דרומי כתב:כמובן שהיה עדיף אם לא היו מוציאים אף אחד.
אולם אם האלטרנטיבה היא לסגור את הפורום לגמרי, כמו שמאיימים כאן -
אין פתרון אחר מלבד הוצאת כמה ניקים.
מכיוון שאתה מציע בפרהסיא להוציא כמה ניקים ועוד באותיות בולטות (במקום להציע זאת בהודעה פרטית להנהלת האוצר), האם תוכל גם לומר לנו בפרהסיא ודוגרי לאיזה ניקים אתה מתכוין? הלא אלו רק ניקים שלא יודעים את זהותם אז מן הסתם אין בכך לשון הרע ולא תגרם להם שום בושה (הלא זו אחת המעלות של כתיבה בניקים)
ודרך אגב כיוון שהזכרתי ניקים הנה מה שכתב בזמנו הניק הוא אמינא באשכול הניקים:
אבל אם כבר הערה במחילת כב', הייתי מעיר שכב' לפעמים כותב לא ממש ברור. עכ"פ למי שאינו מכירו ואת סגנונו והניגון שבו צריך לקרוא את הדברים.
[עד כדי שאני מצליח להבין למה היו כאלו שהתווכחו בעבר וטענו שיש פה השקפות לא וכו'], ומה שנתקע לי מזה היה בתחילת אשכול זה בנושא האנונימיות, כשאתה ציינת לאיזה ספר בעילום שם, שמביא בשער או בציטוטו רב עלום שם ואת ספרו של אותו רב בשם מלא אבל בלי שם המחבר, ובלשונו של כב' וכי כל העולם יודעים מי זה רבינו שליט"א או בעל אילת השחר.
זה די תקע אותי לחשוב מאיפה צנחת לעולמנו....
עד כאן ההערה. בתקווה שאובן אל נכון.משמע מדבריו שיש כאלו ואני בתוכם שלא כותבים בסגנון שמובן לרוב יושבי הפורום וזה גורם לחיכוחים, כך שבמקום למהר ולהגיב בכעס או להניף את החנית תוציאו אותו מפה, אולי כדאי לנסות ולברר בפרטי למה התכוון הכותב.
והנה עוד הודעה שלו שם:
עדיף פרסום בניקים ולא בשם האמיתי. ואבאר:
בשם האמיתי האדם מדבר בעצמו, מכל הלב. כל מה שנאמר לו נלקח במלוא הלב.
זה מסוכן מאוד מאוד הן לגבי הפוגעים העוברים על בין אדם לחברו, והן למי שלוקח את זה ללב.
מנהל הפורום חייב להצמיד רופא קרדיולוג לכל חבר.... ואילו לפי המנהג הישן שבני אדם מסתתרים, הם לוקחים את הכל מחוץ לחיים שלהם, גם אם יש התבטאות לא מתאימה, לא הם נפגעו אלא החולצה ההיא שנקראת לשם משל "הוה אמינא".
רוב בני הפורום הם בני ארץ ישראל, מחוספסים כפרי קקטוס, ומשפשפים זה את זה בשיחם ושיגם ומחכימים מזה. וטוב שיהיה קרם הגנה למי שפיו וליבו שווים יותר מדי...הרב דרומי: תקרא טוב: רוב בני הפורום הם... מחוספסים כפרי הקקטוס ומשפשפים זה את זה... ואני זוכר היטב (אם כי איני מוצא כעת את ההודעה) שהגבת בזמנו לדברי שכתבתי על כך שלעתים מתקיפים אחד את השני וענית שעל דעת כן מצטרפים לפורום שלפעמים מקבלים מכות והשפלות! (משהו בסגנון הזה). אז אאתה האחרון שעליו להתלונן על מה שקורה באספקלריא, הלא על דעת כן הצטרפת לפורום, ואם זה לא מתאים לנפשך העדינה החספוס, אז אולי תצא אתה כפי שעושה רבים אחרים שנפשם לא יכלה לסבול עלבונות עליהם ועל רבותיהם.
ובנוגע למחלוקות המתעוררות בפורום מדי פעם תראו מה כתבתי שם:
לאן נעלמה המוסריות?
בזמנו פתחתי אשכול האם מותר להתחזות בשם אחר viewtopic.php?f=17&t=41149. אך כעת התעוררתי לחומרת המצב ביתר שאת בעקבות הסערה שהיתה כאן בפורום בשבוע שעבר, ושבעקבותיה נחסם פורום אספקלריא לכמה ימים ואף כעת חלקים ממנו סגורים להודעות חדשות.
ב"ה לא הייתי בין המעורבים בפרשה ההיא או בין הניקים שנחסמו, אך לכל הדעות הדברים יצאו מכלל שליטה ונזרקו האשמות מעבר לעבר.
אך לא לשם כך באתי הלום, אלא לעורר על ענין מסויים שארע וברצוני לשתף אתכם ולשמוע את דעתכם האם לא ראוי לשים קץ למצב האבסורדי של הניקים שלדעתי לא משרתים כמעט שום מטרה.
ומעשה שהיה כך היה (איני מוסר שום פרטים רק כותב באופן כללי ביותר)
במשך הפולמוס קבלתי כמה בקשות בפרטי בעזרת זיהוי ניקים מסויימים. איני יודע מדוע פנו אלי בדווקא ומה נתן להם לסבור שאני יודע, אך יותר מכך מה נתן למבקשים לחשוב שאפילו אם אני יודע מי הם בעלי הניקים שאגלה זאת? כלומר עצם הבקשה אינה ראויה! אם מישהו מסר לי את ניקו מסיבה כלשהיא, או שנודע לי בדרך אחרת, הלא זו בגידה באמון והולך רכיל, הלא כן! האם ראוי לת"ח לבקש בקשה כזו? אני מבין שהדבר מאוד מסקרן ובפרט בשעת מחלוקת כל אחד רוצה לדעת מי הוא יריבו, אך רבותי - עד היכן?
אולם אם זה היה הכל החרשתי. אז הסכיתו ושמעו מה עוד קרה. קבלתי מייל ארוך ובו קובע הכותב שידועה לו זהות אחד המשתתפים ושהוא מופיע בפורום בלא פחות מ8 ניקים שונים והוא הוא מעורר המהומות וכותב דברים משני צדי המתרס ומסכסך בין אנשים. וכאן הוא מבקש שאגלה לו את זהות ניק נוסף שיש לו חשד שאף הוא בעל הניקים ההם! והוא כותב שיודע בוודאות את זהות בעלי הניקים כיוון שכולם באים מאותה כתובת ip! (הערה צדדית: כיצד ניתן לדעת זאת? האם אתם יודעים מהי הכתובת שלי?) אם זכור לי לא הגבתי למייל ההוא או שהגבתי סתם שאיני מוסר מידע.
וכאן שואל הבן: מה קורה כאן? לאיזה מצב אבסורדי הגענו? איך ניתן לנהל דו שיח רציני בין ת"ח כאשר זה מה שקורה מאחרי הקלעים עם הניקים השונים? אולי מטרת הניקים הראשונית היתה רצויה אך תראו לאן זה מוביל. אשמח לשמוע את דבריכם. האם לא הגיע הזמן לעשות הערכת מצב בענין? אותי הדבר מטריד ביותר והוציא קצת את הרוח מהמפרשים ועשיית הערכת מצב לגבי השתתפותי בפורום, לא שיהיו הרבה שיצטערו אם אעלם.
ותראו
שם את תגובת בעל אוצר החכמה!
בקיצור, אין חדש תחת השמש וכבר היו דברים מעולם ואיני מבין מדוע בכל פעם נזעקים מחדש לנושא כאשר איזה אשכול יוצא משליטה ומתלהבות הרוחות, האין זה כך בכל בית מדרש? והאם לא מוכרים סיפורים על מחלוקות קשות שהיו בישיבות? אז בגלל זה סוגרים את הישיבה?