עושה חדשות כתב:מה פשר דברי הגר"א דלהלן?
עושה חדשות כתב:שנה שמינית הוא עיקר השמיטה?
עושה חדשות כתב:הפקיר פירותיו כדין, אמנם ע"מ לקטוף חלק מהפירות נצרך לעבור בשדה של אחר (שאינו בעל הפירות), האם הלה מחוייב לאפשר מעבר ברשותו ע"מ ללקוט פירות שביעית משדה שאינה שלו?
בעל השדה עובר שם בתשלום.עזריאל ברגר כתב:הדעת נותנת שכל דרך שבעל השדה יכול לעבור דרכה בשאר השנים כדי לקטוף את הפירות - מותר לאנשים לעבור דרכה למטרה זו בשמיטה.
עושה חדשות כתב:הרמ"א פוסק לדינא כהנך דס"ל דלא בעינן ב"ד חשוב לעשיית פרוזבול אלא מהני לזה כל ב"ד.
וצ"ע דסו"ס בכה"ג יאמר הלווה קים לי כפסק השו"ע דאין פרוזבול בלי ב"ד חשוב, והחוב נשמט.
חלא בר חמרא כתב:עושה חדשות כתב:הרמ"א פוסק לדינא כהנך דס"ל דלא בעינן ב"ד חשוב לעשיית פרוזבול אלא מהני לזה כל ב"ד.
וצ"ע דסו"ס בכה"ג יאמר הלווה קים לי כפסק השו"ע דאין פרוזבול בלי ב"ד חשוב, והחוב נשמט.
בענין היכי דיינינן בספק אם נשמט החוב, עיין ב"י חו"מ סי' ס"ז אות י"ג, ובמכון שירת דבורה שם הערה קי"ח, באריכות.
הקישור אינו פעיל אצלי.חלא בר חמרא כתב:...עמד בה הגרי"ד אלטר שליט"א, ונדפסו דבריו במאסף שמחת תורה ח"ב. עדיין לא באוצר, אך הועלה לפורום בקישור הזה, עי"ש בעמ' תקצ"ד סק"ג בתו"ד.
http://forum.otzar.org/download/file.php?id=118360
כדכד כתב:סתם הלואה שלשים יום
האם גם לענין המלוה באלול שלא תשמטתו שביעית כי זמן הפרעון הוא אחר השמיטה?
כדכד כתב:כך חבתי גם אני אולם רב אחד אמר לי שבילקוט יוסף כתוב אחרת אז אשמח אם יש מקורות לכאן או לכאן
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 10 אורחים