איש כתב:ספר מהרב אהרן לוצאטו, והוא השגות על הספר שדה יצחק להרב יצחק גואטו.
האם למישהו יש פרטים על הספר ויודע היכן ניתן לראותו.
אין אותו במאגרים התורניים הרגילים [אוצר החכמה, אוצרות התורה, הברובוקס].
מחבר לוצאטו, אהרן
כותר ויסתבל החגב
המשך כותר (דברי יצחק גואיטע הכתובים בספרו שדה יצחק [ליוורנו תר"ו-תרט"ז]... הספר הזה... הבל הבלים הכל הבל, וכל דבר טוב שתמצא בו אינו מן המחבר... אהרן לוצאטו)...
מקום הוצאה Trieste
מקום אחיד Trieste
טריסטה
מדפיס Marenigh
שנת הוצאה [תר"ח]
1847.
פרט השנה (שנת למען ר’ב’ו’ת’ מופתי)
תאורת יג עמ’. 8°.
הערות השגות ודברי פולמוס נגד ספרו של ר’ יצחק גואיטע.
ידיד נאמן לבית ישראל כתב:את הספר ויסתבל החגב - לא ראיתי, אבל מתוך מעט היכרות עם הספר הנפלא שדה יצחק, אני מנסה לשער שקצפו של ר' אהרן לוצאטו יצא כנראה על דברי המחבר במסכת חולין דף נ"ט עיי"ש.
אני גם מניח שכבר בעיר טריאסט, מקום מגוריהם של שני המחברים, הם כנראה לא בדיוק הסתדרו ביניהם.
זו השערה בלבד, אבל לא מצאתי כתוב בכלל בענין הספרים הללו, ולא באיזה פרשיה שקשורה אולי לענין.
הגהמ כתב:הסיפור המובא שם מעניין מאד מאד. כמדומני שמעשה דומה מסופר על הגר"ח קנייבסקי. לא?
הגהמ כתב:ידיד נאמן לבית ישראל כתב:את הספר ויסתבל החגב - לא ראיתי, אבל מתוך מעט היכרות עם הספר הנפלא שדה יצחק, אני מנסה לשער שקצפו של ר' אהרן לוצאטו יצא כנראה על דברי המחבר במסכת חולין דף נ"ט עיי"ש.
אני גם מניח שכבר בעיר טריאסט, מקום מגוריהם של שני המחברים, הם כנראה לא בדיוק הסתדרו ביניהם.
זו השערה בלבד, אבל לא מצאתי כתוב בכלל בענין הספרים הללו, ולא באיזה פרשיה שקשורה אולי לענין.
הסיפור המובא שם מעניין מאד מאד. כמדומני שמעשה דומה מסופר על הגר"ח קנייבסקי. לא?
איש כתב:ספר מהרב אהרן לוצאטו, והוא השגות על הספר שדה יצחק להרב יצחק גואטו.
האם למישהו יש פרטים על הספר ויודע היכן ניתן לראותו.
אין אותו במאגרים התורניים הרגילים [אוצר החכמה, אוצרות התורה, הברובוקס].
איש_ספר כתב:יש באוצר שדה יצחק מהדורת אהבת שלום ושם בהקדמה מובא תיאור פרשיה זו ורישום הקונטרס וכו'.
מאור אקאלר כתב:אין לי מושג האם זו הטרלה, אני מוצא את זה משעשע.
דרופתקי דאורייתא כתב:יעויין גם בספרו של הרב משה הלל, מסכת תמורות, על רמ"ש גרונדי
זכורני כי התייחס ללוצאטו זה
viewtopic.php?f=7&t=59875אור קדמאה כתב:קישור
דרופתקי דאורייתא כתב:יעויין גם בספרו של הרב משה הלל, מסכת תמורות, על רמ"ש גרונדי
זכורני כי התייחס ללוצאטו זה
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 426 אורחים