ש. ספראי כתב:ש"ב גנוט
מצוות הקבלת פני משיח צדקנו
(מו"מ עם מרן הגר"ח קניבסקי בענין)
viewtopic.php?t=24727
ש. ספראי כתב:ש"ב גנוט
מצוות הקבלת פני משיח צדקנו
(מו"מ עם מרן הגר"ח קניבסקי בענין)
.השוחט כתב:לפני כשנתיים אמר לי רבי גדליה שר' חיים אמר לו שיכול לענות באופן גורף בשמו שכשיש כמה שמות, ובפרט כשהשמות העיקריים שנקראים בהם אינם שוים, אין לחוש. יכול להיות שאני לא זוכר את כל החזי לאיצטרופי. אבל לא נראה לי שהיה עוד.
וסיים ואמר שמי שלא יהיה רגוע, שיזכיר לו שהוא עצמו נקרא רשמית גם יוסף כשם א' משמות חמיו.
דומני שיצא ספר שלם מדעות ר' חיים בענינים אלו.
.השוחט כתב:לפני כשנתיים אמר לי רבי גדליה שר' חיים אמר לו שיכול לענות באופן גורף בשמו שכשיש כמה שמות, ובפרט כשהשמות העיקריים שנקראים בהם אינם שוים, אין לחוש. יכול להיות שאני לא זוכר את כל החזי לאיצטרופי. אבל לא נראה לי שהיה עוד.
וסיים ואמר שמי שלא יהיה רגוע, שיזכיר לו שהוא עצמו נקרא רשמית גם יוסף כשם א' משמות חמיו.
דומני שיצא ספר שלם מדעות ר' חיים בענינים אלו.
מחולת המחנים כתב:המשיך הרופא וסיפר, באותה תקופה הזדמנתי לבני ברק ונכנסתי אצל מרן הגר"ח ושטחתי בפניו את טענתו של אותו יהודי, הגר"ח ציטט בפני על אתר את דברי התוספתא בתחילת שקלים (פ"א ה"ב) "משישבו במקדש התחילו למשכן ישראל על שקליהן וכו', משל לאחד שעלתה לו מכה ברגלו והיה הרופא כופתו ומחתך בבשרו בשביל לרפאותו", והדברים מופלאים, שאפילו מתוך משל בדברי התוספתא ידע הגר"ח להשיב הלכה למעשה אל אתר.
ויש לבית דין לעקור אף דברים אלו לפי שעה אף על פי שהוא קטן מן הראשונים שלא יהו גזרות אלו חמורין מדברי תורה עצמה שאפילו דברי תורה יש לכל בית דין לעקרו הוראת שעה, כיצד בית דין שראו לחזק הדת ולעשות סייג כדי שלא יעברו העם על דברי תורה, מכין ועונשין שלא כדין אבל אין קובעין הדבר לדורות ואומרים שהלכה כך הוא, וכן אם ראו לפי שעה לבטל מצות עשה או לעבור על מצות לא תעשה כדי להחזיר רבים לדת או להציל רבים מישראל מלהכשל בדברים אחרים עושין לפי מה שצריכה השעה, כשם שהרופא חותך ידו או רגלו של זה כדי שיחיה כולו כך בית דין מורים בזמן מן הזמנים לעבור על קצת מצות לפי שעה כדי שיתקיימו [כולם] כדרך שאמרו חכמים הראשונים חלל עליו שבת אחת כדי שישמור שבתות הרבה.
שמואל דוד כתב:תורה תורה חגרי שק!
מת בערב שבת נכנס למנוחה מיד
אליסף כתב:שאלה שטותית ובכ"ז..
הפרסומים השונים קוראים לרי"ש 'בנו חביבו'
האם באמת היה לו קשר מיוחד עם בן זקוניו?
ש. ספראי כתב:אליסף כתב:שאלה שטותית ובכ"ז..
הפרסומים השונים קוראים לרי"ש 'בנו חביבו'
האם באמת היה לו קשר מיוחד עם בן זקוניו?
חד משמעית.
וגם בעניני ציבור. כמה פעמים שכשביקשתי ממנו בשנים האחרונות לחתום על מכתבים, אמר לי רבינו: 'תדבר עם הבן שלי שׁוֹקִי'.
מחולת המחנים כתב:לאור הבשורות הקשות והמבהילות הערב מהעיר בני ברק יצ"ו, על פיגוע עם הרוגים ה"י, עולה ההרגשה כמה קשה סילוקן של צדיקים.
רבינו הגר"ח זצוק"ל הלא חזר תמיד על הבטחת מרן החזו"א זיע"א שבעיר בני ברק לא יפלו טילים ולא יפגע אף איש ישראל מחמת המציק.
והנה עכשיו בהסתלקותו של רבינו התבשרנו בבשורות הרעות.
הקב"ה יגן וישמור על עמו בית ישראל מכל פגע וצרה.
ש. ספראי כתב:כמה פעמים שכשביקשתי ממנו בשנים האחרונות לחתום על מכתבים, אמר לי רבינו: 'תדבר עם הבן שלי שׁוֹקִי'.
נחומצ'ה כתב:ש. ספראי כתב:כמה פעמים שכשביקשתי ממנו בשנים האחרונות לחתום על מכתבים, אמר לי רבינו: 'תדבר עם הבן שלי שׁוֹקִי'.
האם רֶב חיים זצ"ל, היה מכנה שמות לכל בניו ובנותיו?
מחולת המחנים כתב:לאור הבשורות הקשות והמבהילות הערב מהעיר בני ברק יצ"ו, על פיגוע עם הרוגים ה"י, עולה ההרגשה כמה קשה סילוקן של צדיקים.
רבינו הגר"ח זצוק"ל הלא חזר תמיד על הבטחת מרן החזו"א זיע"א שבעיר בני ברק לא יפלו טילים ולא יפגע אף איש ישראל מחמת המציק.
אני מתנדב להיות פה לרבים, למרות מה שאני עלול לחטוף כאן. אבל באמת כדאי קצת להרגע עם הדיבורים המשונים האלו. (ואין כאן ביקורת אישית על הג"ר באמונתו).באמונתו כתב:מחולת המחנים כתב:לאור הבשורות הקשות והמבהילות הערב מהעיר בני ברק יצ"ו, על פיגוע עם הרוגים ה"י, עולה ההרגשה כמה קשה סילוקן של צדיקים.
הרי רק הסתלק רבינו, וקיבלנו פיגוע בבאר שבע, פיגוע בחדרה ע"י דאעש! תינוק שטבע בחבית של צבע בנתיבות! ועכשיו בני ברק! אכן, על מי לנו להישען - על אבינו שבשמים!!
איש_ספר כתב:אני מתנדב להיות פה לרבים, למרות מה שאני עלול לחטוף כאן. אבל באמת כדאי קצת להרגע עם הדיבורים המשונים האלו. (ואין כאן ביקורת אישית על הג"ר באמונתו).
אין לנו על מי להשען אלא על אבינו שבשמים, זה נכון בכל מקרה. והאומר אסון זה או אחר קרה בשל סילוקו של צדיק, הוא די קרוב לאומר שהאסון קרה בגלל שראש הממשלה הוא פלוני ולא אלמוני, כל אלה חוסים תחת דבריו החריפים של הרמב"ם ריש הל' תענית ה"ג, על האומר שצרה זו היא ממנהג העולם. אני לא רואה הבדל בין האומר, המגן הסגולי שלנו הלך, לכן הגיענו הרעה הזאת, לבין האומר המגן הגשמי שלנו אינו, ולכן באה אלינו הצרה הזאת. אלו ואלו מסירים מעצמם את האחריות ותולים אותה בנסיבות שאינן קשורות לעשיית טוב ורע, והרי זה היפך כל ד' הרמב"ם שם: ודבר זה מדרכי התשובה הוא. שבזמן שתבוא צרה ויזעקו עליה ויריעו ידעו הכל שבגלל מעשיהם הרעים הורע להן ככתוב עונותיכם הטו וגו'. וזה הוא שיגרום להסיר הצרה מעליהם.
אכן ספרייא ומתנייניא אינון נטורי קרתא וכמ"ש בירושלמי, ולכן יתכן שכאשר ח"ו נגזרה גזירה, הרי זה קורה יחד עם סילוקם של צדיקים, אבל המוטל עלינו הוא לא להעמיק בכוחם של צדיקים אלא בחובתינו אנו לפשפש ולתקן מעשינו.
כשקורה אסון, ואנשים נהרגים, והעולם תולה את זה בכל מיני דברים חיצונים, אנחנו מחונכים שזה לא מבט נכון, אבל לא כ"כ מובן ד' הרמב"ם שקורא לזה אכזריות, ס"ה הרי זה מבט די ארצי ואנושי, אבל כשלוקחים ילד שנפל לצבע או שני אנשים צעירים שקפחו את חייהם בהותירם אלמנה ויתומים והופכים אותם לפרטים/נצבים/פלאקט/תפאורה בתוך עצרת מספד כללית ("ראו כמה כוחו וגבורתו של אותו צדיק וכו' וכו'"), זה כבר אכזריות שבאכזריות.
סליחה על החריפות. ואל תתן את עבדך לפני בן בליעל כי מרוב שיחי וכו'.
איש_ספר כתב:אנשים שומעים מטרגדיות כאלה, משפחות חרב עליהם עולמם, ילדים שלא יראו אביהם ונידונו ליתמות, אלמנה חגורת שק על בעל נעוריה, ומה התגובה?! שריקת התפעלות על כוחו של הצדיק! וכי הקדושים האלה נבחר להם מות מחיים כדי לפאר ולשבח את הצדיק?! כמה אטימות יש בזה !
איש_ספר כתב:כל אלה חוסים תחת דבריו החריפים של הרמב"ם ריש הל' תענית ה"ג, על האומר שצרה זו היא ממנהג העולם. אני לא רואה הבדל בין האומר, המגן הסגולי שלנו הלך, לכן הגיענו הרעה הזאת, לבין האומר המגן הגשמי שלנו אינו, ולכן באה אלינו הצרה הזאת. אלו ואלו מסירים מעצמם את האחריות ותולים אותה בנסיבות שאינן קשורות לעשיית טוב ורע,
...
כשלוקחים ילד שנפל לצבע או שני אנשים צעירים שקפחו את חייהם בהותירם אלמנה ויתומים והופכים אותם לפרטים/נצבים/פלאקט/תפאורה בתוך עצרת מספד כללית ("ראו כמה כוחו וגבורתו של אותו צדיק וכו' וכו'"), זה כבר אכזריות שבאכזריות.
סליחה על החריפות. ואל תתן את עבדך לפני בן בליעל כי מרוב שיחי וכו'.
אדיר במרום כתב:שמואל דוד כתב:תורה תורה חגרי שק!
היכן זה כתוב?
שו"ר שזה מכתובות קג, ב, יעו"ש
גביר כתב: ביקשתי באותה הזדמנות מקור למדרש כל שהוא [באותם ימים, לפני למעלה משלושים שנה, השימוש במנועי חיפוש לא היה נפוץ], הרב חיפש, ביקש שאביא לו מן המדף ספרים שונים [בין השאר ביקש - תראה שם במדף למטה, יש מדרש קטן' כשכוונתו למדרש בפורמט קטן ; איני יודע למה, אבל משום מה זכורה לי בייחוד מברשת נוצות לניקוי ספרים שהייתה מונחת שם על אחד המדפים], .
עזריאל ברגר כתב:אדיר במרום כתב:שמואל דוד כתב:תורה תורה חגרי שק!
היכן זה כתוב?
זכור לי שזה דווקא במי שנפטר ונקבר בע"ש, שנכנס למנוחתו מיד. ולא מצאתי זאת מפורש בגמ' ורש"י שם, ושמא הובא בא' המפרשים.
פרנצויז כתב:... וידוע שהחזון איש אמר "שכל זמן שהגר"ש שקופ והגרב"ב לייבוביץ, זצ"ל, עוד היו בחיים, לא היו הנאצים יכולים לכבוש את ליטא" (מעשה איש ח"א עמ' קעא-קעב הערה 2)...
באמונתו כתב:עזריאל ברגר כתב:אדיר במרום כתב:שמואל דוד כתב:תורה תורה חגרי שק!
היכן זה כתוב?
זכור לי שזה דווקא במי שנפטר ונקבר בע"ש, שנכנס למנוחתו מיד. ולא מצאתי זאת מפורש בגמ' ורש"י שם, ושמא הובא בא' המפרשים.
מנוחה היא ע"ד "נח נפשיה דרב", ולאו דווקא בקבורה.
עזריאל ברגר כתב:אבל זכור לי שראיתי במפורש כפי שכתבתי, ואיני יודע מהו המקור.
באמונתו כתב:מישהו הזכיר כוח הצדיק?!!
המסקנה היחידה והמפורשת שהסקתי מהמצב, כפי ששנינו בעיקבתא דמשיחא, אשר כעת שסר צלנו מעלינו, ואֲשֶׁ֣ר אָמַ֔רְנוּ בְּצִלּ֖וֹ נִֽחְיֶ֥ה בַגּוֹיִֽם: ממילא על מי לנו להישען - על אבינו שבשמים. נשאר רק אמונה וביטחון, התפילה והחיזוק של כאו"א, ביחיד ובציבור, בפרט ובכלל.
להיפך, כי הלא עד היום סמכנו ובצדק על "כוח הצדיק" העצום והרָב. מעתה התייתמנו - וצדיק באמונתו יחיה!
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 283 אורחים