תוכן כתב:עמקן כתב:אם העובדות שאתה כותב בנוגע לזכויות ההאיש ההוא מדויקות כמו מה שאתה כתוב על נידון דידן, אני משוכנע שאין לו שום תביעה. לפי דברי אברהם בן ארוש הוא דיבר איתו להדיא, והוא יודע מה קורה כאן. והוא מסרב לתובע אותו לדין, למרות שהוא מוכן לדון בד"ת. בכל דבריו שהוא בכלל לא מודע מה קורה באינטרנט, ולא שמע כלל שמישהו מקליד ומתכוין לפרסם, נשמעים מופרכים, דא"כ איך יתכן שהוא התייחס לשמוע שהוא אינו יודע ממנה. אולי הוא לא ידע בתחילה אבל אין ספק שהוא יודע עכשיו.
וזה שהוא תבע אנשים הרבה פעמים בעבר, לדבריך לא הובא לפני תיעוד על זה, רק מגדל התמיה למה עכשיו החליט להבליג.
ומה שאין לכל זה תיעוד אינו משנה כלום. אם אתה צריך להשדתך עם איש ההוא שחשוד בעיניך להיות גנב, זה דבר שאתה צריך לקחת בחשבון. אבל לקרוא לו גנב משום שאין תיעוד אינו הגינוי. הוא אינו מסתתר, ומכריז שהוא מוכן לדון בד"ת. יש לו חזקת כשרות, ועד שהוכח אחרת א"א לקרוא לו גנב.
כדי שנוכל למקד את הדיון אבקש להבין, האם אתה מודה שלר' עזרא חטאבי יש שטר שהזכויות על השדי חמד שייכות לו?
עמקן כתב:אני לא מודה, ולא מכחיש. פשוט איני יודע. נראים הדברים שהוא אומר שיש לו. אינו יודע יותר מזה.
תוכן כתב:אז בוא נסכם את המצב. יש לר' עזרא חטאבי מכתב מהבד"ץ העדה החרדית, שהזכויות על השדי חמד שייכות לו. בהתבסס על הזכויות שלו משקיע ר' עזרא מאות אלפי שקלים בההדרת השדי חמד מחדש. בא הרב אברהם בן ארוש ומחליט לקחת לו את הספר ולהרויח ממנו כסף. אין לר' אברהם בן הרוש שום בסיס להפקיע את הזכויות של הר' עזרא חטאבי. מה שיש לו זה טלפון שהוא הציע לר' עזרא להזמין אותו לדין תורה. ובמילים אחרות, יש פה גנב, שמציע לנגנב שאם יש לו בעיה, שהנגנב יתבע אותו. הסברא אומרת, שהגנב סומך על זה שכיון שההלכה היא שהלך אחר הנתבע, הוא מקוה שהוא יוכל ללכת לבית דין שיפסוק לטובתו, או מה שלא יהיה. האם הבנתי את המצב לאישורו?
קו ירוק כתב:כמו שהבד"צ לא שמעו שני צדדים .....
תם מה הוא אומר כתב:ככל הדברים הללו שמעתי ממנו לפני 5 שנים בערך.
קו ירוק כתב:תם מה הוא אומר כתב:ככל הדברים הללו שמעתי ממנו לפני 5 שנים בערך.
גם הבד"ץ שמע ממנו, ולכן מה? יש תוספת ידיעה בעיתון הזה שלא נדושה באשכול ? זה שזה מודפס הופך את זה לנכון?
הא לחמא עניא כתב:אשמח לדעת היכן זה אוחז?
האם יש בזה כבר התקדמות ממשית???
אברהם בן ארוש כתב:יש בידי חלקים נרחבים מוקלדים.
כיון שהבנתי מקה"ת שהם עומדים להוציא לאור הפסקתי.
פעם אחרונה ששוחחתי איתם היה לפני כחצי שנה, אז אמרו לי שממש בקרוב יודפס.
לא שוחחתי איתם מאז.
אברהם בן ארוש כתב:יש בידי חלקים נרחבים מוקלדים.
כיון שהבנתי מקה"ת שהם עומדים להוציא לאור הפסקתי.
פעם אחרונה ששוחחתי איתם היה לפני כחצי שנה, אז אמרו לי שממש בקרוב יודפס.
לא שוחחתי איתם מאז.
יעקב כהן כתב:פורסם שהשדי חמד יצא לאור מחדש במהדורה מפוארת
יש דוגמא?
פרשת_דרכים כתב:כשמישהו מוכר סט במחיר מופקע, האינטרס המסחרי הוא לספר לקונה שיקח שנים עד שתצא מהדורה מתוקנת וכו'. כפי שהזכירו פה, קה"ת עובדים כעת על מהדורה חדשה.
תורה יהדי''ר כתב:הלואי וחפץ ה’ בידך יצלח, ותזכה לגאול את השדי חמד מתהום הנשיה.
עיין כאן viewtopic.php?t=46612#p571244 בסוף העמוד, שגם מכון המאור התחילו לההדיר אותו והתיאשו בגלל טענת ה’בעלות’ על זה.
ודאי שאין זה רצון המחבר שישאר ספרו בצורה שהיא עכשיו.
אגב, ברור שתפילה תעזור גם על דברים כאלו, וזה בכלל דברים של רוחניות שנענים מיד כידוע.
אברךפשוט כתב:לכאורה בין על פי חוקי המדינה ובין על פי דין תורה אין לטענת הבעלות תוקף, אז למה לחשוש ממנה?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 13 אורחים