליד ארון הקדש, ופתחו ההיכל ואמרו עמו (בר"ח שאסור בתענית ומספד) סליחות ובקשות מול ארון הקדש... עם אותו אחד שאוכל נו"ט וידוע כרחוק מדת.
האם פעם היו עוברים על כך לסדר היום? איך אמרתי למישהו היום, אפה הגרח"ש קרליץ זצ"ל שיעשה על כך מחאה רבתי?! איה הגרמ"מ שולזינגר שלא ישתוק וכו' וכו', היום, אפילו הנושא לא מדובר.
אוי להם לבריות מעלבונה של תורה
דעת ותבונה כתב:בעקבות ההקשר האקטואלי שהעלית, אני מהרהר לעצמי, אם היום היה קורה דבר מעין היתר הממזרים (ומסתבר שקורה כל העת) - האם היה איכפת למישהו? האם מישהו נזעק לנוכח היתר כזה או אחר לאשה פלמונית על ידי רב מטעם?
כלומר, הזעקה הגדולה המובעת שם מצביעה לכאורה על אוירה שונה לחלוטין מן האוירה המצויה במחוזותינו כיום.
דרומי כתב:צר לי לאכזב אותך, אך הרב לנדא זצ"ל (הגר"י) מעולם לא היה 'סמל' רגיל של חב"ד האותנטית - כוונתי לומר, שהיה שונה במקצת מהנוף הכללי בחב"ד ולא היה מעורה בו כ"כ.
שאל אביך ויגדך, זקניך ויאמרו לך. ואף מנכדיו יבלחט"א שמעתי זאת במפורש.
כמעט בעשור, אך זה לבדו אינו הסיבה.דרומי כתב:וכמדומה שהיה יותר מבוגר ממנו.
חרסון כתב:כדאי באמת לדייק: הרב לנדא ע"ה היה חב"דניק ברמ"ח ושס"ה. הוא התייחס למפוארים שבחסידי חב"ד
כמדומה שגם הגר"י כיהן ברבנות קורעניץ (וצ"ל 'ארבעת הרבנים').עזריאל ברגר כתב:ראוי לציין ששלשת הרבנים הנ"ל היו רבותיה של העיירה קורעניץ.
לבי במערב כתב:כמדומה שגם הגר"י כיהן ברבנות קורעניץ (וצ"ל 'ארבעת הרבנים').עזריאל ברגר כתב:ראוי לציין ששלשת הרבנים הנ"ל היו רבותיה של העיירה קורעניץ.
דעת ותבונה כתב:אגב: הוא מזכיר בנאומו את "דבריו הבהירים של הגאון ר' לייזר שך"...
איש_ספר כתב:ואחרי כ"ז המכתבים שלו המפורסמים בספר הזכרון לרי"מ, יש בהם הפתעה (לי ולדכוותי) לראות כמה ענייני חב"ד לפרטי פרטים היו קרובים לליבו ולעיסוקו.
דרומי כתב:ויש שם גם ביקורת על מנהגים שהונהגו בדור האחרון על ידי הרבי הריי"צ וחתנו הרבי זי"ע, שלפי דבריו של הרב לנדא אינם עולים בקנה אחד עם מה ששמע מהרבי הרש"ב.
מי אנוכי כתב:באיזה ספר זכרון מדובר? חיפשתיו ולא מצאתיו.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 151 אורחים