הוגה כתב:סורי. יש לי רשימה יותר ארוכה לדעה הנגדית...
מיותר.
הוגה כתב:עכ"פ היכן רש"י ותוס'?).
[/size].
בברכה המשולשת כתב:ואני שמעתי בשם אחד מראשי ישיבות המקובלים בדורינו (שאינו מש מתורת הרש"ש) שאדרבה ע"פ סוד יש להסמיך את ברכת הלבנה לר"ח ככל האפשר.
בעלזער כתב:אפשר שנטו כאן הפוסקים על פי הקבלה מפני שלא נתבאר בשום מקום עניינו של קידוש לבנה אם משום ברכת המצווה או ברכת הנהנין או ברכת הראייה.
ולכאו' היא מצווה שאין לה טעם ולכן בחר הב"י לפסוק בזה על פי הקבלה.
בעלזער כתב:ומה שכתבתי לעיל מזה שמקורו בדברי האר"י כוונתי לומר כי מקורו מפי המקובלים בצפת...
הוגה כתב:בברכה המשולשת כתב:ואני שמעתי בשם אחד מראשי ישיבות המקובלים בדורינו (שאינו מש מתורת הרש"ש) שאדרבה ע"פ סוד יש להסמיך את ברכת הלבנה לר"ח ככל האפשר.
חידוש. אחרי שבסידור הרש"ש (לפחות אחד מהסידורים) מבואר לא כך כנ"ל, והאחרונים ההולכים בעקבות הרש"ש - הבא"ח (ויקרא כ"ג) וכה"ח, כתבו לא כן. (וקרוב לודאי שכן ג"כ מנהג בית אל).
אפשר לדעת מיהו, או עכ"פ מה טעמו/מקורו?
הוגה כתב:בברכה, ייש"כ!
והיכן ניתן להחכים בזה על טעמו? ואיך הוא מסתדר עם סידור הרש"ש (היר"א) בזה?
אולי בהזדמנות זו תוכל גם להחכימינו על הרב שליט"א/שיטותיו וכו'?
הוגה כתב:אכן יש שנקטו שהיא ברכת שבח. עכ"פ מדוע אתה מגדירה "מצווה שאין לה טעם"? - או כך או כך.
בעלזער כתב:ומה שכתבתי לעיל מזה שמקורו בדברי האר"י כוונתי לומר כי מקורו מפי המקובלים בצפת...
אחרי שהב"י עצמו ביאר מקורו כנ"ל מדוע להיאחז בהשערות חלושות מעין אלו?
בברכה המשולשת כתב:הוגה כתב:בברכה המשולשת כתב:ואני שמעתי בשם אחד מראשי ישיבות המקובלים בדורינו (שאינו מש מתורת הרש"ש) שאדרבה ע"פ סוד יש להסמיך את ברכת הלבנה לר"ח ככל האפשר.
חידוש. אחרי שבסידור הרש"ש (לפחות אחד מהסידורים) מבואר לא כך כנ"ל, והאחרונים ההולכים בעקבות הרש"ש - הבא"ח (ויקרא כ"ג) וכה"ח, כתבו לא כן. (וקרוב לודאי שכן ג"כ מנהג בית אל).
אפשר לדעת מיהו, או עכ"פ מה טעמו/מקורו?
המקובל רבי ישראל אביחי ראש ישיבת המקובלים בית אל בעיר העתיקה
הוגה כתב:ר' בעלזער הנכבד,
דבריך אינם מובנים.
אבקשך לעיין שוב בדברי הב"י - שהעתקתים בקצרה למעלה.
בעלזער כתב:ר' מו"צ אם כוונתך לומר בדאפשר לקיים שתיהם יש לקיים שתיהם, או דילמא כוונתך לומר שבכל מקום שיש מחלוקת בין הפוסקים יש לנהוג לפי הפוסקים התואמים את הקבלה.
בעלזער כתב:ובאמת פלא על המ"א שציין לדברי הגמ"י ולא טרח להזכיר כלל את דברי השערי אורה.
הוגה כתב:בעלזער כתב:ובאמת פלא על המ"א שציין לדברי הגמ"י ולא טרח להזכיר כלל את דברי השערי אורה.
וז"ל המ"א שם (סי' תכ"ו ס"ק י"ג) דפו"ר: "אבל במגימ"י כתב ג"כ להמתין ז' ימים...",
http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.asp ... &pgnum=428
מה זה "מגימ"י"? הגהות מיימוניות? חיפשתי בהגהות מיימוניות שם ולע"ע לא מצאתי.
בעלזער כתב:אגב, האם מישהו יודע מהו הספר הגהות מנהגים...?! שהמ"א מצטטו כאסמכתא לדברי הב"י.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 30 אורחים