איש גבעות כתב:התפיסה החרדית הקלאסית היא שאין שום מגע עם הרפורמים מטוב ועד רע.
מותר לרב מלמד לבחון את הנושא מחדש.
מבלי להכיר את הנושא לעומקו מותר להניח שיש צדדים לכאן ולכאן.
סביר שחלק גדול מהמנהיגים הרפורמים הם בעצמם תינוקות שנשבו. אנשים בעלי זיקה נפשית עמוקה לעם היהודי שלא יודעים ולא חונכו כיצד לתרגם זאת במעשים.
גם אם היה מוסכם על כולם בעבר שדיבור איתם אסור אפשר שדברים השתנו במרוצת הדורות.
איש גבעות כתב:התפיסה החרדית הקלאסית היא שאין שום מגע עם הרפורמים מטוב ועד רע.
סביר שחלק גדול מהמנהיגים הרפורמים הם בעצמם תינוקות שנשבו. אנשים בעלי זיקה נפשית עמוקה לעם היהודי שלא יודעים ולא חונכו כיצד לתרגם זאת במעשים.
לכשיבקע כתב:איש גבעות כתב:התפיסה החרדית הקלאסית היא שאין שום מגע עם הרפורמים מטוב ועד רע.
א. שידבר עמם כאות נפשו, אך הכא מיירי בציטוט שעננה כבדה שוררת על עובדת נכונותו.
ב. תינוקות שנשבו? ודאי. אך הם רוצים לשבות גם אותנו.
ג. דברים השתנו במרוצת הדורות אולי לרעה אך לא לטובה. האם תמסור שטחים לערבים ותסמוך על כך שדברים השתנו במרוצת הדורות?
איש_ספר כתב:כמי שקרא לאורך זמן את מאמריו של הרב מ, נראה שהוא סובל משנאה מהולה בנחיתות כלפי החרדים ורבניהם. ויש לראות את המפגש באור זה. לא פחות ולא יותר. מין פרובוקציה ונסיון פתטי להציג איזה יחודיות מול המגזר החרדי השולל כל שיג ושיח, אחרי שבתחומים אחרים לא עלה בידו לגלות שום הישג מיוחד. לא בספריו הבינוניים ולא בשום דבר אחר. מתוך שראה שהמפגש עצמו לא הרגיז מספיק ולא עורר את התגובות המצופות, עמד הרב וכתב טור מלא דברי שבח והלל על תנועות אלו, מוסריותם הנעלה ותרומתם הכבירה לשמירה על הזהות היהודית (הכוללת כידוע גם נישואי בני אותו מין לצד נישואי תערובות). יאמר לשבחם של רבני המגזר ממנו הוא מגיע, שאע"פ שהם מתנערים לחלוטין מצעדיו, הרי הם ממלאים פיהם מים. כהורה חכם המוצא את זאטוטו מנבל את פיו, שאין טוב מן השתיקה.
איש_ספר כתב:ולמי שכתב כאן שמותר לרב מלמד לבחון את הנושא מחדש. התשובה היא שאסור לו. כשמדובר בסוגיא ציבורית שיש לה השלכות כלליות הרבה מעבר ליחסיו של הרב מלמד עם אותה רבה, אין מקום ליוזמות פרטיות. ההחלטה אמורה להתקבל ע"י מכלול של רבנים, או כאלה הידועים כגדולי הדור. זה לא למידותיו של רב בינוני כמו הרב מלמד. פשוט כך.
איש_ספר כתב:ולמי שכתב כאן שמותר לרב מלמד לבחון את הנושא מחדש. התשובה היא שאסור לו. זכותו לבחון את הנושא מכל צד שהוא רוצה. אך אין לו לגיטימיות לנקוט בצעדים פומביים. מדובר כאן בסוגיא ציבורית שיש לה השלכות כלליות הרבה מעבר ליחסיו של הרב מלמד עם אותה רבה, ולפיכך יש להוקיע יוזמות פרטיות שנעשות על דעתו של איש אחד. החלטה שכזו אמורה להתקבל ע"י מכלול של רבנים, או כאלה הידועים כגדולי הדור. זה לא למידותיו של רב בינוני כמו הרב מלמד.
ש. ספראי כתב:אני ממליץ לא להגיב להרב איש גבעות בנושא זה, כדי שלא יישמע שיש כאן 'שני צדדים'.
אין בנושא הזה שני צדדים.
לא מדברים עם הרפורמים, נקודה.
איש גבעות כתב:איש_ספר כתב:ולמי שכתב כאן שמותר לרב מלמד לבחון את הנושא מחדש. התשובה היא שאסור לו. זכותו לבחון את הנושא מכל צד שהוא רוצה. אך אין לו לגיטימיות לנקוט בצעדים פומביים. מדובר כאן בסוגיא ציבורית שיש לה השלכות כלליות הרבה מעבר ליחסיו של הרב מלמד עם אותה רבה, ולפיכך יש להוקיע יוזמות פרטיות שנעשות על דעתו של איש אחד. החלטה שכזו אמורה להתקבל ע"י מכלול של רבנים, או כאלה הידועים כגדולי הדור. זה לא למידותיו של רב בינוני כמו הרב מלמד.
אני מסכים שבימים כתיקונם היה אמור הרב מלמד להיוועץ עם גדולי הדור.
אבל אני גם יכול להבין את התיסכול של הרב מלמד שמרגיש שאין לו עם מי לדבר.
נניח שיאפשרו לו ליכנס לבית של ר' חיים.
הוא יוכל לנהל דיון עניני?
לעלות את הצדדים ולשמוע חוות דעת מעמיקה?
נניח שהוא מעונין לכנס פורום של אנשים המומחים לדבר, כאלה שמכירים מקרוב את המצב גם בחו"ל ומבינים מה ההשלכות.
ר' גרשון יבוא להשתתף בפורום הזה?
אלא מאי?
אנחנו התרגלנו ש"דעת תורה" זה תחליף לכל נסיון עניני לנהל דיון אמיתי ונוקב בנושא.
הרב מלמד לא התרגל לזה.
ומכיון שברי לו כך הוא פועל על דעת עצמו לפי הבנתו.
איש גבעות כתב:אבל אני גם יכול להבין את התיסכול של הרב מלמד שמרגיש שאין לו עם מי לדבר.
אשי ישראל כתב:חבל חבל על צורת הכתיבה של מיעוט מן המגיבים כאן! [אני מדגיש - אינני מתכוון לעצם הדיון, ולדברי רוב המגיבים]
ואני מוחה בזה על כבוד תלמידי חכמים!!!
עקביה כתב:כאן https://revivim.yhb.org.il/2020/06/11/% ... %99%d7%9d/ נמצאים דבריו של הרב מלמד.
בתוך הדברים הוא כותב כי שתי התנועות הללו (רפורמים וקונסרבטיבים) "מחזקות את הזהות היהודית של חבריהן, ובכך מעכבות את תהליך ההתבוללות שמתרחש בתפוצות".
זה נכון?
סגי נהור כתב:אין דרך אובייקטיבית לענות על זה, כי אף אחד אינו יכול לדעת אם ללא תנועות אלה היה המצב בתחום היה טוב/גרוע יותר.
סגי נהור כתב:עקביה כתב:כאן https://revivim.yhb.org.il/2020/06/11/% ... %99%d7%9d/ נמצאים דבריו של הרב מלמד.
בתוך הדברים הוא כותב כי שתי התנועות הללו (רפורמים וקונסרבטיבים) "מחזקות את הזהות היהודית של חבריהן, ובכך מעכבות את תהליך ההתבוללות שמתרחש בתפוצות".
זה נכון?
אין דרך אובייקטיבית לענות על זה, כי אף אחד אינו יכול לדעת אם ללא תנועות אלה היה המצב בתחום היה טוב/גרוע יותר.
דרומי כתב:יש המפרשים זאת על אכילת סופגניות בחנוכה ואזני המן בפורים, או על אכילת צ'ולנט ביום יארצייט של קרוב משפחה (לעילוי נשמתו).
עקביה כתב:סגי נהור כתב:אין דרך אובייקטיבית לענות על זה, כי אף אחד אינו יכול לדעת אם ללא תנועות אלה היה המצב בתחום היה טוב/גרוע יותר.
אני לא בטוח שאין דרך.
לפני מספר שנים ראיתי סקר אודות אחוזי התבוללות ביהודי ארה"ב לפי התפלגות מגזרית, ועד כמה שזכור לי, לא היה הבדל בין חילונים לרפורמים. הקונסרבטיבים אמנם פיגרו אחריהם, אבל לא בהרבה.
פילווישוק כתב:
עקביה כתב:כאן https://revivim.yhb.org.il/2020/06/11/% ... %99%d7%9d/ נמצאים דבריו של הרב מלמד.
זה נכון?
עקביה כתב:פילווישוק כתב:
תודה.
לפי הטבלה הזו זה לא כמו שחשבתי.
אם יהודי בארה"ב הוא רפורמי, סיכויי ההישרדות של צאצאיו כיהודים, גדולים מאילו הוא חילוני. ואם הוא קונסרבטיבי, הם גדולים בהרבה.
ש. ספראי כתב:
מאחר שמעיון קליל במאמר הנצי"ב, השתמע לי שעסק בנושא החסידים ובוודאי לא ברפורמים, להבדיל אא"ה. אשמח לקבל את גליון מחזיקי הדת גליון ג' והמאמר דשם, לראות הצדקו דברי הרב מלמד או שהדברים מוטעים ומטעים.
איש_ספר כתב:איש גבעות אהיה פה לרבים, אתה פשוט שוטה ובהפלגה יתירה. מי שהוא דיבר ר' חיים או ר' גרשון או האדמו"ר מסקווער או מסאטמער?!
האם בציבור ממנו הוא מגיע הוא נחשב בין זקני הת"ח? ואם זקני הת"ח דשם לא ירצו להדיין איתו מסיבותיהם שלהם, והוא מחליט לקפוץ בראש האם משום כך לא יקרא הדיוט?
לנכון כתב הרב חרסון, כי השאלה בוערת ורלוונטית לרבני חו"ל, ונניח שאין ברצונם למסור דו"ח לפוסק הדור בעל פניני הלכה, האם מכאן ואילך הותרה הרצועה?
כפי שכתבת אתה, הגיע העת לקפל את הזנב לפני שיקצצו לך אותו. ברח לך.
אכן מוציא מהכלים לראות בחור ישיבה בקלקולו המבקש להיות נאור ויצא העגל הזה.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 158 אורחים