יוסף חיים אוהב ציון כתב:http://forum.otzar.org/viewforum.php?f=73
משא הגרב"מ אזרחי מחזק מאד.
עני בן פחמא כתב:מה הולך כאן?
מסעדות וברים (!) עד 100 איש בשבוע הבא, קניונים ללא הגבלה. בתי כנסת עד חמישים איש, וישיבות אין??
שמש כתב:ראשית, אפשר להבין שחשש ההדבקה בישיבות ובתי כנסת גדול יותר ממסעדות וקניונים ואכמ''ל. שנית, וזה העיקר, כפי שכבר כתבתי לא אחת, אם היו סוגרים את המוסדות כשכולם סגרו ולא מתעקשים להמשיך עוד שבוע שבועיים נגד כל העולם, היו גם פותחים עם כולם... כעת המצב הוא שכל חרדי וכל עניין דתי הוא חשוד מיידי בהדבקה, ולעסקנים שהיו 'גיבורים גדולים' לפני חודשיים וקצת אין כעת פה להשיב ולא מצח להרים ראש.
א_צאנזער כתב: והשאלה הזו מנסרת וכואבת יותר, אני גר בשכונה חילונית למהדרין (בשכונה לא מורגש כמעט הגזירה של סגירת בתי הכנסיות כי אין שם אלא בית כנסת אחד שיש בו בקושי מנין זקנים פלוס), סמוך לביתי בי"ס חילוני, אם בכל השנה לראותם ילדי ישראל נכנסים ללמוד במקום שבו לא מלמדים אותם ק"ש, אלא את ההיפך רח"ל, הלב מתפלץ, אבל יש קצת נחמא זוטא בידיעה שרבבות ילדי ישראל תשב"ר מהלכין גם הם לקבל תורה.
אבל בימים כאלה, לראות אותם חוזרים ללימודים, עושים בדיקות חום בכניסה לביה"ס, ולדעת שאין כמעט עסק התורה של תשב"ר, הישיבות סגורות על מנעול ובריח,
אגב במקום שאני גר זו שכונת יוקרה והללו בודאי לא חשודים לסכן את ילדיהם חלילה, או שישלחו רק בשביל לחסוך בכסף.
נוטר הכרמים כתב:הרב בן פחמא,
כל הישיבות כבר פתחו?
והקפסולות כוללות את כולם?
אין לי מידע ברור.
למשמע אוזן ולמראה הרחובות - לא נראה לי.
דרופתקי דאורייתא כתב:דעת תורה מראש ישיבת פורת יוסף, מרן הגר"ש כהן שליט"א, על חובת השעה לפתיחת הישיבות בהקדם האפשרי.
הבאתי כאן המכתב http://forum.otzar.org/viewtopic.php?f= ... 58#p627858
ולכל מי שיש לו צד שאי פתיחת הישיבות קשרו איכשהו ל"בריאות", קצת עובדות (בלי שמות של ישיבות ידועות).
ישיבות גדולות רבות פתחו מתחמים שהבחורים לומדים יחד, חלק במרחב הפתוח וכו'.
כמה שמשתדלים לשמור, הסכנה ברורה, אם חלילה יש קורונה. והראיה שאסרו את זה עד לפני כמה ימים.
מה קורה כעת?
בחורים מגיעים באטובוסים של תח"צ, יש ישיבות שמארגנות הסעות מעיר לעיר! כדי שכולם יתקבצו למקו"א.
אם חלילה וחס, אחד מהחבורה חולה, יהיה גל הדבקות גדול פי כמה.
בשונה אם חלילה תהיה הדבקה בתוך ישיבה.
ניחא אם אכן נשארים בבית. אבל גם לא שומרים על הכללים. וגם סוגרים את הישיבות. וגם בעצם מסכנים יותר.
אוי להם לבריות מעלבונה של תורה.
והנזק הרוחני לבחורי ישיבות מהמצב הזה. אוי. לא מדבר על 'בעלי תשובה' ו'מתחזקים' שכעת דרים בביתם החילוני. בקושי ספר תורני הם מוצאים בו. את ההשלכות מכך עוד נראה בלי ספק.
אלא על בחורים שנמצאים בשכונה (ערי פרפריה בפרט) שיש להם חברים (מהישיבה קטנה אן סתם מהשכונה) שהם כבר לא בדיוק בחורי ישיבה לצערנו... ואם בבין הזמנים רגיל, יש ישיבות בין הזמנים, יש קעמפים וכו', הרי שבעידן הקורונה, המתארך ומתמשך, השיעמום גובר... ואין שום מסגרת אחרת שתיתן להם תמיכה, והתוצאות ה"י.
וביודעי ומכירי אמינא, שני בחורי ישיבה שאני מכיר אישית, שכבר הודיעו רשמית לחבריהם ההמומים שהם לא חוזרים לישיבות, וקנו אייפונים וכו'. והסיבה: הם היו תקופה כ"כ ממושכת בלי שום מסגרת בערי הפרפריה, והחברים היחידים הראו להם ונתנו להם וכו', וכו'. וד"ל.
ואמרו חז"ל גדול המחטיאו יותר מן ההורגו.
זה גם פיקוח נפש!!
טענת רוצחים שייכת גם כאן!!
לבד מדברי הנפש החיים הידועים שתורה מקיימת העולם וכו'.
השי"ת יחוס על עמו ישראל.
שמש כתב:ראשית, אפשר להבין שחשש ההדבקה בישיבות ובתי כנסת גדול יותר ממסעדות וקניונים ואכמ''ל. שנית, וזה העיקר, כפי שכבר כתבתי לא אחת, אם היו סוגרים את המוסדות כשכולם סגרו ולא מתעקשים להמשיך עוד שבוע שבועיים נגד כל העולם, היו גם פותחים עם כולם... כעת המצב הוא שכל חרדי וכל עניין דתי הוא חשוד מיידי בהדבקה, ולעסקנים שהיו 'גיבורים גדולים' לפני חודשיים וקצת אין כעת פה להשיב ולא מצח להרים ראש.
יונת אלם כתב:מאמר עם קצת חשיבה לא עדרית מ........... שליט"א
קמצן_קדוש כתב:ואתה עתה פוק חזי בכל אותם דרדקי ישיבות קטנות שמשוטטים ברחובות העיר ובחצרות בתי הכנסת ומשוועים למסגרת נאותה.
דרומי כתב:לדאבוננו עדיין העיר בני ברק מככבת בחדשות כמקום מועד.
אם כי רוב תלמידי הישיבות בארץ אינם מבני ברק, כמובן...
קמצן_קדוש כתב:אני רק שאלה,
..
יש כ"כ הרבה רעיונות יפים, להקים ישיבות קטנות או גדולות בכל עיר ועיר ובכל שכונה ובית כנסת - הכל לפי החוקים כמובן "וחי בהם ולא" וכו'
וכן כוללים זמניים אזוריים ...
ואתה עתה פוק חזי בכל אותם דרדקי ישיבות קטנות שמשוטטים ברחובות העיר ובחצרות בתי הכנסת ומשוועים למסגרת נאותה.
איפה ההנהגה ששולחת אותם לקושש מצביעים בימי בחירות?
לא יכולים לארגן משהו מסודר?
קמצן_קדוש כתב:ובאמת בבית הכנסת בו אני לומד קם אברך יקר, הרים את הכפפה, קרא והזמין את כל הנערים בני יש"ק וגדולות וכן אברכים. סידר להם סדר יום והספק ... אשריו ואשרי חלקו.
עני בן פחמא כתב:הקפסולות הללו הן רעיון משונה ביותר, אם מותר ל100 איש להתקהל במסעדה אחת, צריך להתיר גם לבחורי ישיבה, ובכלל, משחררים בחורים אחת לשבועיים לבית, מספיק שאחד מהם נדבק והוא ידביק את כולם, ומה נועיל אם נשאיר את כולם בישיבה שבועיים שלא יצאו, וכי אי אפשר להדבק בשבת כשחוזרים? ואם אחד נדבק בישיבה ולאחר כמה ימים יצא הוא מדביק אחרים, ואם הוא לא יחזור לישיבה אלא ישאר בחוץ, היקף ההדבקות שלו רק יגדל. וא"כ נשאלת שאלת תם: איפה ההיגיון??
צריך לדעת שיש עשרות אלפי בחורי ישיבות שלא נמצאים בישיבה, לחלק קשה עם התנאים, חלק בשידוכין, חלק מאורסין, מה יהיה עליהם?
......הנזק הוא עצום ולא נראה שעומד לקראת סיום, יתכן ובפורים עדין לא יהיה חיסון (ואל תגידו לי אל תגזים, כי דברו על שנה ליצירת חיסון, ובד"כ תכנונים עתידיים מתמרחים, ע"ע רכבת ישראל), ומה יהיה? שנה שלמה ללא ישיבות?
להם לא חסר כמעט כלום, הכל יש להם, הים פתוח, המסעדות פתוחות, בתי מלון חלק נכבד פתוח, מדברים על קולנוע, קצת חסר בחו"ל אבל גם זה אפשר להשיג עם בידודים, ומה עם התורה???
אני לא פוליטיקאי, אין לי במה לדבר בה, אז אני מנצל את מה שיש לי...
יבנה כתב:פתרון פשוט לקיום כל התנאים, שכירת הספינות טיול [קרוז] העומדים ריק, כמה ישיבות יכולות לשכון באותו ספינה.
וכדרך שהפכו את בתי המלון לאכסניות לחולי הקורונה.
כל הצדדים יהיו מרוצים, ובא לציון גואל.
חזור אל “מנע מגיפה מנחלתך - הקורונה והשלכותיה”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים