תוכן כתב:ועוד מנהג שמאד הקפידו עליו בילדותי, הוא לא לעבור מעל ילד, ואם עוברים צריכים לעבור חזרה.
תוכן כתב:אפשר לפשוט את הספק בקלות, מכיון שמקובל בידינו שמי שעובר על ילד ולא עובר חזרה, הילד יפסיק לגדול. אז יש לבדוק אם הילד מפסיק לגדול, נדע שלא עברנו עליו שוב, ועל כן יש לתקן במהירות האפשרית שהילד לא יצא אצבעי.
חכם באשי כתב:מעשה שהיה כך היה:
לפני אי אלו שנים, כשני עשורים ויותר, עברתי מעל אחי הצעיר שהיה באותו זמן כבר שית או שבע. צווחו עלי בני המשפחה: שוב תשוב ותעבור עליו, שמא הקטן לא יצמח. סרבתי בעקשנות. והנה אותו אח צעיר צמח לגובה, וכדומני שגובהו עובר את ה-1.9 מטר. מאז אני אומר וחוזר ואומר: צאו וראו כמה נאמנת קפידא זו! אם לא הייתי עובר עליו היה המסכן מיתמר לגובה של 3 מטר!
איסתרא בלגינא כתב:חכם באשי כתב:מעשה שהיה כך היה:
לפני אי אלו שנים, כשני עשורים ויותר, עברתי מעל אחי הצעיר שהיה באותו זמן כבר שית או שבע. צווחו עלי בני המשפחה: שוב תשוב ותעבור עליו, שמא הקטן לא יצמח. סרבתי בעקשנות. והנה אותו אח צעיר צמח לגובה, וכדומני שגובהו עובר את ה-1.9 מטר. מאז אני אומר וחוזר ואומר: צאו וראו כמה נאמנת קפידא זו! אם לא הייתי עובר עליו היה המסכן מיתמר לגובה של 3 מטר!
אמנם אפשר שעברת עליו מהצד ההפוך, ולכך צמח יותר ויותר שלא כדרך הטבע.
מדבר כתב:איסתרא בלגינא כתב:חכם באשי כתב:מעשה שהיה כך היה:
אמנם אפשר שעברת עליו מהצד ההפוך, ולכך צמח יותר ויותר שלא כדרך הטבע.
אני המום מהזילזול במנהג חשוב כ"כ.
אץ המום בן המם, המומי להמם, בדיבור מהמם, מהממי להמם.
חכם באשי כתב:וזהו שנתפייט בפיוט קדמון:אץ המום בן המם, המומי להמם, בדיבור מהמם, מהממי להמם.
אליהוא כתב:צ"ע שהביאו התינוק החי לפני שלמה אף שהיה בכסאו אריות.
ישיבה מאן דהו כתב:מדבר כתב:אני המום מהזילזול במנהג חשוב כ"כ.
אני המום מהזלזול ומהזילות של המושג "מנהג".
יאיר כתב:(נכתב בשיא הרצינות).
יאיר כתב:"סוכם" בעבר שאם מישהו רוצה לכתוב בציניות יסמן 3 נקודות...
חכם באשי כתב:אליהוא כתב:צ"ע שהביאו התינוק החי לפני שלמה אף שהיה בכסאו אריות.
היו שם בעלי חיים טמאים נוספים, כמו: טווס, חמור, זאב, נשר ועוד.
נראה שבע"ח הטמאים היו שם הרוב.
עי' בתרגום שני, ריש אסתר; מדרש אבא גוריון לאסתר, ועוד.
יאיר כתב:מה בענין חיות טמאות?
וצריר שתדע כי לכל עון יש גרם וסיבה המביאה אותו לידי כך. והכי נמי יש גרם וסיבה המביאות אותו לידי הסתכלות בנשים האסורות, והסיבה הראשונה כשאדם מסתכל בדברים טמאים עד שהשביע עינו בהם בהסתכלותו, אף שיש לאדם רשות לראות בריות משונות הבאות ממדינות מרחקים וע"ז תקנו חכמינו ז"ל וקבעו ברכה "ברוך משנה הבריות". מ"מ לא ישביע עינו בהסתכלות, ולא יראה בהם כי אם דרך ארעי, כי מאור העינים רומזין בד' גוונין שהן נגד אותיות שם ה', ואם הבן אדם רואה בראייתו בריות טמאות, אז הוא ממשיך רוח הטומאה החופף עליו בזה הדבר. והוא הגורם אח"כ להסתכל בדבר היותר גרוע, המביא האדם לידי מכשול
חכם באשי כתב:יאיר,
מהיכן הבאת את הצילום דלעיל?
והאם כל טקסט הוא בעינך 'מקור'?
אוצרניק כתב:יעוי' בשו"ת באר משה ח"ח סי' ל"ו
חקר כתב:זה לא ספר סיפורים ופולקלור עממי, הבחירה בידך כיצד להתייחס לסמכות רבנית זו שנתנה משקל לקפידת הנשים.
דענטיסט כתב:בוקר טוב לכולם
הנני חדש לפורום
נכון שכמה מנהגים או קפידות אין להם מקור
אבל יתכןו שאחר שהתאזרחו בינינו אין לזלזל בהם ומי שנהג ככה לא פשוט שמותר סתם ככה להפסיק מלהקפיד
דרך אגב האם מי שהוא שמע על קפידא לא להיכנס או לצאת דרך חלון?
דענטיסט כתב:נכון שכמה מנהגים או קפידות אין להם מקור,
אבל יתכן שאחר שהתאזרחו בינינו אין לזלזל בהם ומי שנהג ככה לא פשוט שמותר סתם ככה להפסיק מלהקפיד.
דענטיסט כתב:הרב חיס!
טוב!
אבל לצורך זה אפשר עדיין לקבוע מזוזה גם על החלון....
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 94 אורחים