שמש כתב:אתה טוען שלא הבנת מה כתב הרב בורלשטיין...
אולי בכל אופן יש משהו ענייני?
שמש כתב:אתה טוען שלא הבנת מה כתב הרב בורלשטיין...
דעת ותבונה כתב:עושה חיל כתב:יש לי 'הרגשה' שבעוד שבועיים שלוש נבוא בטענות למדינה (בדומה לטענות שנכתבו בפלס לעיל):
"למה המדינה חזרה להתיר לעשות חנויות בחוץ לפי הכללים המתירנים שלהם, הרי זה גרם לחולי ולמוות (ח"ו), ואיך השקפת ה'שלטונות' מעוותת, שהרי הם התירו זאת בעיקר בגלל שיש עכשיו מספיק מכונות הנשמה (זו האמת כנראה)... והרי 'אנחנו החרדים לדבר ה' היינו מונעים את זה על ידי הסברה/חלוקת אמצעי זהירות/ריחוק גדול יותר של שלוש מטר/השתתפות במניין רק של צעירים מגיל ארבעים" וכו' וכו'
הבאתי את כל המלל המסורבל, בשינוי מילה אחת (מודגשת).
ש. ספראי כתב:יש לציין שההקלות יכולות להשתנות תוך ימים ספורים, אולי אחרי 14 יום, אם חלילה יתברר שהיציאה לחוץ היתה בעוכרינו, רח"ל.
הרי אין מידע מדויק בקורונה. הכל לחצים, כלכליים, ציבוריים, בריאותיים וגם תורניים. מנסים...
דעת ותבונה כתב:אתה טוען שקצב העליה אמור להכפיל את עצמו בלי הסגר, והסגר הוא שמנע את זאת. אני שומע, אך זו פרשנות שלך. מהנתונים של שבועיים אחרי הסגר זה ממש לא נראה כך. ובכל אופן בהחלט ייתכן לשמוע פרשנות שהסגר מועיל רק בצירוף כך שהנגיף מיצה את עצמו במידה מסויימת ולכן יש ירידה.
כך טוענים מומחים מסויימים.
ימים יגידו.
ש. ספראי כתב:יש לציין שההקלות יכולות להשתנות תוך ימים ספורים, אולי אחרי 14 יום, אם חלילה יתברר שהיציאה לחוץ היתה בעוכרינו, רח"ל.
הרי אין מידע מדויק בקורונה. הכל לחצים, כלכליים, ציבוריים, בריאותיים וגם תורניים. מנסים...
סגי נהור כתב:דעת ותבונה כתב:אתה טוען שקצב העליה אמור להכפיל את עצמו בלי הסגר, והסגר הוא שמנע את זאת. אני שומע, אך זו פרשנות שלך. מהנתונים של שבועיים אחרי הסגר זה ממש לא נראה כך. ובכל אופן בהחלט ייתכן לשמוע פרשנות שהסגר מועיל רק בצירוף כך שהנגיף מיצה את עצמו במידה מסויימת ולכן יש ירידה.
ימים יגידו.
האם מקרה טלז סטון (ומקומות דומים נוספים) אינו מראה את היתרונות הברורים של הסגר?!
דעת ותבונה כתב:סגי נהור כתב:דעת ותבונה כתב:אתה טוען שקצב העליה אמור להכפיל את עצמו בלי הסגר, והסגר הוא שמנע את זאת. אני שומע, אך זו פרשנות שלך. מהנתונים של שבועיים אחרי הסגר זה ממש לא נראה כך. ובכל אופן בהחלט ייתכן לשמוע פרשנות שהסגר מועיל רק בצירוף כך שהנגיף מיצה את עצמו במידה מסויימת ולכן יש ירידה.
ימים יגידו.
האם מקרה טלז סטון (ומקומות דומים נוספים) אינו מראה את היתרונות הברורים של הסגר?!
נכון להיום בבוקר טלז סטון מקום שני בארץ אחרי בני ברק במספר החולים ל100,000 תושבים
דעת ותבונה כתב:שמש כתב:אתה טוען שלא הבנת מה כתב הרב בורלשטיין...
דעת ותבונה כתב:סגי נהור כתב:דעת ותבונה כתב:אתה טוען שקצב העליה אמור להכפיל את עצמו בלי הסגר, והסגר הוא שמנע את זאת. אני שומע, אך זו פרשנות שלך. מהנתונים של שבועיים אחרי הסגר זה ממש לא נראה כך. ובכל אופן בהחלט ייתכן לשמוע פרשנות שהסגר מועיל רק בצירוף כך שהנגיף מיצה את עצמו במידה מסויימת ולכן יש ירידה.
ימים יגידו.
נכון להיום בבוקר טלז סטון מקום שני בארץ אחרי בני ברק במספר החולים ל100,000 תושבים
שמש כתב:דעת ותבונה כתב:שמש כתב:אתה טוען שלא הבנת מה כתב הרב בורלשטיין...
זה ענייני מאוד (ודאי בהשוואה לתגובותיך לרב בורלשטיין).
אם בכל זאת אתה מתקשה אנסה שוב בקצרה. טענת שהסגר לא מועיל והראיה מנ''י שנסגרה לפני חודש והנה יש 24k מקרים חדשים, רק לא ציינת שהמס' הזה הוא מכל ארה''ב ולא מנ''י (שם יש רק 7k). אח''כ הגיב הר''ב שהעלית גרף של מס' המקרים במקום של קצב העלייה שזו האפקטיביות של הסגר והעלה גרף כזה המראה שאכן יש בלימה. השבת שהעלית גרף של מס' המקרים היומיים (כאן צריך להיות אייקון של פרצוף מיואש). השיב לך הר''ב שגם ממנו רואים שלא כדבריך ושיציבות במס' מוחלטים שווה לירידה יחסית וכו' ע''ש. ע''ז הגבת שלדבריו בלי הסגר הייתה צריכה להיות הכפלה בקצב העליה(?) ועם הסגר אין ולכן זו רק פרשנות... צריך להסביר עוד?
סגי נהור כתב:דעת ותבונה כתב:סגי נהור כתב:דעת ותבונה כתב:אתה טוען שקצב העליה אמור להכפיל את עצמו בלי הסגר, והסגר הוא שמנע את זאת. אני שומע, אך זו פרשנות שלך. מהנתונים של שבועיים אחרי הסגר זה ממש לא נראה כך. ובכל אופן בהחלט ייתכן לשמוע פרשנות שהסגר מועיל רק בצירוף כך שהנגיף מיצה את עצמו במידה מסויימת ולכן יש ירידה.
ימים יגידו.
בדיוק על זה אני מדבר. התחילו גבוה (בעקבות מקרה ידוע) ובלמו בבת אחת באמצעות סגר הרמטי.
עושה חיל כתב:בטלזסטון כמעט כל החולים הבריאו ואין תחלואה חדשה.
הסגר עבד!
דעת ותבונה כתב:סגי נהור כתב:דעת ותבונה כתב:סגי נהור כתב:דעת ותבונה כתב:אתה טוען שקצב העליה אמור להכפיל את עצמו בלי הסגר, והסגר הוא שמנע את זאת. אני שומע, אך זו פרשנות שלך. מהנתונים של שבועיים אחרי הסגר זה ממש לא נראה כך. ובכל אופן בהחלט ייתכן לשמוע פרשנות שהסגר מועיל רק בצירוף כך שהנגיף מיצה את עצמו במידה מסויימת ולכן יש ירידה.
ימים יגידו.
בדיוק על זה אני מדבר. התחילו גבוה (בעקבות מקרה ידוע) ובלמו בבת אחת באמצעות סגר הרמטי.
אחרי סגר כל כך ממושך - ועדיין מקום שני אחרי בני ברק. צע"ג.
שומע ומשמיע כתב:דעת ותבונה כתב:סגי נהור כתב:דעת ותבונה כתב:סגי נהור כתב:דעת ותבונה כתב:אתה טוען שקצב העליה אמור להכפיל את עצמו בלי הסגר, והסגר הוא שמנע את זאת. אני שומע, אך זו פרשנות שלך. מהנתונים של שבועיים אחרי הסגר זה ממש לא נראה כך. ובכל אופן בהחלט ייתכן לשמוע פרשנות שהסגר מועיל רק בצירוף כך שהנגיף מיצה את עצמו במידה מסויימת ולכן יש ירידה.
ימים יגידו.
כתבו לך כבר לא ברור מאיפה הנתונים שלך, תסתכל מה כתבתי לך לפני כמה הודעות בתור תושב.
דעת ותבונה כתב:בכל מקרה אני מאחל לך ולכל עם ישראל, שגם כאשר תלך לחנויות האופטיקה והנגרות לא תידבק ח"ו. ליל מנוחה.
דעת ותבונה כתב:שומע ומשמיע כתב:דעת ותבונה כתב:סגי נהור כתב:דעת ותבונה כתב:סגי נהור כתב:דעת ותבונה כתב:אתה טוען שקצב העליה אמור להכפיל את עצמו בלי הסגר, והסגר הוא שמנע את זאת. אני שומע, אך זו פרשנות שלך. מהנתונים של שבועיים אחרי הסגר זה ממש לא נראה כך. ובכל אופן בהחלט ייתכן לשמוע פרשנות שהסגר מועיל רק בצירוף כך שהנגיף מיצה את עצמו במידה מסויימת ולכן יש ירידה.
ימים יגידו.
כתבו לך כבר לא ברור מאיפה הנתונים שלך, תסתכל מה כתבתי לך לפני כמה הודעות בתור תושב.
הנתונים שלי מאיזשהו מקום שנקרא משרד הבריאות..
עושה חיל כתב:כתבתי לעיל. אם יש בעיה אני אחזור שוב:עושה חיל כתב:בטלזסטון כמעט כל החולים הבריאו ואין תחלואה חדשה.
הסגר עבד!
רחמים
דעת ותבונה כתב:שומע ומשמיע כתב:דעת ותבונה כתב:סגי נהור כתב:דעת ותבונה כתב:סגי נהור כתב:דעת ותבונה כתב:אתה טוען שקצב העליה אמור להכפיל את עצמו בלי הסגר, והסגר הוא שמנע את זאת. אני שומע, אך זו פרשנות שלך. מהנתונים של שבועיים אחרי הסגר זה ממש לא נראה כך. ובכל אופן בהחלט ייתכן לשמוע פרשנות שהסגר מועיל רק בצירוף כך שהנגיף מיצה את עצמו במידה מסויימת ולכן יש ירידה.
ימים יגידו.
עפר לרגלם כתב:אגלה לך סוד, הבורא יתברך ברא הגיון כדי שישתמשו בו.
דעת ותבונה כתב:שומע ומשמיע כתב:דעת ותבונה כתב:סגי נהור כתב: . . התחילו גבוה (בעקבות מקרה ידוע) ובלמו בבת אחת באמצעות סגר הרמטי.
דעת ותבונה כתב:שמש כתב:דעת ותבונה כתב:שמש כתב:אתה טוען שלא הבנת מה כתב הרב בורלשטיין...
זה ענייני מאוד (ודאי בהשוואה לתגובותיך לרב בורלשטיין).
אם בכל זאת אתה מתקשה אנסה שוב בקצרה. טענת שהסגר לא מועיל והראיה מנ''י שנסגרה לפני חודש והנה יש 24k מקרים חדשים, רק לא ציינת שהמס' הזה הוא מכל ארה''ב ולא מנ''י (שם יש רק 7k). אח''כ הגיב הר''ב שהעלית גרף של מס' המקרים במקום של קצב העלייה שזו האפקטיביות של הסגר והעלה גרף כזה המראה שאכן יש בלימה. השבת שהעלית גרף של מס' המקרים היומיים (כאן צריך להיות אייקון של פרצוף מיואש). השיב לך הר''ב שגם ממנו רואים שלא כדבריך ושיציבות במס' מוחלטים שווה לירידה יחסית וכו' ע''ש. ע''ז הגבת שלדבריו בלי הסגר הייתה צריכה להיות הכפלה בקצב העליה(?) ועם הסגר אין ולכן זו רק פרשנות... צריך להסביר עוד?
אם זה נקרא ענייני אבקש תגובה לא עניינית...
1. הסגר קיים כמעט בכל מדינות ארה"ב, לא רק בניו יורק. ניו יורק וניו ג'רזי הם מהמדינות עם ההתפרצות החמורה.
2. כתבתי שיתכן שהסגר הועיל בצירוף מיצוי של הנגיף ולכן "יציבות שווה לירידה יחסית" ואין הכפלה מעריכית כפי שצעק הרב בורלשטיין בכל מקום.
ישפטו הקוראים אודות ה'ענייניות'.
בכל מקרה אני מאחל לך ולכל עם ישראל, שגם כאשר תלך לחנויות האופטיקה והנגרות לא תידבק ח"ו. ליל מנוחה.
לבי במערב כתב:דעת ותבונה כתב:שומע ומשמיע כתב:דעת ותבונה כתב:סגי נהור כתב: . . התחילו גבוה (בעקבות מקרה ידוע) ובלמו בבת אחת באמצעות סגר הרמטי.
נתוני משה"ב אינם ראי', ואתן דוגמא מהמוּכר לי - כפר חב"ד:
בנתוני משה"ב הוא מופיע בין המקומות הגבוהים בערכי מקרי ההתפרצות ל"ע.
אך -
א) רוב הזקוקים לרפו"ש הינם בחורים צעירים, הרשומים כתושבי כפר חב"ד, ששהו במחצית השנה האחרונה בניו-יורק. מששבו ארצה, וכמובן רובם אובחנו כ'מאומתים', נרשמו 'על-חשבון' כפר חב"ד...
ב) מתוך 44 - התרפאו, ת"ל, 28 (63%). אלא שאחוזי ההירפאות אינם מדווחים בנתוני משה"ב!
כך, שמקומות בהם היתה התפרצות חמורה בתחלה, נותרו במקומם הגבוה...
[וי"ל, שמדיניות תמוהה זו - קשורה אף היא לפרופוגנדה המתוזמרת נגד החרדים לדבר ה'. וד"ל].
דעת ותבונה כתב:לבי במערב כתב:דעת ותבונה כתב:שומע ומשמיע כתב:דעת ותבונה כתב:סגי נהור כתב: . . התחילו גבוה (בעקבות מקרה ידוע) ובלמו בבת אחת באמצעות סגר הרמטי.
אך -
א) רוב הזקוקים לרפו"ש הינם בחורים צעירים, הרשומים כתושבי כפר חב"ד, ששהו במחצית השנה האחרונה בניו-יורק. מששבו ארצה, וכמובן רובם אובחנו כ'מאומתים', נרשמו 'על-חשבון' כפר חב"ד...
ב) מתוך 44 - התרפאו, ת"ל, 28 (63%). אלא שאחוזי ההירפאות אינם מדווחים בנתוני משה"ב!
[וי"ל, שמדיניות תמוהה זו - קשורה אף היא לפרופוגנדה המתוזמרת נגד החרדים לדבר ה'. וד"ל].
עכשיו אני שומע טענה עניינית. (להבדיל מבדיחות טפלות וסרות טעם ברמה עליה כתב הגר"ב שרייבר באשכול אחר לענין אחר).
ואכן אם אתה צודק זו מדיניות תמוהה לחלוטין ואומרת דרשני.
דעת ותבונה כתב:לבי במערב כתב:דעת ותבונה כתב:שומע ומשמיע כתב:דעת ותבונה כתב:סגי נהור כתב: . . התחילו גבוה (בעקבות מקרה ידוע) ובלמו בבת אחת באמצעות סגר הרמטי.
אך -
עכשיו אני שומע טענה עניינית. (להבדיל מבדיחות טפלות וסרות טעם ברמה עליה כתב הגר"ב שרייבר באשכול אחר לענין אחר).
ואכן אם אתה צודק זו מדיניות תמוהה לחלוטין ואומרת דרשני.
נוטר הכרמים כתב:ימים יגידו לאיפה זה הולך, ההקלות הללו,
בינתיים הרווחנו שהחרפה הנוראה - לשמים ולבריות
של המסירה לשלטונות במסווה צדקני - הוסר.
בשורות טובות ושבוע טוב.
עושה חיל כתב:כמובן רצוי לציין שרוב הפוסקים וגדולי הדור הורו למסור לשלטונות את מסכני הציבור!
(וכבר רעק"א הורה להעמיד שוטרים של הפריץ בבתי כנסת כדי שלא יעברו על הכללים)
נוטר הכרמים כתב:עושה חיל כתב:כמובן רצוי לציין שרוב הפוסקים וגדולי הדור הורו למסור לשלטונות את מסכני הציבור!
(וכבר רעק"א הורה להעמיד שוטרים של הפריץ בבתי כנסת כדי שלא יעברו על הכללים)
אני לא כ"כ בטוח ב'רוב' שלך. זה מהסוג של רוב מנין ובנין המפלגתי.
אצל הגרע"א לא מדובר (לפחות לפי מה שמפורש במכתב) במסירה לשלטונות, אלא בפיקוח והעמדת סדרים. יחי ההבדל.
חזור אל “מנע מגיפה מנחלתך - הקורונה והשלכותיה”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 58 אורחים