חבל שאתה מתווכח ולא בודק את המציאותישיבישקייט כתב:אלו שהגיעו לישיבות שכחו מהר מאוד את רוב ידיעתם בתנ"ך. מציאות.
[/quote]חצקל כתב:ועל דבר זה כבר כתב החזו"א באיגרותיו שבכל דור הקב"ה שותל את הפוסקים האמיתיים ושתורתם התקבלה על כל כלל ישראל ודוגמתם המשנ"ב וזה נחשב כתורה מסיני.
שבטיישראל כתב:חצקל כתב:ועל דבר זה כבר כתב החזו"א באיגרותיו שבכל דור הקב"ה שותל את הפוסקים האמיתיים ושתורתם התקבלה על כל כלל ישראל ודוגמתם המשנ"ב וזה נחשב כתורה מסיני.
חצקל כתב:אותי מסקרן רק דבר אחד: כל התלמידי חכמים שהיום דבוקים בזילברמן עד לאחת - ממש רובם ככולם הם "גיווארנעס", היינו הם מבחוץ בוגרי הישיבות הקדושות. [כולל רה"י הגר"א זילברמן שלמד במיר עם הגר"א אריאלי], אין איזה ת"ח מובהק מוכר שעבר את השיטה הדק היטב וצמח ממנה. יתכן שהם מאד צנועים [מה שנכון] אבל עדיין... תורה מכרזת על עצמה.
וא"ת זאת שיטה חדשה, הישיבה הגדולה קיימת כבר חצי יובל שנים ובזמן זה היה מן הראוי ששיטה שטוענת שכולם טועים - תראה פירות משלה. דבר זה מעמיד בסימן שאלה גדול את עקרונות הקהילה החשובה הזאת.
גוראריה כתב:ואם יהיו, הם יקבלו שטעלעס???
היכן אתה רוצה שיתפרסמו?
חיים כתב:גוראריה כתב:ואם יהיו, הם יקבלו שטעלעס???
היכן אתה רוצה שיתפרסמו?
בהוצאת חיבורים של חידושי תורה בש"ס ופוסקים.
אולי יש ואני לא יודע?
גוראריה כתב:מי אמר שיש שם כזה עקרון או אוירה של הוצאת ספרים? זו עדיין לא ראיה לכלום.חיים כתב:גוראריה כתב:ואם יהיו, הם יקבלו שטעלעס???
היכן אתה רוצה שיתפרסמו?
בהוצאת חיבורים של חידושי תורה בש"ס ופוסקים.
אולי יש ואני לא יודע?
מי אמר שיש שם כזה עקרון או אוירה של הוצאת ספרים? זו עדיין לא ראיה לכלום.
אוצר החכמה כתב:גם אברהם אבינו לא התחנך בשיטה שחינך אליה.
ב.ביהדות ככל שאנו מתרחקים אנחנו פחות טובים ולא הפוך
ישיבישקייט כתב:אם כבר, בישיבה קטנה היה לנו ר"מ שאמר לנו שאת פרשת נגעים שבתזריע ומצורע הוא יודע רק בזכות הבן שלמד ב'זכרו'. כי אצל שאר בניו הגם שהוא לא ידע מימינו ומשמאלו בפרשות אלו היה לומד איתם מדף קשר וסומך על זה שגם הם לא בענינים.
אבל בבן הזה הוא נתקע, הבן ידע הכל בצורה בהירה והוא היה מוכרח ללמוד את כל הפרשות לפני שהוא למד בשבת עם בנו...
אוצר החכמה כתב:ור' חיים בריסקער למד בשיטה שלימד. (ואם אתה מן החסידים, אז) הבעש"ט חינך בדרך שחונך? כל מי שבא לשנות או לתקן עושה אחרת מהדרך שבה גדל, אתה יכול לטעון שאינו צודק בשינוי אבל לא לטעון את זה כטענה כללית.ב.ביהדות ככל שאנו מתרחקים אנחנו פחות טובים ולא הפוך
הרי אינו טוען לדרך חדשה אלא לשכחום וחזרו וייסדום א"כ מה מקום יש לטענה זו.
ארזי ביתר כתב:בעניין הת"ת.
באו אל אחד מגדולי האדמו"רים זצ"ל, לפני כעשרים שנה, והציעו בפניו את השיטה הנפלאה של זילברמן. שאיפת מנהלי הת"תים בקהילתו היתה, שיעברו ללמוד בשיטת זילברמן. ענה להם האדמו"ר, על שיטת הלימוד כיום, המסורה לנו מדור דור, יש לנו כבר קבלות. שיטה זו, בהחלט ייתכן שהיא טובה יותר, אך תבואו אלי בעוד מאה שנה, כאשר כבר נוכל לראות את פירותיה ופירות פירותיה, ואז נחשוב על זה...
בברכה המשולשת כתב:בת"ת של הבנים שלי נ"י לומדים תנ"ך בשיטת זילברמן (כיתות א-ה) משניות בשיטת ברקאי (כיתות ד-ח) וגמרא בשיטת תוס' גורניש/ר' יצחק קנפטון (כיתות ז-ח) וב"ה רואים תוצאות מצויינות
ספרים וועלט כתב:בברכה המשולשת כתב:בת"ת של הבנים שלי נ"י לומדים תנ"ך בשיטת זילברמן (כיתות א-ה) משניות בשיטת ברקאי (כיתות ד-ח) וגמרא בשיטת תוס' גורניש/ר' יצחק קנפטון (כיתות ז-ח) וב"ה רואים תוצאות מצויינות
האם תוכל לסקור בקיצור במה שונה שיטת ברקאי משיטת זילברמן, ומהי שיטת גורניש/קנפטון?
ספרים וועלט כתב:בברכה המשולשת כתב:בת"ת של הבנים שלי נ"י לומדים תנ"ך בשיטת זילברמן (כיתות א-ה) משניות בשיטת ברקאי (כיתות ד-ח) וגמרא בשיטת תוס' גורניש/ר' יצחק קנפטון (כיתות ז-ח) וב"ה רואים תוצאות מצויינות
האם תוכל לסקור בקיצור במה שונה שיטת ברקאי משיטת זילברמן, ומהי שיטת גורניש/קנפטון?
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 292 אורחים