זאב ערבות כתב:ויבא מלך הכבוד = שיירת המלכות
לבי במערב כתב:זאב ערבות כתב:ויבא מלך הכבוד = שיירת המלכות
מזויף.
אם הדיון מתנהל בכבוד הראוי - אין שום סיבה להמנע ממנו, ואדרבא - "גם" בימי הספירה מוטלת עלינו החובה להשתדל מכח אהבת ישראל שילמדו תועים בינה (ועוי"ל, שע"י סגולת הימים יתנהל הדיון בכבוד ההדדי הראוי).אברהם שרייבר כתב:לגוף הדיון, האם יאות לדון בהנ"ל בימי הספירה כשמנסים להתחזק באהבת חברים ולתקן פגמי המחלוקת ובין אדם לחבירו...?
לבי במערב כתב:זאב ערבות כתב:ויבא מלך הכבוד = שיירת המלכות
מזויף.
ישעיהו לוריא כתב:צריך לומר ביושר, דברים כאלו קורים בהמון מקומות, לצערנו, מי פחות ומי יותר.
צופה_ומביט כתב:"להשרות שכינתו בינינו", "מלך במלוכה" [מפיוט אדיר במלוכה הנאמר על הקב"ה].
יושב הארץ כתב:הוא הודה ולא היא...
בינתיים זכינו לכבוד מלכותך יאמרו..
כדכד כתב:למה זה שייך לויזניץ יותר מלכל חצר גליציאנית הונגרית וכד' אחרת?
הוה אמינא כתב:אינני יודע. כך התרשמתי מהיכרות בלתי אמצעית.
אולי האחרים יותר דוברי עברית יחסית, וממילא קוראים ספרים והשגיאות מתוקנות להם בראש בלי כוונה. וויזניץ לפחות בדור המבוגר יותר עבדו חזק על היבדלות ועל חאניוקעס ומדברים אידיש והעברית שלהם גם בדיבור פחות צחה.
השאיר לי שותף חסיד ויז'ניץ פתק פעם כשאיחרתי לו, והוא נסע. וז"ל: נתתי. (זה היה הכתיב. והקרי היה מכוון להיות "נסעתי").
הוה אמינא כתב:בויזניץ דייקא נפוץ מאוד טעות כתיב של הניקוד. בגלל ההיגוי שורוק כחיריק.
יכול אחד מהם בהחלט לכתוב אליהו הנבוא וכיוצ"ב וכן לאידך גיסא.
הרואה כתב:'לבדו ימלך מלך'
'כי גדול בקרבך קדוש ישראל'
זה כן אמיתי
לקוח מפה https://www.jdn.co.il/gallery/2204892/
ברור שזה ממומן השאלה איך מייצרים לחץ כנגד
אראל כתב:הרואה כתב:'לבדו ימלך מלך'
'כי גדול בקרבך קדוש ישראל'
זה כן אמיתי
לקוח מפה https://www.jdn.co.il/gallery/2204892/
ברור שזה ממומן השאלה איך מייצרים לחץ כנגד
אקעי..
'כי גדול בקרבך קדוש ישראל', ביטוי שכבר השתמשו בזה על האדמורי"ם, מאז ומקדם, עוד טרם נולדתי...
'לבדו ימלוך מלך' קאי על הקב"ה, וכן כאן 'לאורו של הרבי נסע ונלך 'עד' [ביאת המשיח שאז] לבדו ימלוך מלך.... [השמטת לקרות 'עד']....
דרומי כתב: וידוע בקבלה שהתואר "הקב"ה" מבטא גילוי בדרגה מצומצמת כו'. .
דרומי כתב:אני לא כתבתי שהצדיק למעלה ממדרגה זו, אלא שיש לו הכח 'להמשיך' ממדרגה עליונה יותר
(יש פסוק מפורש "שרפים עומדים ממעל לו", ואכ"מ)
בית הגנזים כתב:דברי הגר"ש אלתר שליט"א
בברכה המשולשת כתב:אברהם שרייבר כתב:לי נראה ששום דבר לא השתנה מדורות הקודמים וכו', אלא שבדור זה, שכל פעולה והגה נעשה קל דעת, יותר קל לדבר מעבודה זרה רח"ל, ולהגיד על אחרים שהם רח"ל עובדי עבודה זרה.
(ומן הסתם, שישנם הרבה בעלי תשובה שבקיאים בעבודה זרה רח"ל, ורואים החסידות במבט זו, או אנשים קלי דעת שגולשים באינטרנט יום ולילה, גם במקומות גויים וטמאים, ונדבק בהם וכו')
יאמר לי נא כת"ר, מדוע אין הוא מוכן לסבול שאנשים מקיימים מצוות תוכחה (על ע"ז!), בעדינות רבה ובזהירות?
וכי לא כדאי הוא להיזהר מפני החמורה שבחמורות?
אברהם שרייבר כתב:כדאי וכדאי, אבל הכא מוצצים חטא כביכול ורוצים להוכיח על זה!
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 335 אורחים