גלאגוזים כתב: אמו היתה ממשפחת טבצ'ניק.
צולניק כתב:ר' ליפא שכטר הוא גם גיסו או שזה משפחה אחרת?
שיף כתב:יבואו היודעים ויוסיפו
ילדיו: רבי מנחם מנדל [אבי ר' יקי וחמיו של רבי ישראל גרינימן זצ"ל שנלב"ע לאחרונה] חתן רבי אלחנן צבי הרץ מאנשי החסד הנודעים ומראשי אגו"י בשוויץ
רבי מתתיהו ראש כולל בקרית ספר, רבי חיים,
חתניו רבי יצחק [בן רבי קלמן] לנדא זצ"ל ר"מ בישיבת חברון viewtopic.php?f=19&t=16755&hilit=%D7%A7%D7%9C%D7%9E%D7%9F+%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%90, רבי יונתן [בן רבי זאב] וילנסקי, רבי בנימין כ"ץ, רבי אהרן אליעזר לוין,
בנו רבי יעקב [חתן ר' נחום משה שלזינגר מפ"ת]
איש_ספר כתב:קובץ מופלא נפש יקרה כולל דברים יקרים עליו, ממנו, ולזכרו.
הפוך בה והפוך בה!
לעומקו של דבר כתב:איש_ספר כתב:קובץ מופלא נפש יקרה כולל דברים יקרים עליו, ממנו, ולזכרו.
הפוך בה והפוך בה!
נפלא מאוד
עמ' 157 ואילך על פעליו בנושא היתר עיסקא לבנקים וכו', יחד עם הגר"י בויאר (משום מה מוזכר בברכת המתים?) והגר"י ברטלר
משפט יפה משם: שהיה אומר שאת גיסו יבל"ח הגר"י ברטלר אפשר לשאול רק שאלות על ערלה, כי תוך ג' שנים עוד אפשר לקוות לקבל תשובה...
החזו"א הי' אומר: "בשבילי הפטירה מן העולם הזה כלעבור מחדר לחדר"
מובא (שיחות הר"ן סימן קנ"ו) כשהיה רביז"ל באומן, שמע בביתו קול של הצועקים על הבית עלמין על קברי אבותם שדרכם לצעוק ולהתפלל שם בקול מר כנהוג, ופעם אחת שמע אשה אחת שהיתה צועקת שם על קבר אביה: אבי, אבי, בקול מר מאד וכו' וכו', ובתו אדל תחיה, היתה עומדת אצלו אז, ענה ואמר לה רביז"ל: האשה הזאת צועקת בכוונה היטב אבי אבי, אבל אביה אינו בכאן כלל וכו'. ואמר אז שטוב כשבאים על קברי אבות לומר להמתים השוכנים סביב סביב לקבר אביהם ואמם וכיוצא שבאים אליו, לבקש מהם שיודיעו לו שבא בנם או בתם אליו. כי בודאי לא כל המתים נסתלקים ממקום קבורתם למקום שנטרדים, כי הרבה שרויים על קברם. על כן טוב להודיעם כדי שהם יודיעו לאביהם וכו', ואמר אז: אבל אצל הצדיק אין צריכים לחשוש על זה שמא אינו שם. כי מיתת הצדיק הוא רק כמו מי שיוצא מחדר לחדר אחר. והמשיל אז לבתו על עצמו: כמו שאני עתה בחדר זה, ואחר כך אני יוצא מחדר זה ונכנס לחדר השני וסוגר הדלת אחרי, אם את תבואי אצל הדלת ותצעקי אבי אבי וכו', לא אשמע דבריך? [כדברים האלה נשמע מפיו הקדוש כמה פעמים שרמז לכל אחד ואחד כמה גדול המעלה של מי שיזכה לבוא על קברו הקדוש והנורא, כי בודאי ישמע דבריו ויעזור ויושיע לו בכל מה דאפשר].
להנות מכבוד אינו כי אם בטפשים
ישראליק כתב:עברתי על הספר, ונהנתי מאוד. מה שמענין אותי שמצאתי איזה דברים שמביא בשם החזון איש זצ"ל ואותו דבר מובא בספרי ר' נחמן זצ"ל, איני צריך ראי' שהחזון איש למד בספריו,
ישראליק כתב:לא נתכוונתי לומר שציטט מספריו מלה במלה, אלא שזהו אותו רעיון, ודוק
שנית, יש לך ראי' שהחזון איש שם את ספרי ברסלב תחת רגלי השולחן, מה מפריע לך שהחזון איש למד בספריו?!
הרעיונות הללו ישנים
איש ספר כתב:
קובץ מופלא נפש יקרה כולל דברים יקרים עליו, ממנו, ולזכרו.
הפוך בה והפוך בה!
1111.pdf
אחד בא לבקש עצה ודחה אותו לאחר תפילת ערבית, ונימק שבערבית מתפללים "ותקננו בעצה טובה מלפניך"
היה מדבר עם אחד, בתוך כך שמע אחד שהיה מתפלל תפלת ערבית ואמר:
ותקננו בעצה טובה מלפניך, ואמר אותו האיש במהירות אלו התבות: ותקננו בעצה
וכו'. וענה רבנו זכרונו לברכה ואמר לזה שעמד אצלו: הראית שזה חוטף
במהירות אלו התבות: ותקננו בעצה טובה וכו', הלא אלו התבות צריכין להתפלל
בהתעוררות גדול ובכונה גדולה מעמקא דלבא מאד, כי זאת היא תפלה יקרה מאד
מאד כי מאד צריכין לבקש רחמים מהשם יתברך שנזכה שיתן לנו השם יתברך עצה
טובה שנזכה לידע איך להתנהג וכו'. ודבר זה מובן מאד לכל מי שרוצה לכנס
בעבודת השם שצריכין לבקש מאד מהשם יתברך על זה שנזכה לעצה טובה מלפניו
יתברך. ואמר על עצמו: כשמגיע היום אני מוסר כל תנועות שלי של כל היום
אליו יתברך שיהיו כל התנועות שלי ושל בני ושל התלויים בי, שיהיו הכל
כרצונו יתברך וכו'. וכן כשמגיע שבת או יום טוב וכיוצא אני מוסר היום להשם
יתברך שיהיה כל הנהגת אותו השבת כרצונו יתברך, ואחר כך כמו שמתנהג אצלו
באותו היום או באותו השבת וכיוצא שוב אינו מבלבל דעתו אחר כך כלל, אם היה
הנהגת של אותו היום כראוי, והבן:
פרנקל תאומים כתב:כמדומני שהרב דסלר כתב היכן שהוא, שיצר הכבוד הוא יצה"ר רוחני ולא חומרי גס, ולפיכך מצוי דווקא אצל החכמים או אצל הרחוקים מן החומר
אני צודק?
הפוך בה והפוך בה!
צ"ע האם החזו"א סבר כך אליבא דאמת בדעת הגר"א.כשספרו לפניו את דברי הגאון מוילנא שאם היה ה'מסילת ישרים' חי היה הולך אליו, אמר שק"ו אם היה הש"ך חי.
עושה חדשות כתב:איש_ספר כתב:קובץ מופלא נפש יקרה כולל דברים יקרים עליו, ממנו, ולזכרו.
הפוך בה והפוך בה!
במחיצת החזו"א, עמוד 51 -צ"ע האם החזו"א סבר כך אליבא דאמת בדעת הגר"א.כשספרו לפניו את דברי הגאון מוילנא שאם היה ה'מסילת ישרים' חי היה הולך אליו, אמר שק"ו אם היה הש"ך חי.
ישראליק כתב:אגב מצאתי עוד השוואה:אחד בא לבקש עצה ודחה אותו לאחר תפילת ערבית, ונימק שבערבית מתפללים "ותקננו בעצה טובה מלפניך"
רבי נתן כותב בשיחות הר"ן סימן רל"ח:היה מדבר עם אחד, בתוך כך שמע אחד שהיה מתפלל תפלת ערבית ואמר:
ותקננו בעצה טובה מלפניך, ואמר אותו האיש במהירות אלו התבות: ותקננו בעצה
וכו'. וענה רבנו זכרונו לברכה ואמר לזה שעמד אצלו: הראית שזה חוטף
במהירות אלו התבות: ותקננו בעצה טובה וכו', הלא אלו התבות צריכין להתפלל
בהתעוררות גדול ובכונה גדולה מעמקא דלבא מאד, כי זאת היא תפלה יקרה מאד
מאד כי מאד צריכין לבקש רחמים מהשם יתברך שנזכה שיתן לנו השם יתברך עצה
טובה שנזכה לידע איך להתנהג וכו'. ודבר זה מובן מאד לכל מי שרוצה לכנס
בעבודת השם שצריכין לבקש מאד מהשם יתברך על זה שנזכה לעצה טובה מלפניו
יתברך. ואמר על עצמו: כשמגיע היום אני מוסר כל תנועות שלי של כל היום
אליו יתברך שיהיו כל התנועות שלי ושל בני ושל התלויים בי, שיהיו הכל
כרצונו יתברך וכו'. וכן כשמגיע שבת או יום טוב וכיוצא אני מוסר היום להשם
יתברך שיהיה כל הנהגת אותו השבת כרצונו יתברך, ואחר כך כמו שמתנהג אצלו
באותו היום או באותו השבת וכיוצא שוב אינו מבלבל דעתו אחר כך כלל, אם היה
הנהגת של אותו היום כראוי, והבן:
הפוך בה והפוך בה!
חוקר ודורש כתב:האם ידוע מה עלה בגורלה של ספריה שלו?
פלוריש כתב:זכור לי שנדפס מהרב אברהם ריסנר קונטרס על הלכות ריבית, בתוך ספר של אחד מנכדיו.
חיפשתי כעת ולא מצאתי.
מישהו זוכר?
נוטר הכרמים כתב:פלוריש כתב:זכור לי שנדפס מהרב אברהם ריסנר קונטרס על הלכות ריבית, בתוך ספר של אחד מנכדיו.
חיפשתי כעת ולא מצאתי.
מישהו זוכר?
ספר מעוז חיי, לנכדו הג"ר חיים עוזר קלאר שליט"א.
https://tablet.otzar.org/book/book.php? ... l=0&udid=0
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 422 אורחים