מאתר הר־הזיתים:גיזונטע קאפ כתב:לפני כמה שנים ראיתי בהר הזיתים מצ[ב]ה, ועליה כתוב נפצע פצעי מות באושוויץ, עלה ארצה, ומת לאחר שקרוביו העשירים בארה"ב סרבו לשלם על רפואתו.
[באתר שם נכתב בט"ס: שברוסי'. כ"ו שבט].פ"נ
הקדוש יצחק יהודה הי"ד
ב"ר נחום ז"ל
שטאוב
נולד בכפר זאברוד
ברוסיה הקרפטית
נפצע למוות במחנה אושוויץ
שב לביתו ומת לאחר
שקרוביו האמידים באמריקה
מנעו ממנו תרופות להצלתו
נלב"ע כ"ד שבט תש"ו
ת נ צ ב"ה
באר בשדה כתב:
וּכְתָּבְתּוֹ עליו (בפתיחה בכרטיסי' חדשה או בציטוט).נוריאל עזרא כתב:צילום ברשת
באר בשדה כתב:וּכְתָּבְתּוֹ עליו (בפתיחה בכרטיסי' חדשה או בציטוט).נוריאל עזרא כתב:צילום ברשת
וכנכב"ב.10000 כתב:המצבות של האחים לבית אלחדד שנפטרו בליל ל"ג בעומר סמוך לציון הרשב"י ונטמנו בביה"ח במירון
תולדות כתב:אומנם, זה לא מצבה, אלא כתובת בכניסה לבית הקברות.
אבל, בכל אופן, זה שייך לכאן.
המיקום נראה לי, שאדווא, ליטא.
גיורא בשמי שמיא כתב:אל תקרי 'כעסו ילעם', אלא 'בית עולם'. ואפשר רק לשער איך נפלה 'נח מיט זיבען גרייזען' כזה. מ"מ משעשע ומעציב גם יחד.
סגי נהור כתב:גיורא בשמי שמיא כתב:אל תקרי 'כעסו ילעם', אלא 'בית עולם'. ואפשר רק לשער איך נפלה 'נח מיט זיבען גרייזען' כזה. מ"מ משעשע ומעציב גם יחד.
לא 'נח מיט זיבען גרייזען' אלא יידיש סובייטית לתפארת, בהתאם למגמה השיטתית להשכיח את זכר לשון הקודש ולכתוב את כל המילים המדוברות בהתאם לכתיב היידי הפונטי, ובמקרה זה: בעסוילעם...
מקדש מלך כתב:סגי נהור כתב:גיורא בשמי שמיא כתב:אל תקרי 'כעסו ילעם', אלא 'בית עולם'. ואפשר רק לשער איך נפלה 'נח מיט זיבען גרייזען' כזה. מ"מ משעשע ומעציב גם יחד.
לא 'נח מיט זיבען גרייזען' אלא יידיש סובייטית לתפארת, בהתאם למגמה השיטתית להשכיח את זכר לשון הקודש ולכתוב את כל המילים המדוברות בהתאם לכתיב היידי הפונטי, ובמקרה זה: בעסוילעם...
אבל החילוק המוזר של המלה "יידישער" לשתי מילים נפרדות "ייד ישער" חייב להיות רק טעות משונה, ולא מגמה סובייטית כלשהיא.
גם הבעסוילם חולק לשתי מילים במקום הלא נכון. או שהוגים כמילה אחת, או שמחלקים אחרי הבעס ולפני הוא"ו.
גיורא בשמי שמיא כתב:באמת צריכים לברר אצל אחיינו אשר מוצאם מארצות הסלאביים המזרחיים, אשר כנודע מכניסים מבטא אות יו"ד באמצע תיבות. ואולי יש לזה משמעות של פסיק, ובזה יתורץ שתי פליאותיך. דהיינו שהוסיפו רווח ו'י'. מ"מ נ' שלמרות המגמה הסובייטית, אפשר גם להצביע כאן על מעט אמער יאצות לתפארת.
מנשה צוריאל כתב:כתובת מוזרה ביותר שהתגלתה לפני שנתיים בעיר קלן שבגרמניה.
להלן הסבר אודותיה מויקי:
קלן (בגרמנית Köln), היא העיר הרביעית בגודלה בגרמניה. הקהילה היהודית בקלן היא מן הוותיקות בגרמניה ובצפון-אירופה ככלל. בשנת 321 אישר הקיסר קונסטנטינוס ליהודים להיבחר למועצת קלן. בזמן מאורעות תתנ"ו תקפו הצלבנים את הקהילה היהודית. רובע יהודי מובחן מתועד בקלן למן שנת 1135, ובשיא פריחתו גרו בו בין 1,000-800 יהודים. בחפירות הארכיאולוגיות שנערכות מטעם המוזיאון היהודי באתר הרובע העתיק נחשפו בית כנסת, מקווה ועוד כמה בנייני ציבור המתוארכים מהמאה ה-13. ובדצמבר 2011 נתגלתה באחד המרתפים הסמוכים לבית הכנסת העתיק אבן משקוף שעליה נחקקה כתובת בעברית: "זה החלון להוציא צואה דרך שם" הפרופסור דוד אסף מהחוג להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטת תל אביב דן בממצא יוצא הדופן בבלוג שלו ומציין כי זו עדות חשובה ביותר לשימוש של העברית בחיי היומיום של יהודי אשכנז, הוא מציין כי הכתובת איננה מעידה על קיום בית שימוש, אלא בפתח מיוחד שדרכו ניתן היה להוציא מן הבור הסמוך את הצואה ולפנותה מן הבית.
הגהמ כתב:לא ממש מצבה, אבל כיתוב מעניין בכל זאת.
אני מתקשה בפענוח המלה(ים) שלפני האחרונה בשורה ראשונה (לקדמונים). ניסיתי 'שלישי' / 'שלי עד' / 'שקיעה', אבל לידי פתרון המנחה את הדעת לא הגעתי. אשמח לעזרתכם.
עיניו כיונים כתב:הגהמ כתב:לא ממש מצבה, אבל כיתוב מעניין בכל זאת.
אני מתקשה בפענוח המלה(ים) שלפני האחרונה בשורה ראשונה (לקדמונים). ניסיתי 'שלישי' / 'שלי עד' / 'שקיעה', אבל לידי פתרון המנחה את הדעת לא הגעתי. אשמח לעזרתכם.
בספר אין לאבירינטן פון תקופות עמ' 216 מעתיק '(ה)שלישי', ומבאר שבית כנסת זה הוא השלישי שנבנה שם ע"י יהודי המקום.
לייבעדיג יענקל כתב:תמיה אני: אם מנסחי המודעה למדו ספר מלכים ומשם נטלו את הציטוט כלום לא ראו רישיה דקרא?
איש_ספר כתב:לקחו את זה מן הסתם מהסיפור הידוע על הספדו של הט"ז על אשתו בת הב"ח, פקדו את הארורה - ארורה האדמה וגו'. כי בת מלך וכו'
במסתרים כתב:לייבעדיג יענקל כתב:תמיה אני: אם מנסחי המודעה למדו ספר מלכים ומשם נטלו את הציטוט כלום לא ראו רישיה דקרא?
תמיהה תמוהה, וכי התכוונו לפסוק השלם והלא רק את חלקו לקחו למליצה כנהוג
לייבעדיג יענקל כתב:וזה בדיוק מה שהפליא אותי ואת כל מי ששמע על כך. היתכן לשבח מישהי עם פסוק שנאמר ...
לייבעדיג יענקל כתב:ידענו, שמענו וראינו.
אך סבורני, והרבה הסכימו עימי, שמקרה זה שונה מאוד.
יכול להיות שזה ענין של טעם וריח שכידוע עליו אין להתווכח.
גביר כתב:מצבות בביה"ח בנען [ע"י רחובות] - קרוב אליך, 472, פרשת בלק, י תמוז תשפ"ג - https://karovel.co.il/%d7%a9%d7%99%d7%9 ... %95%d7%a9/
עושה חדשות כתב:
גביר כתב:הכיתוב על מצבתו של בלעם הרשע - מרגליות הים, סנהדרין קו: [אות ב]
https://tablet-otzar-org.ezproxy.bgu.ac ... 8363597648
[לא מצאתי גרסא זו בכתה"י הידועים]
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 534 אורחים