דרומי כתב:כתוצאה ממשלוחי מנות הצטברו אצלי כמה בקבוקי יין של 'ברקן' ושל 'כרמל מזרחי'.
אני באופן אישי לא קונה יינות אלו אלא רק בהכשר העדה"ח (ועוד בודדים).
האם מותר לי לכתחילה להעביר יינות אלו לאחרים שכן סומכים על ההכשר? האם מותר לי להניח את זה בתוך איזה בית כנסת ולכתוב 'הפקר' וכיו"ב?
דרומי כתב:כתוצאה ממשלוחי מנות הצטברו אצלי כמה בקבוקי יין של 'ברקן' ושל 'כרמל מזרחי'.
האם מותר לי לכתחילה להעביר יינות אלו לאחרים שכן סומכים על ההכשר? האם מותר לי להניח את זה בתוך איזה בית כנסת ולכתוב 'הפקר' וכיו"ב?
אכן אזהרה חשובה.ארזי ביתר כתב:וכאן המקום להתריע אודות חטיף 'דובונים' של אוסם שרבים נכשלים באכילתו, ואליבא דאמת הוא בהכשר חוג חת"ס ב"ב בלבד, והעדה"ח עם הימצאם במפעלי אוסם - אינם מוכנים בשום אופן להכשירו!!!
עושה חדשות כתב:אכן אזהרה חשובה.ארזי ביתר כתב:וכאן המקום להתריע אודות חטיף 'דובונים' של אוסם שרבים נכשלים באכילתו, ואליבא דאמת הוא בהכשר חוג חת"ס ב"ב בלבד, והעדה"ח עם הימצאם במפעלי אוסם - אינם מוכנים בשום אופן להכשירו!!!
למה העד"ח לא מוכנים להכשירו, יש בעיה ידועה באחד מהרכיבים?
נחומצ'ה כתב:אגב, בנתינת 'מתנה' העיקר זה ההנאה. ולכן לאו בהכרח שהמקבל ישתה היין, אך לעומת זה יתרשם מהבקבוק היקר
[רק אל תשכח לספר, ש"שווה" 300 שקלים...]
הרי יין נסך זה ודאי לא. וסתם אנשים שאין מבינים ביין, מחזיקים בביתם בקבוקי יין שקיבלו, לשם תצוגה בלבד.
[ולשנה אחרת, מחזירים זאת במשלוח מנות..]
נוריאל עזרא כתב:עושה חדשות כתב:אכן אזהרה חשובה.ארזי ביתר כתב:וכאן המקום להתריע אודות חטיף 'דובונים' של אוסם שרבים נכשלים באכילתו, ואליבא דאמת הוא בהכשר חוג חת"ס ב"ב בלבד, והעדה"ח עם הימצאם במפעלי אוסם - אינם מוכנים בשום אופן להכשירו!!!
לדעתי(וזו השערה בלבד) זה בגלל התמונה שעל המוצר.
https://superpharmstorage.blob.core.win ... 066264.jpg
אכן, נכב"ב.אהרן תאומים כתב: . . אינני יודע אם נדון דבר זה כאן . .
ארזי ביתר כתב:אמנם דברים אלו צוטטו כאן כבר כמה וכמה פעמים, אך מ"מ אחזור על הדברים שוב. בשבוע האחרון דיברתי עם מומחה גדול לכשרות, והוא אמר לי בהאי לישנא:
חוג חת"ס, הן ב"ב והן פ"ת, הם חותמות כשרות בלבד שאין מאחוריהן כלום. מספר המשגיחים של שתי הכשרויות יחדיו ניתן להימנות על אצבעות יד אחת או שתי ידיים ותו לא. חד ספרתי. וחותמות אלו מופיעות על מוצרי עשרות ומאות מפעלים ועל מאות מסעדות ברחבי הארץ.
בקיצור, אין להכשר זה כל משמעות בשום מקום ובשום תחום.
וכאן המקום להתריע אודות חטיף 'דובונים' של אוסם שרבים נכשלים באכילתו, ואליבא דאמת הוא בהכשר חוג חת"ס ב"ב בלבד, והעדה"ח עם הימצאם במפעלי אוסם - אינם מוכנים בשום אופן להכשירו!!!
ארזי ביתר כתב:אמנם דברים אלו צוטטו כאן כבר כמה וכמה פעמים, אך מ"מ אחזור על הדברים שוב. בשבוע האחרון דיברתי עם מומחה גדול לכשרות, והוא אמר לי בהאי לישנא:
חוג חת"ס, הן ב"ב והן פ"ת, הם חותמות כשרות בלבד שאין מאחוריהן כלום. מספר המשגיחים של שתי הכשרויות יחדיו ניתן להימנות על אצבעות יד אחת או שתי ידיים ותו לא. חד ספרתי. וחותמות אלו מופיעות על מוצרי עשרות ומאות מפעלים ועל מאות מסעדות ברחבי הארץ.
אש משמים כתב:ארזי ביתר כתב:אמנם דברים אלו צוטטו כאן כבר כמה וכמה פעמים, אך מ"מ אחזור על הדברים שוב. בשבוע האחרון דיברתי עם מומחה גדול לכשרות, והוא אמר לי בהאי לישנא:
מאחורי ההכשר חוג חת"ס פ"ת עומד גברא רבה בעניני כשרות, מי שלא יודע שלא ידבר.
אף אחד כאן לא יודע כלום על ההכשר הנ"ל אבל כולם יודעים להזהיר מפניו וכו'. אני יודע מי עומד בראשו ובהחלט א"א לומר שאין מאחוריו כלום!
כמובן שעל כל הכשר ניתן לדון האם ראוי לאכול ממנו ולא באתי לומר לאחרים האם לאכול או לא אבל זה בהחלט לא חותמת גרידא.
נוריאל עזרא כתב:עושה חדשות כתב:אכן אזהרה חשובה.ארזי ביתר כתב:וכאן המקום להתריע אודות חטיף 'דובונים' של אוסם שרבים נכשלים באכילתו, ואליבא דאמת הוא בהכשר חוג חת"ס ב"ב בלבד, והעדה"ח עם הימצאם במפעלי אוסם - אינם מוכנים בשום אופן להכשירו!!!
איש גבעות כתב:אש משמים כתב:ארזי ביתר כתב:אמנם דברים אלו צוטטו כאן כבר כמה וכמה פעמים, אך מ"מ אחזור על הדברים שוב. בשבוע האחרון דיברתי עם מומחה גדול לכשרות, והוא אמר לי בהאי לישנא:
אף אחד כאן לא יודע כלום על ההכשר הנ"ל אבל כולם יודעים להזהיר מפניו וכו'. אני יודע מי עומד בראשו ובהחלט א"א לומר שאין מאחוריו כלום!
כמובן שעל כל הכשר ניתן לדון האם ראוי לאכול ממנו ולא באתי לומר לאחרים האם לאכול או לא אבל זה בהחלט לא חותמת גרידא.
נטען כאן שהם מעסיקים מספר זעום של משגיחים המעניקים הכשר לעשרות ומאות מפעלים.
האם ביכולתך לאשר או להכחיש את הדברים?
גיזונטע קאפ כתב:נוריאל עזרא כתב:עושה חדשות כתב:אכן אזהרה חשובה.ארזי ביתר כתב:וכאן המקום להתריע אודות חטיף 'דובונים' של אוסם שרבים נכשלים באכילתו, ואליבא דאמת הוא בהכשר חוג חת"ס ב"ב בלבד, והעדה"ח עם הימצאם במפעלי אוסם - אינם מוכנים בשום אופן להכשירו!!!
חברת אוסם היא חברה עיסקית, האם סביר שהיא תמנע מעצמה את כשרות הבד"צ שיזניק את המכירות של המוצר, בגלל תמונה???
אש משמים כתב:ארזי ביתר כתב:אמנם דברים אלו צוטטו כאן כבר כמה וכמה פעמים, אך מ"מ אחזור על הדברים שוב. בשבוע האחרון דיברתי עם מומחה גדול לכשרות, והוא אמר לי בהאי לישנא:
ארזי ביתר כתב:העדה"ח למשל, מפרסמים כל הזמן סיפורים על רמת ההשגחה שלהם בשטח, וכל בר בי רב דחד יומא יכול להיכנס לכל מסעדה שבכשרותם ולברר עם בעל העסק כמה הם 'מטרידים' את מנוחתו.
ארזי ביתר כתב:אש משמים כתב:ארזי ביתר כתב:אמנם דברים אלו צוטטו כאן כבר כמה וכמה פעמים, אך מ"מ אחזור על הדברים שוב. בשבוע האחרון דיברתי עם מומחה גדול לכשרות, והוא אמר לי בהאי לישנא:
מיהו אותו גברא רבה? האם הוא מוכן להצהיר קבל עם ועדה על מהימנות מערכת הכשרות שלו, ולדווח אודות מספר המפעלים והעסקים שתחת הכשרות הזאת, ואודות היקפי ההשגחה באותם מקומות?
העדה"ח למשל, מפרסמים כל הזמן סיפורים על רמת ההשגחה שלהם בשטח, וכל בר בי רב דחד יומא יכול להיכנס לכל מסעדה שבכשרותם ולברר עם בעל העסק כמה הם 'מטרידים' את מנוחתו. הרב לנדא אינו צריך בכגון דא, משום שהכל יודעים עד כמה מדוקדקת השגחתו. כיו"ב שאר בד"ץ מהדרין [הרב רובין, אגודת ישראל, קהילות וכו'] שכל אחד יכול לבדוק.
יכולני להעיד מכלי ראשון, שבהיותי פעם בעיה"ק טבריא, נכנסתי לכמה מסעדות שתחת כשרות חוג חת"ס פ"ת ובאתי בשיחה עם בעלי המקום. באחת מהן אמר לי הבעלים שלמעלה משנה לא ביקר אצלו אף משגיח, את מצלמות האבטחה הוא החליף משיקולים כלכליים אך הוא לא התבקש למסור את קוד הגישה לכשרות, ואף את תעודת הכשרות שהינה בד"כ בתוקף לשנה - שלחו לו באמצעות דואר רשום. ובשאר המסעדות לא התקבל רושם טוב יותר. והדברים מבהילים ומזעזעים כל נפש!!!
ובכך, ידידי המכונה 'אש משמים' הטוען להיכרות עם אותו גברא רבה בעניני כשרות העומד מאחורי הכשר זה, מוזמן להפנות את הדברים עדיו ולפרסם כאן את תשובותיו בענין זה.
עושה חדשות כתב:התשובה האמיתית היא
כי אלו שאינם בקיאים בנושא, בטוחים שיש בזה חילוקי דעות בין אשכנזים וספרדים, דהיינו מחלוקות בין המחבר והרמ"א, וממילא גם אם ברור להם שאפשר לסמוך על הרב מחפוד יותר מאשר "גברא-רבה-החפץ-בעילום-שמו" כפי שברור לכולנו, מ"מ הם הנוהגים כמנהגי האשכנזים מרשים לעצמם את ההכשר הכי קלוש ובלבד שיהיה לפי שיטת האשכנזים ולא הכשר טוב יותר אם הוא נוהג כשיטת הספרדים. אגב, זה מצוי גם להיפך, אנשים שמקפידים לאכול דוקא בד"ץ בית יוסף, אף שמדובר בהכשר המוחזק לחלש ורדוד מאד, כי הם מניחים שהם בודאי מחמירים את החומרות הספרדיות, משא"כ הבדצים האשכנזיים.
אכן בושה היא שאנשים אינם יודעים הלכות כדבעי, ובונים לעצמם סדרי עדיפויות בלי טעם וריח.
הטעם הפשוט הוא: התמונה מקדמת מכירות (עכ"פ באופן תת־מודע) בציבור הכללי, וכדי להשלים את החסך - יש מהדורות של המוצר ללא תמונות ובהכשר העדה"ח. כך שאין כאן שום פגיעה בהכנסות החברה ואדרבא.נוריאל עזרא כתב:יש לה מספיק מוצרים. זה יכול להיות עניין עקרוני כי זה מוצר ותיק. גם החברה תפגע פרסומית אם יורידו את הדובה הבת מהתמונה, התקשורת החילונית תעשה מזה מטעמים . .
מקדש מלך כתב:הדברים שלך כעת משונים.
הבנאדם עומד מאחורי מערכת כשרות ודורש חשאיות?
אז מה הוא רוצה, שלא נסמוך על החותמת, או שהוא מעוניין שנאמין לסיפור ה"גברא רבה" מל"ו צדיקים נסתרים מבלי לשאול שאלות מיותרות?!
ואם גברא רבה הוא, מה ראה לחלק בין המוצרים למסעדות?!
ככל הידוע לי: טוב לכה"פ כמותו (היינו שאין להשוות ביניהם, למעליותא דדידי').גל של אגוזים כתב:איני יודע איך לתרגם המילות המודגשות
יושב סתר כתב:באשכול השכן על ר"ש אוירבך יש כעת בדיחה לא מוצלחת של הרא"ד אוירבך שמשבח את ההכשר שלו כמה הוא מוצלח. למיטב ידיעתי אינו עולה על חת"ס, נראה שגם בתחום הכספי הוא חלש יותר...
גל של אגוזים כתב:אמר לי איש א' שהרב דייטש אב"ד חוג ח"ס פ"ת אמר לו 'ההכשר שלי הוא נאך אזוי גוט כמו רבנות מהדרין ירושלם'... ולענ"ד זה גוזמא, ודי בזה.
איני יודע איך לתרגם המילות המודגשות
שומע ומשמיע כתב:הרב אש משמים, אני מוכן לקשר בין אותו ת"ח לבין אותו גברא רבה. אדרבה כדאי שהוא יהיה מודע מה קורה בהכשר שלו.
חרסון כתב:יושב סתר כתב:באשכול השכן על ר"ש אוירבך יש כעת בדיחה לא מוצלחת של הרא"ד אוירבך שמשבח את ההכשר שלו כמה הוא מוצלח. למיטב ידיעתי אינו עולה על חת"ס, נראה שגם בתחום הכספי הוא חלש יותר...
זה ודאי אצלך? זה משמעותי. אני עושה מעשה ושותה מיינו כבר כמה שנים לפי עדות של ת"ח מטבריה בטיב ההכשר.
חרסון כתב:יושב סתר כתב:באשכול השכן על ר"ש אוירבך יש כעת בדיחה לא מוצלחת של הרא"ד אוירבך שמשבח את ההכשר שלו כמה הוא מוצלח. למיטב ידיעתי אינו עולה על חת"ס, נראה שגם בתחום הכספי הוא חלש יותר...
זה ודאי אצלך? זה משמעותי. אני עושה מעשה ושותה מיינו כבר כמה שנים לפי עדות של ת"ח מטבריה בטיב ההכשר.
צופה_ומביט כתב:שומע ומשמיע כתב:הרב אש משמים, אני מוכן לקשר בין אותו ת"ח לבין אותו גברא רבה. אדרבה כדאי שהוא יהיה מודע מה קורה בהכשר שלו.
יש איזו הצדקה הלכתית/אנושית לכפל התשלומים שמקבל משגיח אחד / 2 גופי כשרות על השגחה אחת של משגיח אחד?
שומע ומשמיע כתב:צופה_ומביט כתב:שומע ומשמיע כתב:הרב אש משמים, אני מוכן לקשר בין אותו ת"ח לבין אותו גברא רבה. אדרבה כדאי שהוא יהיה מודע מה קורה בהכשר שלו.
יש איזו הצדקה הלכתית/אנושית לכפל התשלומים שמקבל משגיח אחד / 2 גופי כשרות על השגחה אחת של משגיח אחד?
למה לא? אם יש מישהו שלא אוכל רבנות אלא רק חת"ס פ"ת ואותו אדם דואג גם שהמקום יעמוד בתנאים שלהם אז למה שלא יקבל על זה תשלום.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 119 אורחים