מוהר"ה שמואל הלוי (איידליש) ז"ל בעל חידושי המהרש"א
בן מו"ה יהודה הלוי ז"ל
בן ר' שלמה זלמן הלוי בן ר' אברהם בן ר' משה מחכמי פולין בן ר' לייבוש מחכמי פולין בן ר' שלום מחכמי אשכנז בן ר' יוסף מחכמי אשכנז בן ר' גרשון מחכמי הקבלה בא"י בן ר' ירוחם מחכמי אשכנז בן ר' דוד בן ר' זלמן דוב בן ר' מנחם מענדל בן ר' יוסף יעקב בן ר' דוב בן ר' שמעון משפירא בן ר' אברהם מהל"ו צדיקים באשכנז בן ר' שמעון מרגנשבורג בן ר' דוב בעריש אשכנזי בן ר' זלמן בן ר' יהודה החסיד זצ"ל משפירא ורגנשבורג בעל ספר חסידים בן רבינו שמואל החסיד ז"ל משפירא בן רבינו קלונימוס הזקן ז"ל ממגנצא ושפירא בן ר' יצחק החסיד בן רבן אליעזר הגדול בן ר' יצחק בן ר' יהושע בן ר' אבין הגדול ממגנצא מזרעו של רבי יוסף הזקן בן רבי שמעון ממנש שיסד אזהרת אתה הנחלת.
כל זה מובא בספר 'אבות עטרה לבנים' לר"י ליפשיץ ורשא תרפ"ז בחלק אותות לבית אבות וזה צ"ע כי לפי"ז יתחייב שר"י החסיד היה לוי ולא שמענו ולא מצאנו בשום מקום. ואין לומר שר' יהודה הלוי אבי המהרש"א היה חתן ר' שלמה הנ"ל דהלא הוא היה חתן ר' צבי העלמאן. ויתכן דאחד מן הנזכרים היה חתן ולא בן
ראיתי שוקשטיין טוען שהייחוס המצאה מהטעם הזה.ארי במסתרים כתב:וזה צ"ע כי לפי"ז יתחייב שר"י החסיד היה לוי ולא שמענו ולא מצאנו בשום מקום
ארי במסתרים כתב:מצאתי בכתובים אצלי ואין לי אחריותמוהר"ה שמואל הלוי (איידליש) ז"ל בעל חידושי המהרש"א
בן מו"ה יהודה הלוי ז"ל
בן ר' שלמה זלמן הלוי בן ר' אברהם בן ר' משה מחכמי פולין בן ר' לייבוש מחכמי פולין בן ר' שלום מחכמי אשכנז בן ר' יוסף מחכמי אשכנז בן ר' גרשון מחכמי הקבלה בא"י בן ר' ירוחם מחכמי אשכנז בן ר' דוד בן ר' זלמן דוב בן ר' מנחם מענדל בן ר' יוסף יעקב בן ר' דוב בן ר' שמעון משפירא בן ר' אברהם מהל"ו צדיקים באשכנז בן ר' שמעון מרגנשבורג בן ר' דוב בעריש אשכנזי בן ר' זלמן בן ר' יהודה החסיד זצ"ל משפירא ורגנשבורג בעל ספר חסידים בן רבינו שמואל החסיד ז"ל משפירא בן רבינו קלונימוס הזקן ז"ל ממגנצא ושפירא בן ר' יצחק החסיד בן רבן אליעזר הגדול בן ר' יצחק בן ר' יהושע בן ר' אבין הגדול ממגנצא מזרעו של רבי יוסף הזקן בן רבי שמעון ממנש שיסד אזהרת אתה הנחלת.
כל זה מובא בספר 'אבות עטרה לבנים' לר"י ליפשיץ ורשא תרפ"ז בחלק אותות לבית אבות וזה צ"ע כי לפי"ז יתחייב שר"י החסיד היה לוי ולא שמענו ולא מצאנו בשום מקום. ואין לומר שר' יהודה הלוי אבי המהרש"א היה חתן ר' שלמה הנ"ל דהלא הוא היה חתן ר' צבי העלמאן. ויתכן דאחד מן הנזכרים היה חתן ולא בן
ארי במסתרים כתב:עד איזה דור הזיוף?
משיב כתב:איתא בצוואת רבי יהודה החסיד: 'לא יקרא איש מזרעו את בנו יהודה ולא שמואל'
וכתב ע"ז בשו"ת שם אריה יו"ד סי' כז: 'שלא רצה שיקראו על שמו ועל שם אביו, והביא כי כאשר דברו בועד ארבע ארצות מצוואת רבינו זו, עמד הגאון מהרש"א ואמר: אני מבני בניו של רבי יהודה החסיד וזה שמי שמואל ושם אבי יהודה'.
משיב כתב: עמד הגאון מהרש"א ואמר: אני מבני בניו של רבי יהודה החסיד וזה שמי שמואל ושם אבי יהודה'.
ירון כתב:יש עוד מסורת יחוס, של המהרש"א לר' עקיבא כ"ץ הנשיא מאובין, שמקורה במג"י למהר"ל (פרילס), וכן דבריו של רי"ל מסרוצק, שאבי המהרש"א היה חתנו של ר' צבי הלמן דוד המהר"ל (מקווה שאני לא טועה בפרטים). גם לשתי מסורות יחוס אלה אין מקור נוסף.
סדנא דארעא כתב:ירון כתב:יש עוד מסורת יחוס, של המהרש"א לר' עקיבא כ"ץ הנשיא מאובין, שמקורה במג"י למהר"ל (פרילס), וכן דבריו של רי"ל מסרוצק, שאבי המהרש"א היה חתנו של ר' צבי הלמן דוד המהר"ל (מקווה שאני לא טועה בפרטים). גם לשתי מסורות יחוס אלה אין מקור נוסף.
מה בדבר יחוס המהרש"א אל רבי עקיבא כ"ץ הנשיא מאובן. האם ידוע סדר היחוס בדיוק?
ראיתי כמה ספרי יוחסין שמביאים שאביו של המהרש"א - ר' יהודה הלוי, היה נכדו של רבי שבתי שעפטיל הלוי הורוויץ דיין ופו"מ דק"ק פראג, אשר זוגתו הרבנית מרת יוכבד, היא בתו של רבי עקיבא כ"ץ הנשיא מאובן.
ובס' אלף מרגליות לר"מ וונדר (בערכו עמ' 108) הביא שיש אומרים (לא נ"ל מציאותי) שהמהרש"א הי' נכדו של השל"ה שהי' נכדו של רבי שבתי שעפטיל הנ"ל - חתן ר"ע מאובן. [עוד הביא שבשלשלת היוחסין כתב שהי' נכדו של רבי שעפטיל בנו של השל"ה בעל ווי העמודים]. ועל אף שהביא כי הדבר אינו תואם את סדר הזמנים וכי צ"ל כנ"ל, אולם בסדר היוחסין שסידר (ראה שם עמוד 101 ומצו"ב) הביא זאת כך כאילו כך מקובל.
אשמח לכל מידע בענין.
סדנא דארעא כתב:האם יודע מאן דהוא מי אמר או מה המקור שיש טוענים שהמהרש"א הי' נכד השל"ה?
לארץ ולדרים כתב:סדנא דארעא כתב:האם יודע מאן דהוא מי אמר או מה המקור שיש טוענים שהמהרש"א הי' נכד השל"ה?
זה לא כ"כ מסתדר הם בני אותו גיל בערך
מזרק טהור כתב:עסקתי בענף הזה,
סבו של המהרש"א דרך אמו,היה ר' צבי הלמן(דודו של המהר"ל מפראג), איני רואה היתכנות שהם משתייכים למשפחת הלוי הורוביץ.
לגביי הט"ז ואבי המהרש"א:למיטב בדיקותיי הדבר נכון,שניהם נכדיו של ר' שלמה זלמן הלוי
מזרק טהור כתב:הבאר ההיא כתב:מזרק טהור כתב:עסקתי בענף הזה,
סבו של המהרש"א דרך אמו,היה ר' צבי הלמן(דודו של המהר"ל מפראג), איני רואה היתכנות שהם משתייכים למשפחת הלוי הורוביץ.
לגביי הט"ז ואבי המהרש"א:למיטב בדיקותיי הדבר נכון,שניהם נכדיו של ר' שלמה זלמן הלוי
הרב מזרק טהור אני מבין מדבריך שאביו של המהרש"א הוא נכדו של רש"ז הלוי, והמהרש"א עצמו הוא כבר נין בעוד הט"ז הוא עצמו נכד האם הבנתי נכון?
ראשית,תיקון ברשותך:איני רב
לא,מתנצל טעיתי:ר' יהודה הלוי סגל(אביו של המהרש"א)ואביו של הט"ז(ר' שמואל הלוי סגל)היו אחים,בניהם של הרש"ז
קראתי במקור אחד שקיים פקפוק בדבר,אך בשאר המקורות כתוב שהם היו אחים
הבאר ההיא כתב:האם זה לא הייחוס לרבי יהודה החסיד שטוענים עליו שהוא אינו נכון כי לא מצאנו שר"י החסיד היה לוי ?
מזרק טהור כתב:הבאר ההיא כתב:האם זה לא הייחוס לרבי יהודה החסיד שטוענים עליו שהוא אינו נכון כי לא מצאנו שר"י החסיד היה לוי ?
אם זכור לי נכון את אשר אמר לי ידידי היקר מאד נפתלי ווקשטיין:המהרש"א הנו צאצאו של שמואל הנביא,אמו של המהרש"א הייתה צאצאית של ר' יהודה החסיד
במחקרי,עדיין לא הגעתי לענף הזה,לכן לא התעמקתי ברשימה,
הבאר ההיא כתב:למיטב זכרוני רבי שמואל חסיד היה בן של רבי קלונימוס הזקן ור"י החסיד הוא זה שהיה נכד כך שאין אפשרות להוסיף אם באמצע,
אבל גם אם אני טועה בזה זה לא נפק"מ כי ר"י החסיד עצמו מוזכר במספיק מקומות ולא מוזכר שהיה לוי,
לכן נראה שהאופציה השניה היא הנכונה וזה זיוף, וכמדומה שכבר הזכירו את זה באשכול למעלה.
ר_חיים_הקטן כתב:לפני כמה שנים שאלתי ממערכת לדופקי בתשובה:
............
והם ענו לי:
................
בשער המלך כתב:הישמח משה כתב "זקני" המהרש"א כמה פעמים האם ידוע בדיוק איך היה נכדו
ר_חיים_הקטן כתב:נטיעות כתב:ר_חיים_הקטן כתב:לפני כמה שנים שאלתי ממערכת לדופקי בתשובה:
............
והם ענו לי:
................
מה זה המערכת הזו?
באיזה תחומים ניתן לשאול אותם?
ומי הם המשיבים?
viewtopic.php?t=9109
viewtopic.php?t=55972
בכל התחומים, המשיבים הם האנונומיים.
בשער המלך כתב:דברי מעניין הוא אשר בדורות הקדמונים כמעט שלא מוצאים אדם עם שני שמות , אבל המהרש"א היה לו שני שמות רבינו שמואל אליעזר
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: גבול ים ו־ 269 אורחים