יאיר אתמר כתב:מוחמד אלעתאמין, שמות הכלים בפירוש הרמב"ם למסכת כלים ותרגומיהם לעברית
יאיר אתמר כתב:ירחמיאל ברודי, פירקוי בן באבוי ותולדות הפולמוס הפנים יהודי, אוניברסיטת תל אביב, תשס"ג.
פלגינן כתב:יאיר אתמר כתב:ירחמיאל ברודי, פירקוי בן באבוי ותולדות הפולמוס הפנים יהודי, אוניברסיטת תל אביב, תשס"ג.
באיכות נמוכה. אוכל לשלוח באישי.
ספרים וועלט כתב:נהוג בעולם האקדמי שכדי לקבל תואר דוקטור לפילוסופיה PhD חייבים להגיש עבודת גמר, המכונה תזה או דיסרטציה, המכילה מחקר אקדמי מקורי, הראוי באופן עקרוני לפרסום בירחון מקצועי.
הרבה דיסרטיציות כאלו נכתבו על נושאים שונים בתורה כולל הלכה ואגדה ומדרש, וגם על ספרים ומחברים שונים. יש בהם המון המון מידע מוסמך.
איפה אפשר לעיין בהם? האם יש אתר המכיל את אלו העבודות לטובת הרבים?
צופה_ומביט כתב:יאיר אתמר כתב:מוחמד אלעתאמין, שמות הכלים בפירוש הרמב"ם למסכת כלים ותרגומיהם לעברית
שמעתי נכון?
חד ברנש כתב:מאידך, לא מעט עבודות ד"ר לא שוות את הנייר עליהן נכתבו. צריך להיזהר. לא לשכוח שכותבי העבודות הן בדר"כ בתחילת דרכם המחקרית (ולפעמים הם נשארו שם ולא התקדמו).
עדיאל ברויאר כתב:כאמור, לא כל עבודת גמר באמת ראויה למעמד שלה.
תא חזי כתב: לפני יש עבודה של דוקטורית יפנית
וונדרבר כתב:יש להוסיף בזהירות שלא רק עבודות גמר, אלא גם לא מעט ספרים שנכתבו ע"י דוקטורים ופרופסורים, (ובמיוחד כשמדובר בעניני יהדות), נכנסים להגדרה הזאת, וא"א לסמוך עליהם.
צופה_ומביט כתב:וונדרבר כתב:יש להוסיף בזהירות שלא רק עבודות גמר, אלא גם לא מעט ספרים שנכתבו ע"י דוקטורים ופרופסורים, (ובמיוחד כשמדובר בעניני יהדות), נכנסים להגדרה הזאת, וא"א לסמוך עליהם.
אתן דוגמה [לענ"ד]. הספר "מבקשי הפנים" של ד"ר מלילה הלנר-אשד. אם איני טועה הוא נחשב בחוגים האקדמיים [ואולי גם מחוץ להם פה ושם] ספר חשוב ומכובד, של חוקרת חשובה ומכובדת ונחשבת בתחומה. ואילו אני כשקראתי אותו [ואוסיף בזהירות שלענ"ד אני לא לגמרי בור ועם הארץ בנושאים האלה, וגם לא כה מצומצם, ואכמ"ל] מרגע מסוים [ודי מוקדם] הלכה והתגבשה במוחי, ובקול הולך וגובר, כותרת חדשה לספר: "איזה כיף לעבוד עבודה זרה".
[במילה אחת: הספר לא עוסק באלוהות אלא באלילות, כפשוטה ממש, ועם כל הקנייטש. בוא נגיד ככה: מי שרוצה להבין את הראש של עובדי ע"ז (ולא הבורים שבהם) - זה אחד הספרים שיעזרו לו לעשות את זה].
מי שקרא את הספר וקצת בעניינים - מבין על מה אני מדבר. מי שלא - אני לא מתכוון להסביר. עכ"פ זו הדוגמה שלי.
וונדרבר כתב:יש להוסיף בזהירות שלא רק עבודות גמר, אלא גם לא מעט ספרים שנכתבו ע"י דוקטורים ופרופסורים, (ובמיוחד כשמדובר בעניני יהדות), נכנסים להגדרה הזאת, וא"א לסמוך עליהם.
גביר כתב:יש לתת את הדעת על כך שדיסרטציות נכתבות בליווי מנחה, הנחשב, לפחות בסביבתו, למומחה בתחומו, ונחשב גם הוא, לפחות במידה מסוימת, לאחראי על תכנה [כף למשל, שמו נרשם בקטלוג בשדה של אחריות - שדה - 700 ]. ערכן של דיסרטציה מותנה, אם כן, במידה לא מועטה, במנחה שבהנחייתו נכתבה.
בברכה המשולשת כתב:גביר כתב:יש לתת את הדעת על כך שדיסרטציות נכתבות בליווי מנחה, הנחשב, לפחות בסביבתו, למומחה בתחומו, ונחשב גם הוא, לפחות במידה מסוימת, לאחראי על תכנה [כף למשל, שמו נרשם בקטלוג בשדה של אחריות - שדה - 700 ]. ערכן של דיסרטציה מותנה, אם כן, במידה לא מועטה, במנחה שבהנחייתו נכתבה.
אלא שלא כל מנחה, מנחה ברמה זהה של מעורבות
חד ברנש כתב:קריינא דאיגרתא וכו'.
רק תסבירו לי מדוע אחד שעמל להשיג דיסרטציות וכדומה אמור לחלוק את עמלו עם אחרים.
ספרים וועלט כתב:תכלית. חבל גדול שנושא שנבדק ונכתב עליו דיסרטציה שלא יירשם באיזה מקום מרכזי לתועלת הציבור ות"ח שלא יצטרכו להתחיל את המחקר מתחילתו עוד הפעם.
חד ברנש כתב:קריינא דאיגרתא וכו'.
רק תסבירו לי מדוע אחד שעמל להשיג דיסרטציות וכדומה אמור לחלוק את עמלו עם אחרים.
חד ברנש כתב:שמעת בוודאי שלא, מקסימום קראת.
אבל לא הבנתי שאלתך.
גם זה יעבור כתב:במחילה מכבודכם
הכי עברתם על כל הקובצים והמאמרים שיוצאים לאור ע"י ת"ח, שצריך להגיע לדיסרטציות הללו?
לא רק בנגלה פעמים רבות שהם חוטאים לאמת, או בגלל אג'נדה, או בגלל עמרצות.
ובודאי שהרבה מהם לא למדו לשמה, וחלקם אוכלי טריפות ונבילות ואולי עובדי ע"ז (יפנים והדומים להם).
מהם נקבל תורה?
וכי מי יכול לומר על עצמו 'תוכו אכל קליפתו זרק'?
נהר שלום כתב:חד ברנש כתב:שמעת בוודאי שלא, מקסימום קראת.
אבל לא הבנתי שאלתך.
זה נהנה וזה לא חסר
חד ברנש כתב:נהר שלום כתב:חד ברנש כתב:שמעת בוודאי שלא, מקסימום קראת.
אבל לא הבנתי שאלתך.
זה נהנה וזה לא חסר
טעות בידך. זה נהנה וזה חסר.
כאן הוא.נהר שלום כתב:[למיטב זכרוני כבר כתבת כעי"ז בעניין דומה, אבל לא זוכר היכן]
חד ברנש כתב:ברוך שכיוונתי לדעתי...
לא זכרתי את הדברים.
עכ"פ כאן וכאן כתבתי את אותם דברים.
אולי זה נשמע כאגואיזם, אבל אנשים לא מבינים שרכוש (=דיסרטציות) וידע לא נופלים מן השמים, אלא באו בהרבה עמל ויזע, ואין לטעון "זה נהנה וזה לא חסר".
פלגינן כתב:יאיר אתמר כתב:ירחמיאל ברודי, פירקוי בן באבוי ותולדות הפולמוס הפנים יהודי, אוניברסיטת תל אביב, תשס"ג.
באיכות נמוכה. אוכל לשלוח באישי.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 186 אורחים