קאצק כתב:המודיע על הספר 'אמת ואמונה - קאצק במהדורה החדשה .
שיבר כתב:הספר כבר נדפס בפועל?
אני שואל, כי כבר לפני שש שנים, בשנת תשע"ה, היה כתוב בהמודיע שהמהדורה רואה אור "בימים אלה".
לפני שלוש שנים, נכתב בהמודיע שהספר ייצא לאור "בחודשים הקרובים".
קאצק כתב:המהדורה מזוככת ונקיה, שנופתה נפה אחר נפה בבירור אחר בירור
קאצק כתב:הספר אי"ה עומד לרדת לדפוס בימים הקרובים.
אכן, מלאכת מחשבת סבוכה ומורכבת, פרי עמל ויגיעה של שנים ארוכות לילות
כימים, נעשתה על מנת להביא לפני דורשי ומבקשי תורת רבינו הקדוש מקאצק
זי"ע, מהדורה מזוככת ונקיה זו, שנופתה נפה אחר נפה בבירור אחר בירור, כדי
להעמיד דברים על דיוקם ולהביא את אמרות רבינו כנתינתן בהר, בסיקול מכשולים
וטעויות שהשתרבבו בהן במשך השנים וללא שתתערב בהן זמורת זר.
מנדעל כתב:בבקשה אם מאן דהוא יכול להסביר מה כ”כ מיוחד במהדורה זו, בפרט על פני המהדורה האחרונה ע”פ צמח אמת מנכדו הרמ”צ קאליש בן האדמו”ר מאמשינוב זצ”ל, אשר עשה אזנים לתורת זקינו בצורה ובהיקף שאין לה אח וריע?
גל של אגוזים כתב:רכשתי את הספר ואכן עבודה נהדרה.
יש לי ב' שאלות לגבי המובא בשולי הגליון ['שבילי אמת' ו'דרכי אמת'] הרבה פעמים בשם 'כתבים' סתם. לאיזה כתבים הכוונה?
גם מה שהובא שם הרבה בשם 'מנכדי רבינו' האם הכוונה לכ"ק מרן האדמו"ר מגור שליט"א [שהוא כד הרבי מקאצק דרך אמו].
גל של אגוזים כתב:מנדעל כתב:בבקשה אם מאן דהוא יכול להסביר מה כ”כ מיוחד במהדורה זו, בפרט על פני המהדורה האחרונה ע”פ צמח אמת מנכדו הרמ”צ קאליש בן האדמו”ר מאמשינוב זצ”ל, אשר עשה אזנים לתורת זקינו בצורה ובהיקף שאין לה אח וריע?
תבדוק את הספר בעצמך. פנים חדשות באו לכאן.
בנוסף להודעתי דלעיל עוד יש לי להעיר על ספר זה שלא נזכר שם כלל תלמידו של הרבי מקאצק ה"ה רבי מרדכי יוסף מאיזביצא זצ"ל, וכנראה שלא רצו להזכיר פרישתו...
כבר נפגשנו בעבר כאן ואינני יודע למי אתה, בכל אופן אענה מתוך תחושת בטן גרידה, הצנזורה והטיטולט (טייטל) מחדש של הרה"ק מאיזביצא ושאר תמיהותיך ולמרות שהרבי שליט"א מביא רבות מתורת איזביצא, אז מה ראו כאן לצנזר?
ונ"ל שכל זמן שלא קם מישהוא וניפנף בפרישת איזביצא בכדי לשוות דמיון אליו ואל פרישתו, לא היה איכפת לכתוב הרה"ק כי בוודאי הוא הרה"ק ורחוקים אנו מאיזה דמיון אליו, אבל עכשיו שפנים חדשות באו לכאן מוכרחים ליצור סוג של בידול כביכול להורדת רמת דביקותו וחשביתו כתלמיד הקאצקער, ואף שאת תורתו החשיבו
כל זה סברת הכרס בלבד
גל של אגוזים כתב:...כבר שמתי לב שלא הוזכר בין תלמידיו הרה"ק רבי מרדכי יוסף מאיזביצא זצ"ל והגם שהיה תלמידו העיקרי ואף לאחר פרישתו החזיק ממנו כידוע...
גל של אגוזים כתב:...איזביצא שבאמת היה תלמיד של הקאצקער...
בן מיכאל כתב:תוכל לתת מ"מ מדוייק, או אולי להעלות את הקטע הספציפי?
עיניו כיונים כתב:גל של אגוזים כתב:...כבר שמתי לב שלא הוזכר בין תלמידיו הרה"ק רבי מרדכי יוסף מאיזביצא זצ"ל והגם שהיה תלמידו העיקרי ואף לאחר פרישתו החזיק ממנו כידוע...גל של אגוזים כתב:...איזביצא שבאמת היה תלמיד של הקאצקער...
האם תוכל להוכיח את טענותיך אלו?
עיניו כיונים כתב:לא ידוע לי שום דבר תורה שמובא בספרות איזביצא בשם הרבי מקוצק, גם לא סיפור שבחיו או מוסריו.
עיניו כיונים כתב:אין שום קרבה בין תורת קוצק לתורת איזביצא; אדרבה, נראה שהן הפוכות ומנוגדות זו לזו
עיניו כיונים כתב:אין שום קרבה בין תורת קוצק לתורת איזביצא; אדרבה, נראה שהן הפוכות ומנוגדות זו לזו, וכפי שמבואר בהרחבה במאמר המצורף (מעמ' 403).
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: א. חיים ו־ 259 אורחים