איש_ספר כתב:מצאתי כתב יחוס של פלוני ממשפחת רוקח, איני יודע מי הוא למרות שהניח כו"כ אבני דרך לזהותו.
איש_ספר כתב:הספר באוצר
לי המחבר אינו מוכר כלל ולא בדקתי באוצר מה ידוע עליו
מצאתי עותק מן הספר שפלוני רשם בדף המקדים (פורזץ)
פרנצויז כתב:נראה שהרב משה רוקח הנ"ל היה אבי אמם של האחים הגה"ח רבי יהושע העשל ברי"ם זצ"ל (ראש ישיבת תפארת ישראל רוז'ין - בויאן) והגה"ח רבי אברהם חיים ברי"ם זצ"ל, כי בעמוד האחרון של הדפים עם היחוס, נזכר שאחת מבנותיו של ר"מ רוקח היתה מרת הינדא אלמנת הרה"ח ר' מרדכי דוד ברים ז"ל.
איש_ספר כתב:לי המחבר אינו מוכר כלל ולא בדקתי באוצר מה ידוע עליו
מצאתי עותק מן הספר שפלוני רשם בדף המקדים (פורזץ)
איש_ספר כתב:מצאתי כתב יחוס של פלוני ממשפחת רוקח, איני יודע מי הוא למרות שהניח כו"כ אבני דרך לזהותו.
הבאר ההיא כתב:איש_ספר כתב:מצאתי כתב יחוס של פלוני ממשפחת רוקח, איני יודע מי הוא למרות שהניח כו"כ אבני דרך לזהותו.
ייש"כ גדול הרב אי"ס כי נמצא כאן לכל הפחות שתי ידיעות חשובות שלא היו ידועות ממקו"א.
הבאר ההיא כתב:הנה לא נודע סדר הייחוס המדוייק דור אחר דור של ר' משה רוקח אל המעשה רוקח
ובספר תולדות מעשה רוקח להרא"ח הויזמן בנה שושלת ייחוס חלקה על סמך השערות, ולפי השערתו יוצא שהייחוס עובר דרך ר' שלום רוקח אב"ד טיקטין
בנו של המעשה רוקח, ובכתב הזה מפורש שהייחוס הוא דרך ר' משה רוקח אב"ד זלוטשוב ואי נימא דקבלה הוא בידו נפל בבירא הייחוס שבנה
הרא"ח הויזמן בעמל רב וזו ידעה חשובה מאוד.
ישבב הסופר כתב:קשה לי להאמין שהיה למישהו במשפחה הקרובה ייחוס בקבלה לבנו היותר ידוע של המעשה רוקח ולא ידע ר' אהרן הויזמן מזה. הרי הוא טרח ועמל בזה והכיר את כולם ואיזן וחיקר. לדעתי מדובר בייחוס משוער, וכדרך ייחוסים כאלו הם מתייחסים תמיד לבן הכי ידוע ולזיווג הכי ידוע, ולכן המשיך ר' אהרן לחפש.
ועל־כן:איש_ספר כתב:מידי פעם באים לידי פריטים שיש בהם ידיעות מחיי מחברים, ואם נראים הם עתה כבלתי חשובים, מי יודע אם לא תצטרך להם השעה
איש_ספר כתב:סריקה ועוד סריקה.2.jpg[/attachment]
נחומצ'ה כתב:איש_ספר כתב:סריקה ועוד סריקה.2.jpg[/attachment]
מה שתפס אותי כאן, שמכנה את רבינו יעקב מליסא בשם החוות דעת.
מעניין שגם ביחוסֵי משפחתי הוא מכונה כך ולא כבעל ה'נתיבות המשפט'.
[האידנא בישיבות והכוללים, מכירים יותר בעל הנתיבות..]
מן הסתם שייך הוא לנד' ב'סדור רבנו הזקן עם ציונים מקורות והערות' (ראסקין) ע' תרלד, כפי שהוצע ב'פרדס חב"ד' גל' 7 (שבט תשס"ב) ע' 108 ואילך; ונתחלפו הפרטים קמעא בעבור השנים והדורות.איש_ספר כתב:הנה (לכבוד י"ט כסלו...) סיפור לא מוכר על שחרורו של אדמו"ר בעה"ת מן המאסר. לא שמעתי מעולם. אבל יש לזכור שב"צ כ"ץ לא היה לץ. וטעון בדיקה.
לבי במערב כתב:מן הסתם שייך הוא לנד' ב'סדור רבנו הזקן עם ציונים מקורות והערות' (ראסקין) ע' תרלד, כפי שהוצע ב'פרדס חב"ד' גל' 7 (שבט תשס"ב) ע' 108 ואילך; ונתחלפו הפרטים קמעא בעבור השנים והדורות.איש_ספר כתב:הנה (לכבוד י"ט כסלו...) סיפור לא מוכר על שחרורו של אדמו"ר בעה"ת מן המאסר. לא שמעתי מעולם. אבל יש לזכור שב"צ כ"ץ לא היה לץ. וטעון בדיקה.
איש_ספר כתב:מידי פעם באים לידי פריטים שיש בהם ידיעות מחיי מחברים, ואם נראים הם עתה כבלתי חשובים, מי יודע אם לא תצטרך להם השעה.
ובכן כחס עליהם שלא יאבדו מן העולם, אמרתי לקובעם כאן.
מובן שהאשכול אינו אישי, וכל אחד שיש בידו חומר מתאים מוזמן לתרום.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: עתניאל בן קנז ו־ 316 אורחים