בן_אליעזר כתב:אשמח לקבל,
מתוך "Die Familien Prags" (פרעשבורג, 1802. והוא רשימה של אלפי נוסחי מצבות של הבית-עלמין הישן של פראג),
עמוד 305 מתוך הספר [-המציבה בתאריך כ"ב סיון תס"ח].
איש בער כתב:בן_אליעזר כתב:אשמח לקבל,
מתוך "Die Familien Prags" (פרעשבורג, 1802. והוא רשימה של אלפי נוסחי מצבות של הבית-עלמין הישן של פראג),
עמוד 305 מתוך הספר [-המציבה בתאריך כ"ב סיון תס"ח].
מצוי באוצה"ח בשמו העברי 'משפחות ק"ק פראג'.
יאיר אתמר כתב:א גאליציאנער כתב:האם יודע מאן דהו היכן אפשר לראות את ספר המכלול לרד"ק דפוס רצ"ג קונשטנטינה ע"י ר"ג שונצינו?
יישר כח גדול למפרע
א גאליציאנער
ג"ב
ארופאי כתב:אשמח אם מישהו יוכל להעלות מתוך ספרו של יוסף יהלום 'שפת השיר של הפיוט הארץ ישראלי הקדום', עמ' 185-196, על ראב"ע קהלת ה,א.
תודה.
חד ברנש כתב:ארופאי כתב:אשמח אם מישהו יוכל להעלות מתוך ספרו של יוסף יהלום 'שפת השיר של הפיוט הארץ ישראלי הקדום', עמ' 185-196, על ראב"ע קהלת ה,א.
תודה.
מצורף.
לדעתי, צריך להיזהר מהפרשנות של יהלום, הוא לפעמים תולה דלא תניא בדלא תניא. והמ"י.
ארופאי כתב:חד ברנש כתב:ארופאי כתב:אשמח אם מישהו יוכל להעלות מתוך ספרו של יוסף יהלום 'שפת השיר של הפיוט הארץ ישראלי הקדום', עמ' 185-196, על ראב"ע קהלת ה,א.
תודה.
מצורף.
לדעתי, צריך להיזהר מהפרשנות של יהלום, הוא לפעמים תולה דלא תניא בדלא תניא. והמ"י.
תודה גדולה!!
איזו מהירות---
חד ברנש כתב:ארופאי
יוסי בן יוסי - מצורף
יניי - הכוונה כנראה לפיוטי יניי מהדורת זולת המצוי באוצר ובה"ב (ואם לא תודיעני, ואעלה לך ממהדורת רבינוביץ)
הוד_והדר כתב:גליון אוצרות הסופר גליון כט
עמוד ג -יג
תודה
Chortkov כתב:ז"ל הכף החיים (או"ח סי' תעג ס"ק קנב): ועיין בסה"ק בית יעקב דרוש עה"ת פרשת בא על פסוק ליל שמורים וכו', שכתבנו שם דכל האורות שנתגלו בליל פסח ביציאת מצרים הם מתגלים בכל שנה ושנה ולכן מרגיש אדם בעצמו בליל פסח שיש לו הארה ושמחה יותר משאר לילי יו"ט ושבת יעו"ש, עכ"ל.
אודה מאד למי שיכול להעלות הקטע הזאת מס' בית יעקב.
אברךפשוט כתב:אשמח לקבל את הפתח דבר של הרב ספינר למהדורתו של דעת תבונות, או לפחות את הקטע שעוסק במי כתב את הקל"ח. תודה רבה.
Chortkov כתב:אברךפשוט כתב:אשמח לקבל את הפתח דבר של הרב ספינר למהדורתו של דעת תבונות, או לפחות את הקטע שעוסק במי כתב את הקל"ח. תודה רבה.
האם כוונתך לזה?
אשרי יושבי ביתך כתב:קובץ תורני "צוהר" [לא קשור למכון צוהר] - שיצא לאור ע"י הג"ר אליקום דבורקס שליט"א, חסר את גליונות ח' ט' י',
עכ"פ אני זקוק לגליון ח' עמ' תקמט.
מי שיש לו ויוכל להעלותו עבורי, לחסד גדול ייחשב.
אשרי יושבי ביתך כתב:אשרי יושבי ביתך כתב:קובץ תורני "צוהר" [לא קשור למכון צוהר] - שיצא לאור ע"י הג"ר אליקום דבורקס שליט"א, חסר את גליונות ח' ט' י',
בקרו טלה כתב:אשרי יושבי ביתך כתב:אשרי יושבי ביתך כתב:קובץ תורני "צוהר" [לא קשור למכון צוהר] - שיצא לאור ע"י הג"ר אליקום דבורקס שליט"א, חסר את גליונות ח' ט' י',
גליונות ח ט י הם צהר - אהל ברוך, אהל חנוך (ב' כרכים), אהל אבי עזרי.
עמ' 568
https://tablet.otzar.org/book/book.php? ... agenum=568
תורה מפוארת כתב:שו"ת הראשון לציון
חד ברנש כתב:זו מצות החסד שלי ואתה רוצה ליטלה ממני?
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 156 אורחים