חכם באשי כתב:אבל כיצד שבהיברובוקס ישנו חיפוש (די מדוייק) גם בספרים ישנים מאוד, בעלי אותיות רש"י שבורות,
ואצלכם - לא!
לדעתי זה בגלל שבה"ב, הספר סרוק באיכות יותר גבוהה, כפי שניכר מהדפסת הספר.
הסיבה שבה"ב האיכות יותר גבוהה, היא כנראה שהם פחות חוששים מלהגדיל את נפח הספר הסרוק, כי המאגר שלהם נועד מעיקרו להיות באינטרנט, ושם יש מספיק קיבולת, כנראה...
אשמח לשמוע את חוות הדעת של אוצר החכמה להשערותי.
כותב כתב:אתה אכן צודק בזה, אבל לדוגמא כאשר רוצים לחפש פסוק "נר ה' נשמת אדם" באיזה ספר ישן מסיום, (כי ראה שהביאו איזה מאמר בשם ספר זה על פסוק הנ"ל), יכולים למצאו, ואף כי יתכן שיהיה 15 תוצאות שאינם פסוק זה, אבל סוף סוף באחד מן התוצאות תמצא המבוקש, והוא בודאי קל יותר מלעבור על כל הספר כולה כמובן. וא"כ בודאי כדאי שיעשו גם באוצר אפשרות לחפש בתוכן הספר על אף שאין הocr מדויק. וכבר נתעזרתי פעמים אין מספר באופן זה על היברו בוקס.
אגב, לדעתי החיפוש המומלץ ביותר בה"ב, הוא בחיפוש מתקדם בוליאני/מילים דומות 1.
בחיפוש המילה "מיקרוגל" שעשיתי בהגדרות אלה ,האתר נתן אותן תוצאות בדיוק...
עקיבא כתב:לא יודע אם אנחנו מדברים על אותו "חבר", אבל נדמה לי שיש כאן ערוב פרשיות.
והוא שהגם שבתוכנה של "בית מלא ספרים" ג המלא, לא הדמו, יש אפשרות להמיר אותיות כל הספר בפעם אחת, הדיוק תלוי באיכות הספר בעצם.
מה שהתוכנה, המלא, כן עוזר, הוא בכה"ג שמגדילים התמונה, אז התוכנה רואה האות יותר ברור, שהרי אינו לוקח האינפורמציה מהקובץ עצמו, אלא ממה שהוא רואה על המסך כמו שאנחנו רואים, אז הוא די מדוייק, ושוב תלוי בצורת האות.
אם אתם חושבים שיש זמן להשתמש עם תוכנה המדובר, ולהגדיל כל דף בספר........
וגם, אני כמשתמש עם הרבהה תוכנות מחשב, ולא ראיתי חיפוש טוב כמו באוצר החכמה, וזה אני יודע מכמה חברים, ולא דיעה אישי (אמנם השנה יצא תוכנה עם חיפוש, ברמה של אוצר החכמה, אבל אין את הכמות ספרים של אוצר החכמה).
אבל שוב, מש"כ למעלה, הוא דעה שלי.
וכמו שאוצר החכמה ענה קודם, תביא ספרים לדוגמא, ונראה בשטח.
אוצר החכמה כתב:בגלל הפנייה ראיתי עכשיו את השאלה כאן
והתשובה פשוטה
זה נעשה אוטומטי אבל עם השקעה של הרבה שעות אדם בשיפור איכות הפענוח
הגהה זה עניין אחר לגמרי ובזה חישוב פשוט מראה שאי אפשר בכלל לעמוד בו.
חזור אל “אוצר החכמה - הצעות ליעול ושיפור השימוש בתוכנה”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד