נוטר הכרמים כתב:למה להתרתח כל כך הרבה, זה ממש מסוכן בימים אלה.
מה יש אם מישהו חושב אחרת ממך? ראה דברי ר' יונתן דיוויד הסמוכים.
האם גם למקרא דברי מינות או למראה חילול שבת ח"ו אתה גם כועס כ"כ?
כבר נתבאר לעיל שהטענה על 'מזיק' נכונה רק עד כמה שאותו אדם מתרשל בחובתו,
וזה נכון לא רק בקורונה אלא גם בתאונה או כל דבר אחר,
אם העצבים נובעים מחשש הסכנה מאלו שהולכים לבית כנסת וכד',
בודאי אין להם מקום ע"פ המבט האמוני.
אם אתה שואל מה מרתיח
אז אני יסביר
אתה יוצא מנקודת הנחה כל הזמן כביכול התורה נמצאת בידיים שלך, מדבר על אנשים ששומעים צלילים יהודיים, שיש להם רגשות, וכביכול הויכוח כאן הוא על רגשות יהודיים, אתה יוצר איזה מסך עשן כאילו מי שמדבר על סגירת בית כנסיות אוטומטי נמצא במקום נחות יותר.
ממש לא בגלל שיש מי שחושב אחרת, וזה מאוד לא רלוונטי מה היחס שלי לדברי מינות. עוד לא שמעתי על מישהו שמרביץ לחבירו ואחרי זה שואל אותו האם אתה מתעצבן מדברי מינות כמו שעצבן אותי המכות שלך, ואם הוא שואל אותו זה פשוט נבזות.
(אם עדיין לא מובן, אשמח להסביר)
כמובן שאין שום קשר קל שבקלים לדברי ר' יהונתן דיוויד שאין בדבריו רמז לזלזול בהוראות, ובשונה ממה שאתה העלית שהדבר היחיד שם שתומך בהוראות הוא מז'אנר 'הקיר''ה'.
ואחזור ואומר אדם שהולך ומשכנע ברבים נגד דעותיהם של רוב רובם של הרבנים והרופאים בנושא כעין זה של רציחה, כאשר מדובר על נושא שנוגע במישרין להחלטת הכלל, והרי זה כספינה אחת כפשוטו, הרי זה פשע בל יכופר.
אם הציבור נוהג שלא כראוי, הקב''ה לא הבטיח לו מעולם שישמור עליו, בדיוק כמו שאם אדם פרטי מכוון אקדח ללועו ואומר לכל כדור יש כתובת ולוחץ יחוייב בדיני שמים, כל שכן כאשר הפנה את האקדח כלפי אחרים.
ואזכיר שבית המקדש לא חרב בגלל עבודה זרה וגילוי עריות אלא בגלל שנאת חינם
והדבר ידוע שהוא גם על דרך הפשט
שבמקום ללחום ברומאים או לעשות עימם שלום נלחמו הקנאים באלו שרצו לכרות ברית עם הרומאים ובכך הביאו לחורבן בית המקדש
אקווה שכעת לא יהיה משיב חכמים אחור ויקיימו את העצה שאותה היה צריך ריב''ז לעשות על פי דברי הגמ'.