קרית מלך כתב:ראה אוצר מכתבים ומאמרים מבעל השפת אמת מהדורת מכון גחלי אש עמוד צד.
ישעיהו לוריא כתב:קיבלתי את זה ואני מעביר
...........
מי יתן וימלא הארץ דעה את ה'...
דמשק כתב:בן מיכאל כתב:קרית מלך כתב:ראה אוצר מכתבים ומאמרים מבעל השפת אמת מהדורת מכון גחלי אש עמוד צד.
לא מצאתי באוצר, תוכל להעלות? יש"כ.
viewtopic.php?p=783374#p783374
נטיעות כתב:ישעיהו לוריא כתב:קיבלתי את זה ואני מעביר
...........
לא היה ולא נברא.
ישעיהו לוריא כתב:נזכרתי כי היום כז' בסיון, יום בו נעקד רבי חנינא בן תרדיון והועלה באש כאשר גוילי ספר-תורה מקיפים את גופו הטהור. אף אותו שאלו תלמידיו באותו מעמד "רבי, מה אתה רואה".
בן מיכאל כתב:נטיעות כתב:ישעיהו לוריא כתב:קיבלתי את זה ואני מעביר
...........
לא היה ולא נברא.
השערה או ידיעה?
...........
לא היה ולא נברא.
...........
לא היה ולא נברא.
דרומי כתב:שאלת תם: איך יכול הבן למחול על הפגיעה באביו?
ראשית, הרי לא הבן נפגע, אלא האב (ואולי הבן בכלל חשב שהצדק עם הפוגעים באביו, לך תדע).
שנית, מי נתן סמכות לבן למחול את כבודו של אביו?
ישעיהו לוריא כתב:מאמרים נעימים ולקחם בצדם, בגיליון שהחלו להוציא תלמידיו של ראש הישיבהבדאבוס הגאון רבי מיכאל ארי' ראנד שליט"א, נכדו הקרוב של הפני מנחם זיע"א, חתן חתנו רבי דוב בערל ליפל שליט"א.
לא ידעתי לאיזה אשכול לשתף את זה, אני מקווה שכאן מקומו.
המובא במסגרת, וודאי שכאן מקומו.
אליסף כתב:נא למסור להרב ראנד
בית הגנזים כתב:אליסף כתב:נא למסור להרב ראנד
למה אתה בוש לכך נכתב כתובת מייל
אראל כתב:ראיתי בס' מדבית אבא על פרקי אבות, ששאלו את הא"א ז"ל על הביהמ"ד בגור בפולין, שעסקו בה כ"כ הרבה בתורה ותפלה, ועתה היא חרבה, איך קרה זאת, והשיב מפני שהכו בה יהודים [כשהחסידים דחפו זא"ז]
ליטוואק פון בודאפעסט כתב:אראל כתב:ראיתי בס' מדבית אבא על פרקי אבות, ששאלו את הא"א ז"ל על הביהמ"ד בגור בפולין, שעסקו בה כ"כ הרבה בתורה ותפלה, ועתה היא חרבה, איך קרה זאת, והשיב מפני שהכו בה יהודים [כשהחסידים דחפו זא"ז]
רצוי לפנות זמן טרם פתיחת הספר, כי הקורא עלול לשכוח מהשעון והלו"ז ולהשתקע בדברים ערבים, מצחיקים, מעניינים, ומעוררים, שנכתבו שמה. מצאתי את זה בביהמ"ד ונהניתי מאד.
ישעיהו לוריא כתב:חמישה חוקרים מומחים וחכמים, רצו לחקור את מהותו של החיה הנקראת פיל. אלפנט.
הם נסעו ימים וחודשים למרחבי הג'ונגל באפריקה, הכל בשביל ללמוד לעומק מיהו הפיל. כדרכם, ביסודיות ובלי להניח שום דבר לשמועות.
הם הגיעו לעדר פילים בתוככי היערות או הסוואנה, והחלו לבדוק. בגלל גודלו העצום, בגלל היסודיות שלהם, החליטו לחלק ביניהם כל אחד יקח שטח אחר, איבר אחר בפיל ויבדוק בדיוק אותו.
אחד ייקח את החדק. אחד את החטים, משנהו את הרגליים, אחר את האוזן העצומה והצעיר שבחבורה את הזנב. השוואנץ הידוע בן שנות האלפיים...שוואנץ בן 200 שנה.
דא עקא שהיו עיוורים.
כל אחד תיאר במדוקדק מה מישש, מה הרגיש ומה חווה, לעומק, ביסודיות ובלי להניח פינה וזווית אותה ה-פיל.
אבל כל אחד 'ראה' משהו אחר והגדירו כפיל.
יש להעיר גם שכמדומה הספר לא עבר ביקורת. ישנם סיפורי דברים אודות צדיקים שהעניקו חמה בקומתן שטוב להם שלא נכתבו משנכתבו.
וכבר אמרו שכנראה יש צדק מסויים בצנזורה שמפעילים אחרים.
פרנקל תאומים כתב:איך משיגים את הספר? ישנו באוצר?....
ישעיהו לוריא כתב:ליטוואק פון בודאפעסט כתב:אראל כתב:ראיתי בס' מדבית אבא על פרקי אבות, ששאלו את הא"א ז"ל על הביהמ"ד בגור בפולין, שעסקו בה כ"כ הרבה בתורה ותפלה, ועתה היא חרבה, איך קרה זאת, והשיב מפני שהכו בה יהודים [כשהחסידים דחפו זא"ז]
רצוי לפנות זמן טרם פתיחת הספר, כי הקורא עלול לשכוח מהשעון והלו"ז ולהשתקע בדברים ערבים, מצחיקים, מעניינים, ומעוררים, שנכתבו שמה. מצאתי את זה בביהמ"ד ונהניתי מאד.
גם ספר זה אינו (מתיימר להיות) מקור לשיטתה של גור ולחייה והוויתה.
הוא עוד זווית נעימה, מלאת חן, בדברים מעוררים וערבים ולפעמים איזוטריים, של חצר זו כפי שנכתב בידי מי שרשם את כל הסיפורים והאנקדוטות שמספר אגב אורחיה בכור בניו של הפני מנחם. מעין המשל הידוע על העיוורים והפיל.
אפשר אולי להבין כל מיני תופעות ודברים, אבל בהחלט אינו יותר מזה.
צופה_ומביט כתב:אויש, מה יהיה הסוף [אם היתה בכלל התחלה אי פעם] עם "סיפורים מדוייקים מפי בקיאים מופלגים בעלי זיכרון מדהים לפרטי פרטים" וכו'.
[ולגבי פרטים שראוי להם הצינזור וכו', אם יורשה לי, ואני באמת כותב זאת בתמימות וללא כוונות נסתרות: מדוע זה דבר שחוזר על עצמו בסביבת הפני מנחם?]
קרית מלך כתב:יש להעיר גם שכמדומה הספר לא עבר ביקורת. ישנם סיפורי דברים אודות צדיקים שהעניקו חמה בקומתן שטוב להם שלא נכתבו משנכתבו.
וכבר אמרו שכנראה יש צדק מסויים בצנזורה שמפעילים אחרים.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 130 אורחים