במסתרים כתב:השאלה הראשונה למוחים על מעשה "וַיַּהַס":
אילו היה המעשה אצל אשתו או בתו של המוחה, כמה היה מחזק את המודיעים לרבים ושמח (בשמחתם, השמחים אלי גיל ישישו כי ימצאו קבר)?
האי מאן דחליש יומא קמא לא לגלי כי היכי דלא לתרע מזליה מכאן ואילך לגלי כי הא דרבא כי הוה חליש יומא קמא לא מגלי מכאן ואילך א"ל לשמעיה פוק אכריז רבא חלש מאן דרחים לי לבעי עלי רחמי ומאן דסני לי לחדי לי וכתיב (משלי כד, יז) בנפול אויבך אל תשמח ובכשלו אל יגל לבך פן יראה ה' ורע בעיניו והשיב מעליו אפו
צופה_ומביט כתב:לא הבנתי איך המקרה המדובר קשור להשתקה? הרי מי שצריך כן ידע וכן טיפל כמו שצריך.
מה יתן ומה יועיל שכל העולם ידעו שפלונית מטופלת? מי רוצה את זה ומי צריך את זה.
הנושא כאן לא היה פגיעה באחרים כתוצאה מכך שלא ידעו על מצבה.
זה שאחרי שנעשה מעשה משתיקים את הפרסום לתקשורת [הטורפת, כדרכה, שכולה שקר, ורוצה רק רייטינג = כסף, ותשתה את הדם של אנשים חיים עבור זה, ובטהרנות צבועה של "חשיפת האמת". תעשיה שלמה שמתפרנסת מהחטא החמור של רכילות ולשון הרע] - מה יוסיף הפרסום לאחר מעשה? שמעכשיו כל מי שמטופל בכדורים ל"ע ייחשד מראש כ.....?
חוץ מלהגביר פאניקה בציבור, ובושות למשפחה, אני לא רואה כיצד זה יועיל ומה זה יתן למישהו.
יש דברים אחרים ששם ההשתקה יוצרת בעיות ומגבירה בעיות ומונעת טיפול וגורמת לנפגעים.
לא במקרה הזה.
כך לפי מה שהבנתי.
זאב ערבות כתב:צופה_ומביט כתב:לא הבנתי איך המקרה המדובר קשור להשתקה? הרי מי שצריך כן ידע וכן טיפל כמו שצריך.
מה יתן ומה יועיל שכל העולם ידעו שפלונית מטופלת? מי רוצה את זה ומי צריך את זה.
הנושא כאן לא היה פגיעה באחרים כתוצאה מכך שלא ידעו על מצבה.
זה שאחרי שנעשה מעשה משתיקים את הפרסום לתקשורת [הטורפת, כדרכה, שכולה שקר, ורוצה רק רייטינג = כסף, ותשתה את הדם של אנשים חיים עבור זה, ובטהרנות צבועה של "חשיפת האמת". תעשיה שלמה שמתפרנסת מהחטא החמור של רכילות ולשון הרע] - מה יוסיף הפרסום לאחר מעשה? שמעכשיו כל מי שמטופל בכדורים ל"ע ייחשד מראש כ.....?
חוץ מלהגביר פאניקה בציבור, ובושות למשפחה, אני לא רואה כיצד זה יועיל ומה זה יתן למישהו.
יש דברים אחרים ששם ההשתקה יוצרת בעיות ומגבירה בעיות ומונעת טיפול וגורמת לנפגעים.
לא במקרה הזה.
כך לפי מה שהבנתי.
איש אינו אומר שצריך להודיע לכל העולם, אך אם יש בעיה ידועה למשפחה ולרבנים עם אדם שעלול לגרום נזק, צריכים לעשות מה שצריך לעשות, לשים את האדם במוסד שמור, לנתק אותו מהילדים (כמו במקרה שלנו) או כל פעולה אחרת שתמנע שיהיו נפגעים. אך הגישה היום היא שמסתירים ומעלימים כאילו לשוות שהכל כשורה ונורמלי, וזו אחריות לכל אדם המודע לבעיה לעשות משהו מעשי בנדון, והטענה שלו זה היה קורה במשפחה שלי היא לא טענה, מי שזה במשפחה שלו שידאג לטפל בצורה דיסקרטית ואם לא עושה זאת הוא נושא באחריות.
אראל כתב:נתחיל בניקי האתר...
מי מהניקים נראה 'מסוכן'?....
נו, נא, השתקה?!
אראל כתב:הקיצור, מה אתה רוצה? מה לעשות?
אראל כתב:הקיצור, מה אתה רוצה? מה לעשות?
הורים לא יודעים עתידות, מנין להם לידע שהבן או הבת שמשתדלים למצוא עבורו שידוך, נגזר עליו מן השמים שאחר החתונה באחד מן הימים יתמוטט נפשית מאיזה לחץ שיבוא עליו???
כמו שגזר הבוי"ת שאין מודיעים לו לאדם מראש מה נגזר עליו, ואם חלילה יחלה בגוף באיזה מחלה ממארת השם ישמור, או כל מיני פורעניות המתרגשות לבוא בדרך החיים, כן הדבר הזה
כאן היה לאחרונה, איזה אסיפת התעוררות ע"ז, עם דרשות וכו'.... אבל עדיין אחר ככלות הכל, איני יודע מה רצו בזה, ומה עלינו לעשות מכאן והלאה??? לקחת כדורים או לבקר פעם אחת בשבוע אצל הרופא??? .....
וכבר אמר מי שאמר: 80 אחוזים מבאי בית המדרש לוקחים כדורים, ועשרים הנשארים שאין לוקחים, הן המה גורמי המהפיכות והבאלאגאנים....
אראל כתב:וכבר אמר מי שאמר: 80 אחוזים מבאי בית המדרש לוקחים כדורים, ועשרים הנשארים שאין לוקחים, הן המה גורמי המהפיכות והבאלאגאנים....
זאב ערבות כתב:מאן דהו כתב לי: לפעמים לא יודעים כלום כמו אצל האברך חסיד גור מקרית גת. אברך נורמטיבי עם קצת לחץ שקפץ לו הפיוז בפתע פתאום והרג את בנו בדקירות סכין.
צופה_ומביט כתב:אראל כתב:וכבר אמר מי שאמר: 80 אחוזים מבאי בית המדרש לוקחים כדורים, ועשרים הנשארים שאין לוקחים, הן המה גורמי המהפיכות והבאלאגאנים....
נשמע כאחרון שונאינו מנדינו!! בבקשה רבה למחוק משפט מבחיל ומסוכן זה.
צופה_ומביט כתב:עשית את זה יותר גרוע. א"כ המשפט המבחיל על יושבי בית המדרש נאמר על ידי הרב אראל!
בן מיכאל כתב:אגב, נטען שבקרב היהודים אחוז הבעיות גבוה מאד - בעקבות השואה (גנים עוברים לילדים, אנשים מוציאים את תסכוליהם על ילדיהם וכו'), ובישראל עוד יותר גבוה כשמצורף לכך המצב הבטחוני, מלחמות כל העת, העובדה שאנו חיים בתוך אוקיינוס מוסלמי המבקש להשמידנו וכו'.
צופה_ומביט כתב:בן מיכאל כתב:אגב, נטען שבקרב היהודים אחוז הבעיות גבוה מאד - בעקבות השואה (גנים עוברים לילדים, אנשים מוציאים את תסכוליהם על ילדיהם וכו'), ובישראל עוד יותר גבוה כשמצורף לכך המצב הבטחוני, מלחמות כל העת, העובדה שאנו חיים בתוך אוקיינוס מוסלמי המבקש להשמידנו וכו'.
מעניין, כי אני קראתי שאחוז הדיכאונות וההתאבדויות הגבוה בעולם נמצא דוקא במדינות הסקנדינביות שהחיים שם שלוים ורגועים בלי שום מלחמות ואויבים וסערות ולחצים. וישראל במקום גבוה מאד במדד האושר העולמי [לפי דיווח עצמי, אין מדד אחר].
תוכן כתב:אף אחד לא יודע את הפרטים של הסיפור המזעזע והמצער הזה. הנחת המוצא צריכה להיות לדון כל יהודי לכף זכות. מן הסתם, המשפחה עשתה כל מה שהיה ראוי לעשות. לדון ברבים ולדוש בסיפור זה בלי לדעת שום דבר באמת, יכול להוסיף הרבה צער למשפחה, ומהראוי למחוק אשכול זה, שתקנתו רחוקה וקלקלתו קרובה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 214 אורחים