אי''ש יהודי כתב:למישהו הפתרונים מדוע עזרא שבט זוכה לר' ולא ל'הרב'?
חכם באשי כתב:אי''ש יהודי כתב:למישהו הפתרונים מדוע עזרא שבט זוכה לר' ולא ל'הרב'?
מאותה סיבה שפרופ' ר' יעקב שמואל שפיגל זוכה רק ל"ר' " (ב'מוריה' וב'אור ישראל' [עד שהוא הפסיק לפרסם שם מסיבות נכונות...]). וד"ל.
ציבור כתב:ידוע על איש עסקים מסויים תורני הדורש שיכתבו עליו את שמו בלבד, אפילו בלא תואר ר'.
איש אשכולות כתב:ציבור כתב:ידוע על איש עסקים מסויים תורני הדורש שיכתבו עליו את שמו בלבד, אפילו בלא תואר ר'.
ושיכתבו שהוא איש עסקים,
אינני מכירו אבל זה לא נראה מעודף ענוה,
כשאני רואה את זה, זה בעצם צועק לי בפרצוף תדע לך לא חייבים לשבת בכולל בשביל ללמוד אפשר לעשות עסקים ולהיות ת"ח.
ובאשר על כן עדיף שירשה שיכתבו עליו הרב ותל"מ.
איש אשכולות כתב:ציבור כתב:ידוע על איש עסקים מסויים תורני הדורש שיכתבו עליו את שמו בלבד, אפילו בלא תואר ר'.
ושיכתבו שהוא איש עסקים,
כשאני רואה את זה, זה בעצם צועק לי בפרצוף תדע לך לא חייבים לשבת בכולל בשביל ללמוד אפשר לעשות עסקים ולהיות ת"ח.
בברכה המשולשת כתב:רבותי היקרים שליט"א.
כל מי שמכיר, ולו מעט שבמעט, את הרב עזרא שבט, יודע שצודק הרב איש ספר שליט"א- ושהוא בקש שיכתבו עליו ר'.
ועכשיו- לגוף הדברים- האם ניתן להעלות את המאמר על משחות בשבת?
איש_ספר כתב:איש אשכולות כתב:ציבור כתב:ידוע על איש עסקים מסויים תורני הדורש שיכתבו עליו את שמו בלבד, אפילו בלא תואר ר'.
ושיכתבו שהוא איש עסקים,
שפת"י. אבל הכסף יענה את הכל לבושתינו.
איש_ספר כתב:הרי הוא בא לבטא בזה משהו ולהשמיע איזה אמירה, בלא ספק,
סימנא כתב:מהו שפת"י?
למעשה, בשלמא אם היה כותב את ספריו בעצמו מתוך ידיעותיו הרבות, ניחא, אבל ביודעי קאמינא שהוא נעזר בכמה וכמה אברכים (שכנגדם הוא מלעיג) הכותבים את כל שיעוריו, ספריו ומאמריו, ואם כן זו גם צביעות וגם גאווה.
אגב, בהמעין החדש (ניסן תשע"ב) במדור סקירת ספרים הוא מתואר "הרב".
או המעשה בחכם יעקב הדיין, שהיה מהלך בשוק מחנה יהודה וכל אחד ואחד נושק את ידו, והוא משמיט אותה דרך ענווה ואומר קטונתי. פעם אחת טעה מישהו וראה את השמש שלו מהלך לצידו, ואף הוא היה הדור פנים וזקנו מגודל, סבר שהוא החכם, מהיר ליטול את ידו ולנשקה. השמש, שהיה מלווה את חכם יעקב שנים הרבה, השמיט אף הוא את ידו, ואמר קטונתי. הביט בו חכם יעקב בחיבה, נתחייך ואמר לו, היזהר בני, לך יאמינו...
איש_ספר כתב:אני מסכים איתך שהענין 'גלש', וטוב שחקר כתב את שכתב, אבל מאידך כשאדם מבקש לכתוב עליו בפרסומים ציבוריים 'איש עסקים' הרי הוא בא לבטא בזה משהו ולהשמיע איזה אמירה, בלא ספק, ובכן האם אסור לדון על משמעות אותה אמירה?
חקר כתב:איש_ספר כתב:אני מסכים איתך שהענין 'גלש', וטוב שחקר כתב את שכתב, אבל מאידך כשאדם מבקש לכתוב עליו בפרסומים ציבוריים 'איש עסקים' הרי הוא בא לבטא בזה משהו ולהשמיע איזה אמירה, בלא ספק, ובכן האם אסור לדון על משמעות אותה אמירה?
אולי אני תמים וחוששני שמא יבלעוני בעלי דעה ב'חכמתם' כי רבה, אבל לדידי איפכא מסתברא וה'אמירה' וה'ביטוי' בעובדת היותו איש עסקים לעודד את העמלים לפרנסתם שלא לזנוח את בית המדרש.
בברכה המשולשת כתב:ועכשיו- לגוף הדברים- האם ניתן להעלות את המאמר על משחות בשבת?
ארי שבחבורה כתב:למישהו יש מושג האם בכוונת הרב סטל לההדיר את 'ספר המשכיל' בשלמותו?
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 702 אורחים