לשאלתי אודות תלמידות מחוץ לארץ, המתארחות לסעודות שבת אצל משפחות שונות, כיצד ינהגו בעניני כשרות - השיבני בהחלטיות: "תגיד להן שכל הכשר הוא טוב", אם כי ודאי שכל אחד רשאי להחמיר לעצמו. מפי הרב שלמה גוטל (ועלהו לא יבול ב, עמ' סו)
אחרי שהתחתנתי באתי אל הרב ושאלתיו: בבית הורי ואצל חותני אוכלים דברים שהם בהשגחת רבנויות שונות בארץ שאינני אוכל מהם בביתי. כיצד עלי לנהוג כשאני מתארח אצלם?
וענה: ספרו לי שני עדי ראיה שהיו נוכחים ברית של משפחה ספרדית, והרב יוסף חיים זוננפלד שהיה נוכח שם אכל מהבשר שהיה משחיטה של ספרדים. כשאתה מתארח אצל משפחתך או אצל אנשים אחרים שהינם יראי שמים אתה צריך לאכול מכל מה שנותנים לך, הרי לא מאכילים אותך נבלות וטרפות! מעיקר הדין כל ההכשרים הם טובים [היה מדובר על הכשרים של רבנויות ידועות בארץ], אלא שבהכשרים מסויימים מחמירים בדברים שונים שאינם נוגעים לעיקר הדין.
העזתי מעט את פני ושאלתיו: האם גם הרב נוהג כך בעצמו? וענה: בודאי! כשאני נמצא בחתונה, אני אוכל גם עוף בהכשר כזה שבבית אני לא מכניס. שמעתי מהרב מ. ס. (שם)
ר' מאיר חזוני שאל את הרב: אצל חותני שהינו ספרדי אוכלים באותן צלחות זכוכית גם בשר וגם חלב (כמובן אחרי שטיפה ביניהם), גם מאכלי חמץ כל השנה וגם אוכל בפסח - 1. כיצד אני צריך לנהוג כשאני נמצא אצלם? 2. כיצד על אשתי לנהוג?
תשובה: 1. במשך כל השנה תאכל אצלם באותם כלים, אך בפסח תחמיר ואל תאכל בכלים אלו - הם יבינו את זה, כי בפסח הרבה אנשים מחמירים בדברים שונים. 2. לאשתך תתן לעשות מה שהיא רוצה כשהיא נמצאת בבית הוריה, וגם בפסח אם תרצה לאכול באותם כלים אל תעיר לה על כך, ושתעשה מה שהיא רוצה. כמובן שבביתך שלך תסדר שיאכלו בכלים נפרדים (שם א, עמ' קסז).
הבאתי לרב משלוח מנות, וביקשתי ממנו שיאמר לי דבר תורה בקשר לפורים. הרב אמר לי: בפורים כל אחד לוקח מחבירו משלוח מנות ואין בודקים אחד לשני איזה הכשר יש למאכלים. אם כל אחד ידחה את המשלוח מנות של חברו בגלל שהוא מחמיר שלא לאכול מהכשרים מסויימים, אי אפשר יהיה לקיים את מצות משלוח מנות איש לרעהו כמו שצריך, ותהרס שמחת החג (שם, עמ' רמח).
אשמח מאוד לשמוע אם לעדויות אלה הדים בכתבי הרב הנדפסים ובספרים הנערכים מתורתו, בהדרכות בניו ותלמידיו הקרובים, בעדויות וב"מעשה רב" נוספים ממנו ומפיו.
ייש"כ גדול למסייעים.