עני בן פחמא כתב:לא נראה לי שזזה הסיפור הזה, מפני שלא מוזכר שם על הנזק שנגרם לציבור בעקבות אכילת הנבילות.
את הסיפור שלי, שמעתי מהרב עובדיה, כנראה יותר מוסמך.
יבנה כתב:עני בן פחמא כתב:לא נראה לי שזזה הסיפור הזה, מפני שלא מוזכר שם על הנזק שנגרם לציבור בעקבות אכילת הנבילות.
את הסיפור שלי, שמעתי מהרב עובדיה, כנראה יותר מוסמך.
עי' שם סוף עמ' 3 ועמ' 4, וכן בעמ' 6 מספר 14.
עני בן פחמא כתב:אני צריך בדחיפות פרטי המעשה,
מעשה בעיר שהתחילו להתקלקל שם כמדומני מבחינת הדת, ושאלו את אחד מגדולי הדור דאז, ואמר להם שיבדקו בשוחט העיר, בדקו אותו ומצאו שהיה מאכיל נבילות.
אשמח לסיפור המלא.
עזריאל ברגר כתב:עני בן פחמא כתב:אני צריך בדחיפות פרטי המעשה,
מעשה בעיר שהתחילו להתקלקל שם כמדומני מבחינת הדת, ושאלו את אחד מגדולי הדור דאז, ואמר להם שיבדקו בשוחט העיר, בדקו אותו ומצאו שהיה מאכיל נבילות.
אשמח לסיפור המלא.
נתקלתי לאחרונה במשהו כזה שמיוחס לרמב"ם(!), ויש לחפש היטב מה המקורות.
עזריאל ברגר כתב:עני בן פחמא כתב:אני צריך בדחיפות פרטי המעשה,
אשמח לסיפור המלא.
יוסף חיים אוהב ציון כתב:עזריאל ברגר כתב:עני בן פחמא כתב:אני צריך בדחיפות פרטי המעשה,
אשמח לסיפור המלא.
ספר דגל מחנה אפרים פרשת עקב ד"ה אחר.
"אחר כותבי זה מצאתי בכתבי קודש של מוה"ר יעקב יוסף הכהן נר"ו, וזה לשונו והענין ששמעתי ממורי בשם שו"ת כתבי הרמב"ם ז"ל ששאלו איך מרומזת תחיית המתים בתורה ואי מכח הוכחת רז"ל הלא יש להוכיח וכו', והשיב הרמב"ם אני אבאר לכם סיבת הוויתכם מאין נמשך לכם ספק זה כי אותם שהם בני אברהם יצחק ויעקב וכו' והנה יש שמים וארץ ושבעה כוכבי לכת ובדמותן יש בני אדם וכו' ויש לשאול מאי טעמא לא רצתה הארץ להיות בחינת שמים וצריך לומר שלא ניתן זה הדעת להארץ להתאוה להיות בחינת שמים וזה שכתוב (בראשית ב', א') וכל צבאם (ראש השנה י"א.) לצביונם נבראו לדעתם נבראו וכן לענין בני אדם שיש צורך לעולם להיות ג' כתות ניתן לזה דעת שיתאוה להיות בחינת שמים וזה לבחינת הארץ וכו' וכי תימא אם כן תיקשה בחירה וידיעה וכו' ויצירת אדם ומאכלו האוכל נתברר במעיו על ידי המרה הזורקת טיפה נברר הגס לצואה בחינת ב' למי רגלים ג' לזיעה ד' ציפרנים ושער ה' נבלע בכבד וטחול וכו' ומשם נברר הטוב והצלול ונכנס ללב ומוח ומזה נעשה השכל ומדבריכם שאתם כופרים בדברי חז"ל לא נזהרתם ממאכלי איסור אם כן נעשה השכל שלכם מדברים טמאים וטריפות והשכל נמשך להכריע אל הטומאות והטריפות שנעשה השכל ממנו אם כן איך תוכלו להכריע בשכל שלכם וכו' ואתם משורש סדום ועמורה והסוף שלכם וכו'ודברי פי חכם חן ואחרי זה נכתב וכן ביאר מורי כי דם האדם נמשך משם אהי"ה וכו' וכשיש עכירות בדם אזי הוא בבחינת אחוריים גימטריא תשכח וכאשר היא בפרטות אדם אחד כן הוא בכללות הגלות הנמשך משכחה רחמנא ליצלן וההיפוך הגאולה וכו' ודברי פי חכם חן עד כאן, ולפי דרכינו הנ"ל על פסוק שאנו עסוקין בו ומלתם את ערלת לבבכם וערפכם כי משם השכחה ועל דרך הנ"ל בשם אא"ז זללה"ה לא תקשו עוד והמשכיל יבין
עזריאל ברגר כתב:יוסף חיים אוהב ציון כתב:עזריאל ברגר כתב:עני בן פחמא כתב:אני צריך בדחיפות פרטי המעשה,
אשמח לסיפור המלא.
ספר דגל מחנה אפרים פרשת עקב ד"ה אחר.
מעניין למצוא אם תשובת הרמב"ם הזאת הגיעה לידינו (ושמא בהעתקת הדברים מכלי אל כלי השתבשו מעט הדברים?).
יבנה כתב:כל הסגנון אינו סגנון הרמב"ם כלל. "משורש סדום" לא מופיע כלל בכתבי הרמב"ם, ורק 5 פעמים מופיע "סדום ועמורה", וזה לא אחד מהם.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 45 אורחים