ליטוואק פון בודאפעסט כתב:אני רואה פה הרבה 'נישט שבת גערעדט'.
אם הם לא סגרו קנינונים, מה לנו ולהם? כן, הם חושבים שקניונים הם חשובים. אז מה? הם טועים ותועים ולא יודעים שקניונים הם לא חשובים. מה זה משנה לגבי רמת הסיכון? האם עכשיו זה כן בריא. אנשים כותבים ש'חלילה אין לזלזל, אבל....'. מה זה ה'אבל' הזה? אח"כ כבר ראוי לזלזל?
אדרבא, הם לא מבינים את המציאות בבתי כנסיות שלנו, איך אנחנו מתקרבים אחד להשני וכדו', ולכן עלינו להחמיר יותר מהם.
ובבקשה להפסיק עם ה'מגני ומצלי'. זה לא סברא הלכתית, וא"א לבנות כלום עליה. בשו"ע זה לא מובא, וגם לא ברמב"ם, וע"כ זה לא ריאליסטי. הבונים הלכות על אגדתות, מבלים הם את העולם.
קודם כל, הביאו כאן מהחת"ס ועוד שסמכו ע"ז הלכה למעשה, והמקור הוא לא חוט המשולש, אלא דרשות חת"ס.
עם ישראל הוא לא קטן שנולד, ידוע שסמכו ע"ז בכל מיני מצבים לאודך הדורות, אם זה בישיבת מיר בגלויותיה ואם זה בירושלים העתיקה בתקופת ר' שמואל סלנט ועוד,
אני לא מוסמך להחליט מתי וכו', אבל הגרח"ק שליט"א שב ואומר את דעתו למי שרוצה לשמוע שלא לסגור ישיבות ו'תורה מגנא ומצלא', והוא לא דעת יחיד בכלל, לעת עתה.
וכאמור לעיל, ישנם ישיבות שעדיין לא סגרו את שעריהם.
יתירה מזו, יש סוגיא של שלוחי מצוה אינם ניזוקין, זה אגדתא?
ובעיקר, הרי בגדרי ההלכה, אין כאן גדרים ברורים ויצוקים מה חייבים ומה לא, זה ענין של שיקול הדעת, ויש כאן הרבה מחלוקות בין הרופאים החרדיים בענין,
ואני לא אכתוב כלום, כי אין לי ענין לקרר מישהו מחובת ההשתדלות מאומה, ולזלזל בחיי אדם!!
אך אין ספק שבמקום ביטול תורה ותפילה יש מקום להקל בהחמרות של השתדלות.