צביב כתב:ישאלו את המתירים מדוע מטריה מותר ומכונית אסור.
מגן השבת כתב:"עולה באה על ביטול מצוות עשה".
הלכה פסוקה היא שמליונים של יהודים, מבטלים מצוות עשה דאוריתא של לולב ושופר בשבת מחשש חילול שבת של מאן דהוא, שאפילו לא קיים לפנינו.
כן, ערבות ישראל מעוגנת חזק בהלכה מימות רבנו הקדוש ועד הלכה למעשה בשולחן ערוך. לא פטנט שלי.
איך רב יכול להיתעלם מבעיה אמיתית שנשים מעידות עליה שהיא חיה ובועטת?
על ההבדל בין מיטריה למכונית אני אפילו לא עונה. חזקה על הגולשים בפורום זה שהינם ת"ח.
ההיתר הוא כללי גם ללא נשים, אבל בודאי שראוי ומועיל הוא מאוד, "ושקדו (ולא גיחכו) חכמים על תקנת בנות ישראל"
מגן השבת כתב:ודרך אגב לא עיוותתי את דבריך חלילה ולא הישמצתי, עניתי עינינית לחלוטין.
מגן השבת כתב:זה רק מראה שכבודו לא מכיר את המציאות...אשריך.
אני מכיר זוגות שלא הולכים עם מטריות בשבת, מקפידים על טבילה אבל לא שומרים נגיעה.
לקחת מטרייה רגילה בשבת זה אקט חברתי שהם לא יעברו עליו.
מגן השבת כתב:ודרך אגב לא עיוותתי את דבריך חלילה ולא הישמצתי, עניתי עינינית לחלוטין.
מגן השבת כתב:כדאי להרים את הראש מהמגזר אליו כבודו מישתייך אל-על לעבר העם, ויש מנעד שלם של מיגזרים ושל אנשים.
...
במימדים של עם אסור לך לשחק. זה לא בחצר בפרטית שלך...
מגן השבת כתב:בפסיקה ציבורית לא מיסתכלים אל אנ"ש אלא על כלל ישראל.
מגן השבת כתב:מה היה אחוז הניכשלים בטלטול שופר או לולב ברשות הרבים כדי להיתלמד בו? באיזה סוקר מקצועי הישתמשה המשנה כדי לקבוע על פי זה ביטול מצוות עשה המוני?
לא אתה ולא אני יודעים. אז מה מיספרים יעזרו לך פה?
אתה מבין שיש לך דרישה לא הגיונית?
איינני מיתיימר לומר מיספרים ואין לאף אחד נתוני אמת, בטח על דברים שבצנעה ובעוון. כל מה שטענתי בצורה מקסימלית, שיש בעיות ולא מעטות.
כמה בפילוחים ובאחוזים? לאלוקים פתרונים, אבל זה לא פותר את הרבנים מלעזור. ברור שזה שונה בין אוכלוסיות ובין מקומות שונים, סתם לדוגמא שאיננה אמיתית. במאה שערים זה 0.3% ובחולון זה 7% אבל בגוש דן בכללי זה 10% מה בדיוק זה אומר?
בא נעצור את הלופ הזה כי זה לא מקדם כלום.
מגן השבת כתב:ועיין במ"ב שחוט מועיל לפתיחת וסגירת אוהל עראי אפילו של כמה טפחים. ומיטריה היא אוהל עראי לכל הדעות.
מגן השבת כתב:לא צריך לההגיע למשכב הנידה... צר לי לשתף אותך אבל יש מספרים עצומים של אנשים שכן ימנעו מיחוד אבל לא שומרים על מגע חיבה של הנידה שזה לאו דאוריתא. יש חוזרים בתשובה, יש זוגות מעורבים, יש מסורתיים.
במימדים של עם אסור לך לשחק. זה לא בחצר הפרטית שלך...
מגן השבת כתב:
היתר הטפח: מה לי כלי מה לי אוהל. גם כובע ושאר כלים יכולים להיות אוהל. אם החופה העליונה היתה עגולה אולי היה לך יותר קל לראות את זה. בסוף אוהל שיודע לשמור על "פרופיל נמוך" של מנימום טפח*טפח*טפח בכל מצב שימושי.
העמוד באמצע: הטפח על טפח הוא מרווח (10*10) ןלא מנימילי (7.6*7.6). אם לדעתך זה עדיין לא בסדר וזה מבטל את כל הטפח, אשמח למקורות.
מ אלישע כתב:3 כתבתי לעיל ( לא מצינו שאפשר להוציא בשבת גג עראי, כשמתחיל בתוך הבית,....
מגן השבת כתב:אין לי שום כוונה להיגרר עם כבודו לויכוח מיותר על כבוד. אני אוותר.
עדיין אטען בתוקף: רוב ככל הדתיים על פי כל הגדרה שלא תהיה לא הולכים עם מיטריה. גם כשקשה ורטוב כי לא נעים מהשכונה שרואה. קרא לזה לחץ חברתי, לא נעים מהשכנים וכו'.
לגבי מגע חיבה של הנידה, שזה בתוך ביתו של האדם העיניין שונה לחלוטין. ישנם המון זוגות שבביתם שומרים רק טבילה ולא על המגע לאורך כל הזמן, ויש להם כיפה על הראש. זה שכבודו לא מכיר איננה ראיה לכלום, כי אני כן מכיר, ולצערי לא מעט.
וכן, אם יש פתרון הילכתי שמסיר את החשש הלא ברור בכלל של מיטריה שמיסתכם בין מנהג - איסור דרבנן, ומועיל לעם בחששות דאוריתא, או אפילו "רק" להגברת תורה ותפילה דרבים, למנוע צער ועוגמת נפש מיותרת מהבריות, לתרום לעונג וכבוד השבת אז למה לא?
מ אלישע כתב:מגן השבת כתב:ועיין במ"ב שחוט מועיל לפתיחת וסגירת אוהל עראי אפילו של כמה טפחים. ומיטריה היא אוהל עראי לכל הדעות.
לכאורה חוט פירושו שבמקום שהאהל נפתח, כבר מוכן חוט,
וצריך רק להמשיך את שאר רוחב האהל למקום זה.
( וטעות מה שכתבתי שלחצן המטריה כמו חוט).
ואם כן אין כאן היתר חוט.
מ אלישע כתב:מ אלישע כתב:3 כתבתי לעיל ( לא מצינו שאפשר להוציא בשבת גג עראי, כשמתחיל בתוך הבית,....
אכתוב שוב הערה 3 שכתבתי לעיל
יש פתרון יותר קל למטריה,
לפתוח את המטריה בתוך ג' טפחים לתקרת הבית, וזה אהל עראי שבטל לאהל קבע.
אחר כך אפשר גם ללכת עם המטריה, כמו היתר הגרש''ז שהובא בשמירת שבת כהלכתה שם,
ולכאורה ממה שלא נזכר היתר זה באחרונים,
מוכח שאין להתיר לעשות אהל עראי בתוך ג' טפחים לאהל קבע.
ומה שהתיר המשנ''ב לפרוש סדין גם תחת הסכך,
שם הסכך כבר בנה כאן את כיסוי המקום, ואהל עראי זה לא הוסיף כלל,
אבל כשמוסיף על אהל קבע, אין היתר.
מ אלישע כתב:מגן השבת כתב:
היתר הטפח: מה לי כלי מה לי אוהל. גם כובע ושאר כלים יכולים להיות אוהל. אם החופה העליונה היתה עגולה אולי היה לך יותר קל לראות את זה. בסוף אוהל שיודע לשמור על "פרופיל נמוך" של מנימום טפח*טפח*טפח בכל מצב שימושי.
העמוד באמצע: הטפח על טפח הוא מרווח (10*10) ןלא מנימילי (7.6*7.6). אם לדעתך זה עדיין לא בסדר וזה מבטל את כל הטפח, אשמח למקורות.
לענין היתר הטפח.
אשאל שוב. ( נ''ל שטעיתי בדברי הקודמים, ולא עיינתי כעת)
הטפח המתיר צריך להיות אהל מתחילת השבת.
כלומר שבתחילת השבת המטריה עומדת , כל שהטפח העליון מאהיל,
במדה שנפלה המטריה, או נתקפלה, בטל היתר המטריה לשבת זו.
מ אלישע כתב:מגן השבת כתב:
לענין היתר הטפח.
מגן השבת כתב:הערה אחרונה על נושא הטבילה: נשים טובלות בשבת במים חמים (אשכנזים - כולם, ספרדיות - אם לא הספיקו בבין השמשות) - וזה נגד דינא דלתמוד של גזרת הבלנים.
אלא שלא רצו שיהיו נשים שימנעו מטבילה. וזה אפילו בארצנו החמה ואפילו בימות הקייץ.
ראו כמה חשוב לחכמים לא לגרום לנשים לדחות טבילה. ודון מינא.
מגן השבת כתב:"עולה באה על ביטול מצוות עשה".
הלכה פסוקה היא שמליונים של יהודים, מבטלים מצוות עשה דאוריתא של לולב ושופר בשבת מחשש חילול שבת של מאן דהוא, שאפילו לא קיים לפנינו.
כן, ערבות ישראל מעוגנת חזק בהלכה מימות רבנו הקדוש ועד הלכה למעשה בשולחן ערוך. לא פטנט שלי.
איך רב יכול להיתעלם מבעיה אמיתית שנשים מעידות עליה שהיא חיה ובועטת?
על ההבדל בין מיטריה למכונית אני אפילו לא עונה. חזקה על הגולשים בפורום זה שהינם ת"ח.
ההיתר הוא כללי גם ללא נשים, אבל בודאי שראוי ומועיל הוא מאוד, "ושקדו (ולא גיחכו) חכמים על תקנת בנות ישראל"
מגן השבת כתב:מ אלישע כתב:מגן השבת כתב:ועיין במ"ב שחוט מועיל לפתיחת וסגירת אוהל עראי אפילו של כמה טפחים. ומיטריה היא אוהל עראי לכל הדעות.
לכאורה חוט פירושו שבמקום שהאהל נפתח, כבר מוכן חוט,
וצריך רק להמשיך את שאר רוחב האהל למקום זה.
( וטעות מה שכתבתי שלחצן המטריה כמו חוט).
ואם כן אין כאן היתר חוט.
מחילה, חוט הוא מראה על שיש פה "שימוש של אוהל קיים" ולא "בניית אוהל חדש". עיין טעם זה בחזון איש על הסוגיא.
מגן השבת כתב:מ אלישע כתב:מ אלישע כתב:3 כתבתי לעיל ( לא מצינו שאפשר להוציא בשבת גג עראי, כשמתחיל בתוך הבית,....
אכתוב שוב הערה 3 שכתבתי לעיל
יש פתרון יותר קל למטריה,
לפתוח את המטריה בתוך ג' טפחים לתקרת הבית, וזה אהל עראי שבטל לאהל קבע.
אחר כך אפשר גם ללכת עם המטריה, כמו היתר הגרש''ז שהובא בשמירת שבת כהלכתה שם,
ולכאורה ממה שלא נזכר היתר זה באחרונים,
מוכח שאין להתיר לעשות אהל עראי בתוך ג' טפחים לאהל קבע.
ומה שהתיר המשנ''ב לפרוש סדין גם תחת הסכך,
שם הסכך כבר בנה כאן את כיסוי המקום, ואהל עראי זה לא הוסיף כלל,
אבל כשמוסיף על אהל קבע, אין היתר.
עיין לעייל ספר הלכה כסידרה שהבאתי כבר בפורום זה.
מגן השבת כתב:
.
מגן השבת כתב:מ אלישע כתב:מגן השבת כתב:
לענין היתר הטפח.
כבר עניתי לעייל. רק אוסיף שהאוהל העליון אינו בר קיפול.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 22 אורחים